Може да споделите календар со други како овој

Може да споделите календар со други како овој
Агенда со поглед на годината.

Споделувањето календар со пријателите или семејството може да биде корисно ако имате заеднички активности. Можете лесно да посочите дека штотуку сте посетиле фризер или стоматолог, така што членовите на вашето семејство или другите домаќини можат да го земат предвид ова.

Споделете агенда со другите

Во овој совет, ние објаснуваме како да го споделите вашиот календар со другите со вградената апликација Календар на Apple. За ова користиме синхронизација преку iCloud. Еден услов е сите други да користат iPhone, iPad или Mac. Доколку тоа не случај, најдобро е да користите календарска услуга што работи на повеќе платформи, како Google Calendar.

Споделете агенда на iPhone

Создадете и споделете го календарот за iPhone За да споделите агенда со другите, можете да креирате нова заедничка агенда:

 1. За да го направите ова, отворете ја интегрираната апликација Агенда.
 2. Сега допрете на дното на екранотКалендари.
 3. Потоа допретеНова агенда.
 4. Можете да му дадете ова име што им е јасно и на другите, како на пр Семејство Или едноставно Заедничка агенда.
 5. Дајте му на дневникот боја и допрете го во горниот десен аголПодготвени.

Вашиот нов календар сега е во прегледот на вашите календари. Допрете ја иконата Информации десно од вашиот календар за да ги поканите другите. Вие го правите тоа за негоДодај некој со допирање, по што можете да ја внесете адресата за е-пошта или телефонскиот број на други.

Ако остатокот ја прифати вашата покана, секој може автоматски да додаде активности на дневниот ред. Вие исто така може да конфигурирате некој да види само што е на агендата. За да го направите ова, одете во поставките на календарот и допрете го името на некој чии права за пишување сакате да ги купите. Променете сегаДозволи уредување надвор

Споделете агенда на Mac

На Мек, принципот на споделување календар работи на ист начин, но со различни чекори.

 1. Како прво, започнете ја апликацијата Агенда природно. Ова е стандардно во Док, но можете да го најдете и во папката Програми во Пронаоѓач.
 2. Откако ќе стартувате, кликнете наКалендари налево
 3. Сега користете го десното копче на глувчето и кликнетеНова агенда.
 4. Можете да му дадете на календарот име кое треба да им биде јасно на луѓето со кои ќе го споделите вашиот календар.
 5. Притиснете Enter и потоа повторно кликнете со десното копче, но сега на новосоздадениот календар.
 6. Кликнете наАгенда за споделување и внесете ги адресите за е-пошта или телефонските броеви на оние со кои сакате да го споделите календарот.

Откако ќе поканите некого, можете да кликнете на стрелката веднаш до нивното име за да поставите дали можат да додадат нешта во календарот. Стандардно, оваа поставка е овозможена.Чита и пишува.

Создадете и споделете го календарот на Mac

На iCulture имаме повеќе совети како да ги споделуваме семејните задачи. Во овој водич, можете да прочитате кои добри апликации со кои ги споделувате сите познати работни задачи.

Испратете корекција или додавање на статијата?

iCloud

Сè за iCloud, услугата за чување преку Интернет на Apple со која можете да синхронизирате апликации и да зачувате датотеки. Сите наши важни информации за iCloud на прв поглед!

iCloud