Може ли да носам храна во чантата? Ги разјаснуваме вашите сомнежи

Дали одите на долго патување во авион или ако посетувате некој член на семејството, Можеби се прашувате дали можете да носите храна во чантата. Јадењето на вашата сопствена храна во авионот или само транспортирањето е економска заштеда. Сепак, Вие не можете да носите храна или пијалок на неа.

Првото нешто што ви го кажуваме е ако сакате да внесете храна, препорачуваме секогаш да го правите тоа во оригиналниот сад. Со најмало сомневање дека се обидувате да направите незаконитост, можеби ќе навлезете во неволја. Премногу ако сакате да патувате во друга земја, проверете ги правилата за влез на храна. Особено надвор од Европската унија, секоја земја има различен закон. На пример, во муслиманските земји, храна направена од свинско месо или зеленчук или овошје обично не е дозволена во Соединетите држави.

Инаку во Европската унија обично нема проблем да се носи храна во чанта. Без разлика дали е свеж или конзервиран, сè додека тие остануваат во рамките на основните хигиенски стандарди, повеќето храна може да се транспортира, иако некои млечни производи или производи од месо може да предизвикаат проблеми.

10 тајни на летање со авиони што им се познати на пилотите и сигурно не ги знаете

Како за транспорт на пијалоци во чанта, истите правила како и другите течности, можат да се носат само 100 ml сад во про transparentирна торба. Во случај да се алкохолни пијалоци, тие не можат да надминат 70% алкохол.

Но, за сите овие постојат исклучоци, ако донесете бебе, можете да донесете храна за него сè додека е јасно етикетирано како такво. Истото важи и за целијачните производи или особено за болните, но во овој случај тоа мора да го сторите оправдано од медицинскиот оддел вашите потреби И покрај тоа што ве предупредуваме дека можеби сте се обиделе на аеродромот, вие нема да бидете први што ќе соберете една лажица каша за контрола.

Сè се менува со она што го купувате во областа без царина од аеродромот. не заборавај заштеди билет за купување за секој случај, но обично нема голем проблем со купената храна на истиот аеродром.