Наплата на секои 28 дена: Врска за образецот за жалби на ADUC

TIM-WIND-VODAFONE-TRE-675

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Сметка на секои 28 дена, владата ќе треба да интервенира. Во меѓувреме, тука е врската до формуларот за жалби за лошата пракса на АДУЦ

Стоп стапки и сметки од 28 дена?

Цени за 28 дена: таму Соба повикува на „правни лекови“ и токму денес резолуцијата на претседателот на Комисијата за транспорт, пошта и ТЛЦ, Микеле Мета, беше едногласно одобрена. ја обврзува Владата да преземе иницијативи во законот за буџет за заштита на потрошувачите и избегнувајте дека практиката се користи и во други сектори.

Дали ќе има промени во иднина? Се надевам, но јас сум сосема убеден дека компаниите сепак, тие ќе најдат начин да ги зголемат тарифите, можеби повеќе „јасно“ отколку да се обидуваме да го скриеме во замена за периодот на наплата.

Други компании со наплата на секои 28 дена?

Но, да се вратиме на разговорите за денешните вести, кои, како што се очекуваше, ја обврзуваат Владата „Да преземеме регулаторни иницијативи да спречат телефонски и телекомуникациски оператори да усвојат еден распоред за наплата што го нема месецот или повеќекратниот број како основа “.

„Ако практиката не биде запрена на време – објаснува заменикот на Демократската партија – постои ризик дека другите сектори брзо ќе го променат“. И всушност тоа е она што веќе се случи со Небото, што има неколку недели го смени периодот на наплата од 30 на 28 дена.

Се разбира, стремежот да профитираат од компаниите е легитимен, но уште повеќе е таков право на граѓаните на транспарентност. Фер е да се подигнат тарифи ако е потребно, но мора да го направите тоа на сончева светлина, не преку измамнички мерки кои завршуваат да болат пред сè најзаштитени потрошувачи, кои тие честопати се наоѓаат себеси да плаќаат повисоки стапки, дури и да не го знаат тоасо оглед на тоа што во вакви случаи месечната претплата останува непроменета. д само променете го периодот на наплата, тоа всушност наплаќа дополнителен месечен надомест секоја година да се стави крај на клиентите.

Во лицето на сето ова, анализирајќи трендови на цени на пазарот за фиксна телефонија и АДСЛ, на стапките пораснаа во просек од 2015 година за 29%.

Пониски цени, но само во многу краток период

Точно е, за да привлечат клиенти, компаниите нудат повеќе привлечни понуди и во првата година месечните стапки денес се малку пониски отколку во минатото, но откако ќе завршат промоциите, цените повторно растат и затоа, на крајот, оној што плаќа најмногу е крајниот потрошувач, кој штеди само кога ќе го смени операторот и само за почетен период.

Точно за да се спречи тоа, откако телефонските компании, други компании кои работат во други сектори, исто така, усвојуваат наплата од 28 дена, мерка беше едногласно одобрена денес во Монтечиторио против 28-дневно плаќање што го практикуваат најголемите италијански телефонски компании, кои продолжуваат во нивна насока и покрај резолуцијата на Агком.

Резолуцијата на AGCOM

Како што знаеме, всушност, гарантот пред неколку месеци не само што ги потсети договорните удели што операторите мора да ги почитуваат, туку и го потврди почетокот на истрагите. Секторот TLC досега одлучи да не се грижи, со надеж дека Тар на Лацио ќе го прифати нивното прибегнување кон новата регулатива на Гарантот.

Тешка позиција на АДУЦ

Во меѓувреме, исто така АДУЦ еднострано со потрошувачите и против ре-модулациите Ветер, Тре, ТИМ и Водафон.

Здружение на потрошувачи се спротивставува на нефер практиките на италијанските мобилни оператори и зборува за себе уцена против клиенти тоа често се скоро принудени да се придржуваат до најновите измени на условите на понудата.

Здружението е исто така критикувано како операторите им ја соопштуваат промената на договорот на своите клиенти. Испраќањето преку СМС или е-пошта не е соодветно, со оглед дека СИМ-картичката може да не се користи во тоа време, па дури и е-пошта за која некое време не била консултирана.

Без да се заборави, се разбира, тоа сите ре-модулации на ветрот, ТИМ и придружниците претставуваат значителен товар за џебовите на клиентите.

Врска до формуларот за жалби

Токму од оваа причина, во одбрана на потрошувачите, здружението сака пријавете ги сите практики на потенцијално неточни оператори до Органот за конкуренција и пазар преку оваа форма.

Што има ново?

Тоа е сè за момент. Е видиме како работите ќе се променат или се развиваат во иднина, со надеж дека конкретните придобивки може да им дојдат на крајните потрошувачи.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!