Настан на ловец чудовиштето на ловецот чудовишта Доаѓа до изгубената Драгалија

Acara Monster Hunter Crossover Datang ke Dragalia Lost

Ловната сезона беше скоро отворена затоа што Еуден и хероите од Драгалија Изгубени мораа да се спротивставуваат на силна жена што порано не ја виделе! Претстојните настани на кросовер, во кои се појавуваат чудовишта од Monster Hunter, наскоро ќе дојдат во Израел, изгубен!

Кога мистериозната мачка што зборува пред крајот ќе заврши пред Халидом, принцот Ејден мора да му помогне да се врати дома. За да го направите ова, Еуден мора да склучи пакт со самиот небесен крал, Раталос!

Почнувајќи од 28-ми јануари во 22:00 часот на ПТ и ќе трае до 16 февруари, официјално ќе се отвори настанот Monster Hunter: Primal Crisis и играчите можат да направат серија на настани за пребарување кои ја раскажуваат приказната за Rathalos и Felyne.

Фудбалерите ќе можат да се борат со Раталос, а доколку се најдобри кај него, ќе можат да постигнат договор со него. Играчите исто така ќе можат да добијат награди со тематски Monster Hunter, вклучително и печатени материјали, предмети, па дури и оружје директно од играта!

https://www.youtube.com/watch?v=E7qAyXkVbog

Со овој настан претставија и два нови ексклузивни херои: Хантер Ванеса, кој е лесен елемент и држи копја, и Хантер Берсеркер, кој е елемент на оган и користи меч. Двајцата херои носеа опрема со теми чудовиште!

Dragalia Lost е достапна сега на App Store и Google Play Store.