Момент ги активира филтрите за кино ND и CPL за мобилни телефони

Moment lanza filtros de cine ND y CPL para teléfonos móviles 1

Момент лансира филтри за филмови ND и CPL за мобилни телефони 1

Само еден месец по лансирањето на своите дрон-анаморфни леќи, тимот на Момент веќе се врати со нов сет на филтри за филмови ND и CPL за мобилно кино. Овие филтри се стандардна нишка од 37 мм и можат да работат со кој било паметен телефон iPhone, Samsung Galaxy / One Plus и Google Pixel. Да разгледаме подетално.

Кино филтри во моментот

Кога станува збор за снимање на мобилни телефони и филтри за леќи, не постојат многу опции достапни на пазарот во моментов. Да ви помогнеме во тоа, Момент, компанија специјализирана за мобилно кино, штотуку лансираше нова серија на филтри: филтри за кина.

Овие филтри за кино за момент се стандардна нишка од 37мм. Тие доаѓаат во два арома: ND и CPL. Исто така, ако веќе имате пар 37мл филтри дома и не сакате да инвестирате во нов сет на филтри, тие издадоа стандарден држач за филтрирање 37 mm. Филтрите од другите брендови обично ја поседуваат својата монтажа, па затоа е добро да видите некои стандардни адаптери за филтрирање на пазарот. Како и да е, за да ги монтирате овие филтри на вашиот телефон, сепак ќе ви биде потребен случај на фотографија во моментот што одговара на вашиот паметен телефон.

Момент ги активира филтрите за кино ND и CPL за мобилни телефони 2

Случајот Moment Cine Filters е направен од ЦЕЦ метал. Самата чаша е она што тие го нарекуваат „стакло квалитетно филм“. Стакло е стакло Б270 со паметни облоги што го прави филтерот хидрофобен, отпорен на гребење, антистатик и антирефлексивен.

За да ви одговараат најдобро на вашите услови на снимање, достапни се повеќе интензитети на филтерот ND, од ND 4 до ND 64. Момент тврди дека ND филтрите се „неутрални во боја и зачудувачки остри“.

Момент ги активира филтрите за кино ND и CPL за мобилни телефони 3

Цена и достапност

Филтерот Moment 37 mm Cine CPL чини 44,99 $. Секој филтер за 37 mm Moment Cine ND чини 34,99 $. Конечно, монтирањето на филтерот Момент 37 мм чини 9,99 долари. Сите три производи се достапни во моментов Интернет-страницата Момент, а сите филтри имаат попуст од 20% во текот на првите 72 часа.

Што мислите за овие нови филтри за моменти на кина? Дали често снимате содржина со леќи или специјални филтри на вашиот паметен телефон? Известете ги во коментарите!