Мајкрософт објавува Површински слушалки со вградена Кортана

Microsoft mengumumkan Surface Headphone dengan built-in Cortana 1

Денес, Мајкрософт објави на неколку уреди на својот настан Surface. Иако предвидовме Surface Pro 6, Surface Studio 2 и Surface Laptop 2; Површинските слушалки нè изненадија.

Површинските слушалки не се само првите слушалки на Microsoft, туку и првите слушалки со стандардната Cortana. Асистентот на Google е интегриран во голем број слушалки како што е Bose Quiet Comfort 35 II. Слушалките за бозе добија и поддршка од гласовниот асистент на Амазон, Алекс.

Површните слушалки на Microsoft се во светло сива боја, што е единствениот проблем со кој се соочуваме. Гледањето на Surface Pro 6 и Surface Laptop 2 е црно, има смисла само ако слушалките за Surface имаат и црна верзија.

Слушалките изгледаат добро изработени како другите површински производи. Секоја чаша има возач и плеер од 40 мм што ви овозможува да ја прилагодите јачината на звукот (десната чаша) или да го прилагодите нивото на намалување на бучавата (лева чаша, 14 различни точки (ниво). Чашата има и сензор за допир за паузирање / продолжување на репродукцијата, одговор на повици и скокање таму исто така копчето за вклучување и копчето за исклучување на звукот.

Слушалките имаат 2 микрофони во форма на топка во секоја чаша и вкупно 8 микрофони за да ви помогнат да се фокусирате на важните звуци. Слушалниците исто така автоматски ја паузираат репродукцијата кога ќе ги ослободите и ќе продолжите кога повторно ќе ги вклучите.