Над 146 GB податоци за корисници на Facebook на серверите Amazon

Над 146 GB податоци за корисници на Facebook на серверите Amazon

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Истражувачите откриле над 146 GB податоци за корисници на Фејсбук, зачувани на некои сервери на cloud cloud. Тие се избришани, но може да завршија преку Интернет

Над 146 GB податоци за корисници на Facebook на серверите Amazon

Според истражувачите на компанијата Горе би преку 500 милиони информации за корисниците на Фејсбук излегоа преку Интернет, за скоро скоро 150 GB на податоци поделени во два база на податоци.

Да бидам точно што сум 146 GB на податоци, зачувани на Серверот за cloud cloud, и за грешка на развивачите на апликации на Facebook, податоците на мексиканската компанија Колектива култура, која има најголема база на податоци и таа на апликацијата На базенот, би завршиле на серверите на Amazon случајно, дури и ако грешката е кај програмерите за апликации на Facebook.

Помеѓу готови податоци на Интернет, наоѓаме кориснички имиња, лични карти, активности извршени на социјалните мрежи и овие влијаат на милиони корисници, кои би ја виделе нивната приватност толку лесно поткопана. Овој пат, за разлика од другите времиња, се чини дека податоците завршија преку Интернет по грешка и нема никакви безбедносни или други проблеми, бидејќи собраните податоци завршија таму заради грешка на развивачот.

Сега кражбите или губењето на податоците од Фејсбук се почести и Марк со неговите развивачи треба да ги подигне барикадите против овие „грешки“ што ги бараше и не, бидејќи секогаш има податоци за корисниците на средина, а сега законодавството е многу јасно, и реперкусиите за Фејсбук, би можеле да бидат казни од милиони евра.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!