Назачот на Google Pixel 4 покажува заклучување на лица и движења на движење

Sensor Google Pixel 4 Soli

Откако ги потврди Pixel 4 и некои нејзини задни камери минатиот месец, Google се врати да задее уште неколку одлики од претстојниот предводник на предводникот.

Во новото закачување на видеото, Google навести дека Pixel 4 ќе вклучува технологија за отклучување на лицето. Почетокот на клипот го прикажува Pixel 4 заклучен, но кога лицето ќе го види, телефонот ќе се отвори и ќе биде подготвен за употреба.

Ова видео, исто така, ја задева Motion Sense, нова карактеристика што доаѓа на Pixel 4. Овој клип ја прикажува личноста што мавта со рацете пред екранот Pixel 4 за да менува песни без да го допира уредот.

„Пиксел 4 е во дела – ова е првичен изглед на некои од новите технологии што ќе дојдат до следната генерација Пиксели оваа есен“, рече Гугл во описот на своето ново видео. „Оваа технологија овозможува две нови карактеристики – Motion Sense и отклучување на лицето – да ви помогне да ги направите работите без да ги допирате“.

Истекувањето на Пиксел 4 што го видовме досега покажува телефони без сензори за отпечатоци, нешто што го имаат три претходни телефони на Пиксел, па затоа сметаме дека Гугл може да стори сé со отклучување на лица на Пиксел 4 и ова видео го потврдува тоа. Друга нова функција е Motion Sense, која ја користи технологијата Project Soli на Google. Соли користи електромагнетни бранови за да ги следи движењата на раката и да ви овозможи да го контролирате уредот без да го допирате, и тоа е она што Google го задева овде.

Сè уште нема вести за тоа кога Google официјално ќе го претстави Pixel 4. Past Pixels сите се воведени на почетокот на октомври, така што тоа е една можност за Pixel 4. Останете овде.