Моделите Asus RoG Strix и TUF базирани на филтрите RX 5700 и RX 5700 XT ќе пристигнат овој месец

SomosXbox

Малку по малку, се темелат новите детали за пристигнувањето на нови модели Radeon RX5700 и RX5700XT од AMD, каде е редот на производителот да ги рекламираат своите производи. По испраќањето на неколку модели, производителот на Asus планира да испрати нови модели од својата графичка картичка AMD, каде што истекуваат овие модели. Роџ Сторкс и ТУФ ќе пристигнат во август во ова време.

Филтрацијата ќе претстави неколку фотографии од двата модели, кои се обележани со модел кој е прилагоден врз основа на технологија AMD Navi за RX5700 што е поврзано со идните конзоли. Вашето лансирање на пазарот е нешто што многу корисници го чекаа, бидејќи нивната ефикасност е оптимизирана во првиот модел. Многу производители ги подготвуваат своите специјални модели, каде го видоа првиот улов на моделот XFX и сега им е редот Asus, со модели со висока класа RoG Strix и TUF.

Првото нешто што е јасно е дека и двата модели ќе бидат инсталирани Вентилатор во типот на вентилатор со тројца навивачи. Willе се стремиме да обезбедиме ладење и да одржуваме оптимални температури на изведба. Ова не е нешто што покажува дека тие се модел што е конфигуриран за оверклокување, заради технологијата AMD 7nm Нави Во овие модели се чини дека е на нејзина граница. Можеби поинтересна од самата слика е вистинската потврда за пристигнувањето на овие модели.

Како што објавија, неговата партија ASUS RoG Strix RX 5700 ќе пристигне на 16 август. Оваа графика има широки димензии, зафаќајќи 2,5 PCI слотови, со два 8-пински конектори за PCIe.

ASUS RoG Strix RX 5700

Од друга страна, ASUS TUF RX 5700 ќе пристигне на 23.08. според филтрирање, а тоа би бил модел кој зафаќа и 2 слотови за PCIe, дури и поедноставни и, според тоа, економичен модел. Willе има тројца фанови со високи перформанси, но без да ги покаже украсите на RGB.

Моделите Asus RoG Strix и TUF базирани на филтрите RX 5700 и RX 5700 XT ќе пристигнат овој месец

ASUS TUF RX 5700

Во последниот момент на пристигнување ASUS RX 5700 двоен, кој ќе биде најекономичен модел на тројцата. Тој ќе пристигне 30 август со ДИАЛ ЕВО, така ќе имате двајца обожаватели да ја контролираат температурата. Има многу информации за овие три модели на Asus засновани на AMD 7nm Navi.

Кога тие се конкретни во лансирањето, можеме да обрнеме внимание на аспекти, како што е цената на секоја од овие графикони, и ќе има тестови за перформанси кои нудат информации за пресвртници постигнати од Асус за да ги искористат целосно RX5700.