Мислење: Зошто подобрена? Apple Watch 4S серијата е …

Мислење: Зошто подобрена? Apple Watch 4S серијата е ...

Во последниве години може да сметате на тоа дека Apple секогаш нов во септември објавува Apple Watch. Значи, сите претпоставуваа дека Apple за оваа година Apple Watch Серија 5 на распоред, но сега постои звучи дека работите може да испаднат поинаку оваа година. Оваа слика е водена пред се од фактот дека има неколку гласини за тоа какви нови карактеристики се во нова. Apple Watch од 2019 година. Дали навистина ми се допаѓа Apple оваа година со само нов случај со титаниум за Apple Watch? Веруваме дека сега е вистинското време за нова серија на Apple Watch 4S.

Зошто сега е вистинското време? Apple Watch 4S серија

Apple ја користи ознаката S уште од ерата на iPhone 3G за да идентификува уреди кои изгледаат слични на претходната генерација во однос на изгледот, но имаат подобрени чипови. Во Apple Watch има Apple ова сè уште не е применето, но оваа година би било вистинското време. Постојат две главни причини за тоа.

# # 1 Мали подобрувања, но чувство за иновација.

Да претпоставиме дека Apple всушност одлучи дека тие ќе бидат прескокнати оваа година, а Apple Watch Series 4 започнува само во неколку нови бои и материјали за кабинетот. Сè уште го добивате најдобриот паметен часовник што можете да го купите. После една година, ние сè уште сме многу возбудени околу главните иновации на серијалот Apple Watch 4. Ажурираниот дизајн и прекрасниот екран се сè уште подобрувања со кои е потребно Apple Watch N Apple, затоа што годинава не мора повторно да биде одлично, но за повторно воспоставување на истиот модел, не чини типично Apple.

Раните корисници на „Apple Watch“ кои носат 4 серии го извадија носот минатата година, едвај чекаат нов модел. Ако имате серија во септември 2019 година 4 носи дома што, освен материјалот, ништо не е променето, сепак имате чувство дека купувате производ од 2018 година. Не ме сфаќајте погрешно: во 2019 година исто така и Apple Watch Series 4 a Одлично купување, но сепак за Apple, корисниците кои претпочитаат најновата до најновата, не сакаат идеална ситуација. Ако сум постар од Apple Watch, попрво би чекал уште една година се додека Apple Watch Series 5 не се појави наместо серија 4 една година откако за прв пат се појави.

Тоа е различно ако Apple барем вметне нов чип. Со нов чип и ново име, како серијата 4S, покажувате дека навистина има нешто ново и дека е подобрување во однос на претходната година. Исто така, мислам дека има уште малку за да се добие во однос на перформансите. Ознаката S веќе означува дека не е голема иновација, но сепак знаете дека имате најновата од најновите и сигурно може да биде од четири до пет години пред тоа. Исто така, серијата 4S со побрз нов чип е (веројатно) покомпатибилна со ажурирањата на watchOS од сегашните 4 серии.

Apple Watch Холандски лекари

# # 2 Зачувајте одлични карактеристики за следната година

Малку подобрена Apple Watch со побрз чип и некои ажурирани Apple сензори плус можност да работат подолго на поголеми подобрувања. Разгледајте ја можната анализа на сонот на Apple Watch, за кој се шпекулира дека е планиран за 2020 година. Фактот дека сè уште ја немаме оваа одлика делумно се должи на фактот дека батеријата на Apple Watch е малку несоодветна да го користи часовникот бесплатно за време на една вечер и искористете го два дена.

Исто така, има гласини за поддршка на микроЛЕД веќе некое време. Епл веќе подолго време работи на оваа нова технологија на прикажување. Ако одиме на Apple Experience со OLED, веруваме дека најсоодветен уред за Apple Watch е првиот пат да се примени микроЛЕД. Извори исто така тврдат дека Apple Watch ќе добие микроелемент во 2020 година. MicroLED е енергетски ефикасен, што пак е корисно за споменатата функција за спиење. Микроелефонскиот дисплеј е исто така нешто потенка, што значи дека Apple Watch може да биде малку поласкав.

Затоа, серијата 4S е совршено решение за да се означи типот на јаз во годината. Сè уште имате некои подобрувања што обезбедуваат подолг животен век, додека Apple работи напорно зад сцената во следното големо ажурирање. Тоа е докажана технологија што работеше добро со iPhone со години.

Погледнете ги и нашите очекувања за Apple Watch во 2019 година, во кои посакуваме многу повеќе за следниот Apple Watch што го наведоа. Прочитајте го и претходниот напис за мислење во кој објаснуваме зошто навистина очекуваме серија Apple Watch 5.