Мртви ќелии Метроидванија / Рогуелике сега се достапни на продавницата за апликации

Dead Cells

Игра Cell Cellvania, roguelike играта Dead Cells беше пофалена од нејзиното објавување. Играта е широко достапна на сите платформи за игри, а од денес, дури и оние што играат игри на своите iOS уреди ќе можат да уживаат во неа.

После неколку одложувања, мртвите ќелии се конечно достапни за купување на продавницата со апликации. Играта може да се купи сега за 7,99 долари и нема микро трансакции, така што ќе го добиете целосното искуство без граници.

Портата iOS на Dead Cells е развиена од Playdigion, развивач познат по солидни игри, така што треба да очекуваме Dead Cells да работи и да игра добро на уредите со iOS.

Пред објавувањето, беше обезбедено дека нема да биде директно пристаниште и дека ќе бидат вклучени некои измени на адаптери и други функции, така што играта ја направи забавна со контроли на допир.

Мртви ќелии на Метроидванија / Рогуелике сега се достапни на продавницата со апликации 1

За среќа, оние кои не можат да издржат контроли на допир, или оние кои имаат играно игри во други формати, ќе можат да го користат контролорот благодарение на поддршката на домашниот контролер вклучена во портата iOS.

Ако сте живееле под карпа и никогаш не сте слушнале за Dead Cell, играта можете да ја проверите во акција подолу. Искуството може да биде малку предизвикувачко на моменти, па играта дефинитивно не е погодна за оние кои се слабо на срцето кои само сакаат да доживеат непречено пловидба на видео игра.

Мртвите ќелии сега се достапни на iOS и на Nintendo Switch, компјутер и конзола. Андроид верзијата ќе биде објавена.