Митскиот Заруд Одг откриен за мечот и штитот

Pokemon Mythical Baru Untuk Pedang Dan Perisai Diungkap Bulan Depan

Митски Покемон што досега не бил виден Мечеви и заштитници штотуку е откриено, а можеби и воопшто не како што очекуваше.

Тоа беше потврдено денес преку нов трејлер (горе) поставен на „Јутјуб“, Заруд, со прекар „Rogue Monkey Pokémon“ кој се движи кон ексклузивен Switch во блиска иднина, можеби како дел од претстојната експанзија на DLC. Сепак, треба да се забележи, откако ќе се погледне на официјалната био-страница „Mon“, дека Game Freak планира да го направи овој неостварлив влез во Pokédex како дополнителен настан, што значи дека нема да се добие преку нормални средства. Веста нема да ги изненади старите колекционери, секако, иако останува да се види како, кога и каде ќе бидат достапни примат.

Обучувачот може да очекува дополнителни детали за тој фронт во блиска иднина, но засега може да ги проверите најновите дополнувања на екосистемот Галар преку галеријата подолу.

Она што го знаеме за Заруд, од друга страна, е неговиот вид и посебна способност.

Интересно е што, Game Freak избра да го даде ова најново митско откритие со внесување двојно Dark / Grass. Ова не само што го руши сегашниот тренд на програмерите да им дадат на своите ретки видови уникатен пар ретки суштества, туку е и многу слаб. И двата типа Dark и Grass страдаат од 2x слабост во Pokémon-тип на бубачки, што значи дека овој мал пријател ќе добие четири пати поголема штета од ваквите напади.

Покрај тоа, можноста за лист стража на Заруд е вообичаено присутна во постојните видови трева и често се наоѓа на дното на списокот со нивоа што се однесува до конкурентските битки. Дали прилично разочарувачкиот лист на Заруд е индикација дека може да има друга посилна форма? Тешко е да се каже, но барем студиото доби А од мене во однос на естетиката.

Одг меч и штит достапен сега за Nintendo Switch со две експанзии на DLC, Isle of Armor и Crown Tundra, ќе пристигне кон крајот на 2020 година. Побарајте тука за сè што знаеме досега за додатоци.