Настанот на Sony произведе единствена објава за PlayStation 5, нејзино лого

Acara Sony menghasilkan pengumuman PlayStation 5 tunggal, logonya

Оние кои не присуствуваа на вашата програма Интел синоќа пропуштија нешто многу смешно, а тоа беше канал што правеше стриминг одете од Интел и прекинете го преносот за веднаш да видите што ќе објави Sony, и тоа е нормално, има многу возбуда наоколу Playstation 5 (и настаните на Intel исполнија 100%), каде барем се очекува компанијата да ги открие вашиот дизајн на конзолата и некои технички спецификации, но за жал, јапонски настани, околу нејзината нова конзола, Само што го откри своето официјално лого, што е исто како и обично, но со бројот 5.

Playstation 5

Сликата преведува цело време што го минуваат на PlayStation 5. Најмалку, компанијата детали за многу информации Playstation 4, покажувајќи дека тие се продаваат 106 милиони конзоли, имено, дека помеѓу 31 септември и првата недела од јануари компанијата продаде 3,2 милиони конзоли, повеќе од 1 милион конзоли месечно, не е лошо за 6-годишната конзола.

Во однос на софтверот, тие се продадени 1.150 милиони игри, има 38,8 милиони играчи со платени претплати на PlayStation Plus, и има 103 милиони активни играчи месечно. Ако тоа не е доволно, најголемиот, неочекуван успех, го наоѓаме во очите на виртуелната реалност PlayStation VR (ПСВР), со Продадени 5 милиони единици, со што станаа најпродаваните VR очила на пазарот и се обезбеди пристигнување на PSVR 2.