Моторот за завеси Xiaomi наскоро во верзијата Wi-Fi

Motor de cortina Aqara B1 "ancho =" 800 "altura =" 445 "clase =" alineador perezoso oculto perezoso tamaño completo wp-image-1219036
Завеса мотор Aqara B1

Скоро идентичен со контролорот за завеси Б1

Aqara е еден од ретките производители кој има ефтин мотор да ги контролира вашите нијанси со HomeKit. Претходно објавениот контролер на сенки Б1 сега е достапен и во варијанта на Wi-Fi, така што има подолг опсег и повеќе не му треба центар.

Моторни завеси Xiaomi со WiFi

Aqara е деловна единица на Xiaomi која не само што произведува практичен контролер за завеси на моторот Б1 за завеси, туку има и центар во својот опсег со кој можете да направите сите видови на уреди погодни за HomeKit. Се повеќе и повеќе паметни додатоци за дома од империјата Xiaomi добиваат поддршка за ова. Голем недостаток е што моделот број што е тој може да биде збунувачки. Xiaomi додава конфузија со новиот мотор за завеси. Оваа нова варијанта нема да биде на полиците под марката Aqara, но може да се управува преку апликацијата Mi Home. Може да има и поддршка преку апликацијата „Аквара“, но сè уште не е сигурно.Новиот мотор за завеси е во основа ист како неодамна лансираниот контролор за завеси Б1. Постојат две важни разлики:

  • Не работи со батерија, туку со кабел за напојување. Можете исто така да нарачате батерија одделно.
  • (Секако) се поврзува преку Wi-Fi наместо со ZigBee, така што веќе не ви треба центар.
  • Б1 бара врска ZigBee со центарот Aqara, и затоа мора секогаш да биде близу до центарот. Оваа нова верзија на Wi-Fi е пофлексибилна за поставување затоа што може да се поврзе директно со вашата безжична мрежа. Можна е врска до центарот, што покажува дека и двата начина на врска се компатибилни. Исто така е индикација дека има поддршка за HomeKit, но тоа сè уште не е официјално потврдено. За Б1, поддршката за HomeKit е сè уште во бета фаза. Ако не работи, сè уште можете да ги контролирате завесите преку апликацијата Mi Home или со само-направени Siri кратенки.

    Аквара Б1 завесен мотор

    Забележете дека сè уште нема европски центар Aqara / Xiaomi, така што ќе треба да се поврзете со кинески сервери. Можете да го оневозможите ова, на пример, преку вашиот рутер или Fingbox. Можете да ги прочитате сите за автоматизацијата на завесите во нашиот преглед. Денес објавивме ЧПП за ролетни ролетни ИКЕА.

    Испратете корекција или додавање на статијата?