Научете како да го пренесувате екранот на вашиот паметен телефон или компјутер …

Transmitir PC a través de Skype

Дали знаевте дека можете да го пренесувате вашиот телефон или компјутер на екранот преку видео повик на Skype? Научете како да ја извршите постапката

Skype беше најголемата апликација за комуникација на Интернет, но во последниве години ги загуби своите големи конкуренти како WhatsApp и Telegram. Сепак, Skype сè уште е широко користен од илјадници корисници и компании што го имаат како главен комуникатор заради неговото висок квалитет.

Комуникатор е вистинската апликација за разговор со семејството, пријателите, спроведување интервјуа за работа, состаноци, часови и многу повеќе. Во која било од овие ситуации, можеби ќе сакате фрлија екран од вашиот паметен телефон да побарате помош или дури и да покажете некому нешто.

За среќа по последното ажурирање, комуникаторот ја обезбеди оваа одлика на многу лесен и интуитивен начин. Значи, ние составивме многу едноставен туторијал кој учи како фрлија екран од вашиот паметен телефон за време на видео повик Скајп. Запомнувајќи дека оваа функција е достапна за двајцата iOS колку Андроид.

Како да го пренесувате вашиот екран на паметен телефон преку Skype

Со новото ажурирање на апликацијата, лесно може да се прикажува екранот за време на видео повик.

  1. Започнете еден Видео повик;
  2. Притиснете на екранот за да прикажете скриени опции, кликнете “…”;
  3. После тоа, притиснете “Сподели екран”;
  4. Appearе се појави предупредување што ќе ви каже дека сè што е на вашиот екран ќе се сподели, па кликнете Почни сега;
  5. Па, што и да правите на вашиот паметен телефон, другата личност на повик ќе го види;
  6. За да го запрете преносот, притиснете “Престани да споделуваш” во горниот лев агол на екранот.

Иако се чини дека оваа одлика е наменета за деловна употреба, таа е многу корисна за просечниот корисник, бидејќи кога треба да му покажат на некоја пријателка некоја одлика на нивниот паметен телефон, ова е типот на ресурс што ќе го користат.

Како да се пренесува екранот со компјутер преку Skype

Оваа функција беше веќе достапна во верзијата на апликацијата Виндоус пред извесно време и сега гледате како да го пренесувате екранот преку Компјутер.

  1. Започнете еден Видео повик;
  2. Кликнете на симболот што има два квадрати еден врз друг;
  3. На следниот екран, кликнете Започнете со споделување;
  4. Можете исто така да го споделите звукот од вашиот компјутер едноставно со кликнување “Сподели компјутерски звук”.
Тек компјутер преку Skype
Тек компјутер преку Skype

Seeе видите црвена линија околу вашиот екран што означува дека споделувате.

Други вести од најновото ажурирање.

Споделувањето на екранот не беше единствената вест за новата верзија на Скајп. Мобилната верзија доби некои подобрувања во интерфејсот, бидејќи последното поголемо ажурирање остави некои команди непотребно збунувачки.

Со ова ажурирање, интерфејсот доби некои промени и стана поедноставен и поинтуитивен, особено за време на видео повици, каде што командите сега се скриени сè додека корисникот не го допре екранот.

Бевте во можност да го пренесувате вашиот екран на паметен телефон во видео повик Скајп? Оставете ги во коментарите ако упатството помогнало.