„Мајкрософт“ ја намали цената на „Азур архиви складирање“ за 50 проценти

Microsoft menurunkan harga Penyimpanan Arsip Azure hingga 50 persen

„Мајкрософт“ ја намали цената за чување на архивирање на Азур за 50 проценти 1

„Мајкрософт“ направи неколку ажурирања на услугите на облак „Азур“ во последните неколку дена. Ова вклучува општа достапност за Центарот за безбедност на Azure за IoT, изградба на нов центар за податоци и започнување на првиот африкански регион достапен за Power BI Embedded.

Сега, технолошките гиганти најавија дека ќе ја намалат цената на понудата за чување архиви на азур за 50% во некои области. Со овој чекор, Мајкрософт има за цел да ја истакне својата посветеност да обезбеди најекономичен пристап до складирање.

Архивското складирање е првенствено услуга за складирање на облак за податоци на кои ретко се пристапува. Сепак, сè уште вклучува три различни нивоа на пристап, имено топлина, студ и архиви, врз основа на зачестеноста на пристапот потребен за зачувани податоци. Ова се однесува на складирање на Binary Large OBject (Blob) со различно ниво на цена. Цената за секое ниво, исто така, зависи од видот на карактеристиките што ги бара клиентот, видот на опцијата вишок на складирање, регионот и другите.

Во моментов, „препорачаните“ цени за складирање на податоци во САД се движат од $ 0,00099 / GB месечно до 0,18 $ / GB месечно, утврдени според видот на нивото на пристап и различните фактори споменати погоре. За споредба, најниската цена во европскиот регион е сè уште иста, иако може да се искачи на 0,195 американски долари / GB месечно за премиум понуди. Сепак, за посебен регион на Велика Британија, најниското ниво сепак ќе чини 0,0018 $, а цените на складирање може да се зголемат до 0,188 долари / GB месечно, нешто повисоко отколку во Соединетите држави. Операциите за пренос на податоци и цените се генерално со иста скала по регион, иако ова може потесно да се набудува со проверка на целосните детали за цените за услугите овде.

Мајкрософт исто така наведе неодамнешна студија со цел да ги задоволи сегашните клиенти, истакнувајќи дека тие можат да постигнат поврат на инвестицијата (112%) 112% со пренесување на нивните податоци на ниво на Архива. Во текот на изминатата година, овој технолошки гигант додаде поддршка за архивирање во Источна Австралија, Југоисточна Австралија, Југоисточна Азија, Западна Англија, Јужна Англија и неколку други региони. Ова го прави достапен за вкупно 29 региони низ целиот свет.