Навивачите на Лигата на легендите се лути на последните напори за монетизација …

Riot Games користеше маски и козметички икони за да заработи пари со бесплатни игри Лига на легенди Сепак, со текот на годините, неодамнешната транзиција на компанијата кон други методи за монетизација ја разочара Playerbase.

Најновиот метод што влегува во бета јавна средина е систем наречен Етерналс, посебен систем за достигнувања на достигнувања. Сепак, за да се отвори сет од три мисии, чини 850 RP, што чини околу 7 американски долари во реални пари.

По завршувањето на достигнувањата, играчите ќе добијат подобро емоционално мајсторство. Додека емотиконите што се појавуваат за секој шампион зависат од резултатот од вашето мајсторство (или колку игри играте како шампиони), малку повеќе за емтеталот „Етерналс“ не е премногу уникатен. Играчите со „Етерналс“ ќе добијат и транспаренти со информации што ќе се појават во нивната игра кога ќе достигнат пресвртница.

Јасуо и Сорака стоеја рамо до рамо, споредувајќи ги емоциите на доминација. И двајцата се на ниво 7, но емотиконот Јасуо има единствена сина лента над неа. Засилено емоционално мајсторство (лево), споредено со редовното владеење со седум нивоа на емотикони (десно) преку Полигон

За играчите кои чекаат позначаен систем на достигнувања да ги покажат своите способности кон одредени шампиони, ова се чувствува лошо. Од објавувањето на „Етерналс“, многу нишки на Редит се појавија на Интернет Лига на легенди субредидирај, оштети го системот.

“Има многу работи за кои сакам да платам: пакети со најавувачи, копилиња за копирање на кожата, мапи за позадини за вчитување, едноставна спортска опрема за хрома или акценти на мапи. Но, не, тие решија да објават едноставна статистика според која повеќето игри прикажуваат само пари”, рече корисникот на reddit PixlCake .

Всушност, Riot Games забележува дека Етерналс „е голем напор да се изгради“ и дека програмерите „сакаат да ја поддржат и прошират оваа одлика за наредните години“, што вреди да се добие цената. Иако не постои одрекување за направената работа за создавање систем, играчите сакаат нешто да покажат за своите достигнувања, надвор од изменетата емисија.

„Како да се борат со ова за да добијат награда за специјално достигнување, ќе ги поддржувам сите. Сакам ексклузивни емотикони, икони, хроми и цикги кожи за да постигнам достигнувања преку платени цик-додатоци. Од друга страна, не ме интересира „да издадам контроли на смола и скенер за да ми кажам колку пати мојата моќна моќ всушност уби некого“, рече корисник на Редит Налкул.

Немирите експериментирале со различни форми на монетизација во минатото. Hextech Занаети, ЛигаСистем за грабежи, лансиран во јануари 2016 година. Првиот Лига на легенди Подесниот настан се појави за Светското првенство 2017 година, иако идејата беше повторена до следната година, кога се врати на Светското првенство 2018. Тој некако се врати на секои неколку месеци за нов тематски настан во играта.

Системот Престиж Поинт беше воведен во јануари 2019 година и првично беше достапен само доколку го купивте пакетот Hextech Craft Box пакет. За да се добие одредена кожа на Престиж, играчите обично треба да играат тон игри со користење на еден од билетите за натпревари Riot, но мал број на кожи се достапни само со Престиж Поени. Како што рече, поттикот е чуден и присилното купување на повеќе од 100 долари кутија за грабежи не е голем. Конечно, откако доби голем притисок од играчите, Риот го направи тоа така што играчите исто така можат да мелат Престиж Поени со помош на системот за поминување настани, иако бара повеќе мелење од вообичаеното за да се добие доволно кожата поени.

Споредба на K / DA Каи K / DA Kai’Sa во споредба со ретката верзија на Riot Games Prestige преку Surrender @ 20

Со започнувањето на Teamfight Tactics доаѓа Little Legends, симпатично суштество за миленичиња што функционира како аватар играч за време на играта. Се разбира, за да се отклучат подобри и посветли мали легенди, играчите мора да ја испробаат својата среќа купувајќи плен. Кутијата за грабежи за ова е поделена, така што ќе добиете еден од трите видови на „јајце“ и секое јајце малку под 5 американски долари во вредност од Rp.

Лансирањето на Eternals не е прв пат. Лига играчот е изнервиран и дефинитивно нема да биде последен. Riot Games покажа дека доволно гнев ќе донесе промена, но доколку Ентералс се повлече, тоа е доволно силно за да се произведат инвестиции што сè уште се во воздух.