Многу апликации и игри од App Store се приклучуваат на иницијативата (RED)

Banyak Aplikasi dan Game dari App Store bergabung dengan inisiatif (RED) 1

Apple ќе донира дел од продажбата со својата кампања (RED) за Светскиот ден на СИДА 2014 година

„Епл“ официјално објави кампања за Светскиот ден против СИДА 2014, која е позната и како (RED), благодарение на оваа кампања има многу апликации и игри кои сега ќе обезбедат посебна содржина за нас во оваа пригода и, покрај тоа, луѓето од Apple ќе донираат дел од својата Божиќна продажба на Apple Save и Apple Online Store за оваа намена.

Многу апликации и игри од App Store се приклучуваат на иницијативата (RED) 2

Apple и програмерите ќе направат донации за (RED) на неколку начини во текот на следните две недели

По повод Светскиот ден на СИДА 2014 година, подружниците во Калифорнија заедно со најважниот развивач на апликации ги поканија корисниците да помогнат (RED) за да стигнат до генерацијата без СИДА.

За ова, Во текот на следните две недели преку App Store ќе најдеме нов дел наречен Апликации за (RED) каде можеме да најдеме вкупно 24 апликации кои се опремени со нови и ексклузивни содржини, чија колекција ќе биде дадена директно на Глобалниот фонд за борба против СИДА-та. Apple Вие исто така ќе донирате дел од продажбата направена преку App Store и исто така од Apple Store Online, од целиот свет, за двата најважни продажни денови: 28 ноември и 1 декември.

  • Од понеделник, 24 ноември до недела, 7 декември, сите апликации за кампања (RED) достапни на App Store ќе бидат вкупно 25 апликации кои им се допаѓаат на корисниците и ќе имаат ексклузивна содржина . Секој пат кога клиентот ќе набави апликација која се придржува до кампања (RED), при правење на-ексклузивна набавка на содржини, сите нивни приходи ќе бидат донирани на Глобалниот фонд.
  • Петок, 28 ноември, во Соединетите Држави, клиентите кои купуваат избрани производи од Apple ќе добијат а Подарок картичка ITunes (RED) Специјално издание За секоја дистрибуирана картичка за подароци, Apple ќе донира процент на Глобалниот фонд.
  • Понеделник, 1 декември, Светски ден на СИДА, Вашето Apple ќе донира дел од секоја продажба од продавницата на Apple и Apple Save Online за Глобалниот фонд за борба против сидата.

Неколку апликации достапни на App Store кои се приклучија на иницијативата (RED)

Еве неколку апликации кои се приклучија на оваа одлична кампања со цел да и помогнат на иницијативата (RED).