Моделите на iPhone iPhone 2020 вклучуваат сензор за 3D ToF …

Apple Оваа година моделите за iPhone допрва треба да бидат објавени, но веќе гледаме многу гласини за лансирање на iPhone во 2020 година. Повеќето од овие извештаи се засновани на влез од ланецот на снабдување и треба да се земат со зрно сол. . Новиот извештај сугерира дека „Епл“ можеби планира да го користи системот за 3Д-камера за откривање на времето на летот за поставување на задната камера на моделите за iPhone следната година.

Според извештајот на Digitimes, Apple планира да користи сензори за време на лет (ToF) VCSEL (површинска вертикална празнина) во задната камера од моделите на iPhone 2020 година.Оваа конфигурација е слична на конфигурацијата на фотоапаратот. TrueDepth што е присутен во тековните модели на iPhone, но на предната страна.

„Епл“ можеби бара да додаде систем на 3Д камера за откривање на задниот дел. Ова ќе помогне да се создаде многу поголем случај за употреба за апликации со седиште во АР, додека на корисниците им се овозможува да снимаат фотографии уште подетално.

Во претходниот извештај на познатиот аналитичар на „Епл“, Минг-Чи Куо, се наведува дека „Епл“ ќе воведе 3Д задни камери за време на летот на моделите „iPad“ што ќе бидат објавени на почетокот од следната година. Од сега, најновите модели на iPhone користат поставување на повеќе камери за откривање на длабочина. 3Д ToC VCSEL сензор може да ги направи работите уште подобри.

VCSEL во моментов се користи во голем број производи за широка потрошувачка електроника. Тоа е полупроводник што испушта инфрацрвена светлина и главно се користи за да се овозможи апликација заснована на зголемена реалност и пребарување на опсег. Доколку се појави ваква гласина, моделите на Apple iPhone 2020 би можеле да претстават некои моќни задни камери, способни да снимаат точни 3Д податоци.

Освен ова, Apple се очекува да лансира четири нови модели на iPhone во 2020 година, вклучувајќи го и оној со ЛЦД-екран, како што е сегашниот iPhone XR. Исто така, се очекува моделите за iPhone следната година да дојдат со варијанта која би можела да има помал изрез на екранот, а „Епл“ би можел дури и да спушти изрез на екранот во 2021 година.

Сите овие сеуште се шпекулации и сè уште е рано да им се верува на сите нив. Многу работи може да се променат дури неколку месеци пред официјалното претставување.

За најновите технолошки вести и прегледи, следете ги гаџетите 360 на Твитер, Фејсбук и претплатете се на нашиот канал на ЈуТјуб.

Harpreet Синг

Harpreet е управител на заедницата за Gadgets 360. Тој ги сака сите работи технологија и може да се најде со барање на големи зделки кога не купува преку Интернет.
Плус Моделите IPhone 2020 вклучуваат сензор за 3D ToF во поставките на задната камера: извештај 1 Samsung Monsoon Продажба нуди моментален поврат на пари, други договори на телефони, телевизори и аудио производи Samsung Galaxy A80 со ротирачка камера, Snapdragon 730G SoC објавен во Индија: цена, спецификации, понуди за лансирање Моделите IPhone 2020 вклучуваат сензор за 3D ToF во поставување на задната камера: извештај 2 . (ознакиToTranslate) iphone 2020 3D модели од сензор за заден фотоапарат со јаболко гласини јаболко (т) iphone (т) iphone 2020