Нашиот најдобар поглед сепак во & # 039; Нема луѓе & # 039; Небото & # 039; Игра

Нашиот најдобар поглед сепак во & # 039;  Нема луѓе & # 039;  Небото & # 039;  Игра 1

Видео игрите остварија извонредни скокови напред во последните неколку децении. Играчите веќе не се ограничени на дводимензионални линеарни авантури – сега можат да истражуваат џиновски пејзажи населени со интелигентни АИ и многу различни работи што треба да се остварат. Различни развивачи на видео-игри продолжуваат да додаваат уште повеќе на она што треба да го понуди видео-играта со отворен свет, но големината на претстојната видео-игра за истражување на вселената на Hello Games, Не човечко небо, Е голема вилица.

Наместо да им дава на играчите отворен свет да истражуваат, нечие небо им дава отворен универзум. Користејќи го процедурално создаден универзум исполнет со уникатни планети, месечини и вонземјанин живот, видео игрите ќе ги постават играчите на работ на галаксиите и ќе им дадат една цел: стигнете до центарот на масивна галаксија. За да стигнат до таму, играчите треба да истражуваат и да направат откритија за да добијат валута (наречена „единици“ во играта). Со својата валута тие можат да добијат нови бродови – кои им овозможуваат да патуваат понатаму – и оружје. Има многу да се види во играта и играчите сè уште имаат многу прашања, па основачот на развивачот откри 18 минути игра. Можете да ги гледате сите погоре.

Основачот на Здраво игри, Шон Мареј, се сретна со IGN за да им покаже колку е широко распространето нечие небо. Ова видео им дава на играчите најдобар изглед на големи игри, покажувајќи повеќе различни начини на кои можете да играте и како овој избор влијае на вашата авантура. 18 минути уште еднаш покажува дека играчите можат да летаат на површината на планетата, да излезат од својот брод и да истражуваат, да се вратат во нивниот брод, а потоа да летаат далеку од планетата и да се упатат кон други места во вселената, без да најдат ниту еден екран за оптеретување. Игри како Grand Theft Auto V и Batman: Arkham Knight им нудат на играчите прекрасни градови да го истражат, но она што го прави не Човекот не е потребно да се истражи на едно ново ново ниво.

Додека истражуваат планета или месечина – која е полна со уникатни суштества – играчите можат да ја скенираат областа за да пронајдат нови форми на живот. Откако откритието е поставено на локалниот пламен, плеерот добива единица. Како и планетите, сонцето и месечината, кои се чини дека се безброј во универзумот, бродовите и оружјето се произведуваат процедурално. Според Мареј, тоа значи дека има „стотици илјади варијанти на бродови и оружје што можете да ги најдете“. Кога наоѓате суштество, ова исто така му дава можност на играчот да даде име. Нема никаква вест дали ќе има филтри или не, така што некои суштества не можат да имаат име што е очигледно навредливо.

Не човечко небо

Истражувањето е најголемата продажна точка на играта, но заснована врз игра, се чини дека има многу начини да се пристапи кон космичко патување на No Man’s Sky. Играта не е ограничена само на патување и скенирање – има и битки и можност за рударство на ресурси (што е „научна верзија на нашата периодична табела.) Ресурсите можат да се комбинираат за да направат нови легури, а потоа да се продаваат на трговски места.

Што се однесува до битките, тоа е по избор, но Мареј подразбира дека треба да се направи многу за fansубителите на стрелците. За време на играта, се открива дека играчите можат да го исплашат агресивниот животински свет со пукање во близина на нив – што ќе предизвика да избегаат и тие ќе избегаат ако повторно ве видат. Меѓутоа, ако играчот избере да го убие дивиот свет, нивото што го посакуваат ќе се зголеми. Кога тоа се случи, летачки робот наречен Сентинелс – кој е опишан како трка со само реплицирачки роботи – ќе дојде по играчот и ќе ги стрела. Колку повеќе играчи уништуваат, толку повеќе нивоа што сакаат ќе се зголемат и ќе испрати повеќе Сентинели после нив.

Ако биде убиен, играчот ќе изгуби какви било ресурси и откритија кои не се прикачени на светилката. Единствениот начин да се спушти посакуваното ниво е да се избегне Сентинел, но гледајќи како тие ловат играчи низ површината на планетата или месечината, Мареј предлага летање во вселената како добар начин да останат живи и да го намалат посакуваното ниво.

Не човечко небо

Поголемиот дел од видеоснимките за игра се појавуваат на и приближно само една планета во Сончевиот систем. Кога вселенската мапа почна да се раздвојува, планетата не беше ни специфична – се појавуваат безброј сонце како што се откриваа сè повеќе галаксии. Големата големина на универзумот е многу импресивна и Здраво игри, исто така, не се лабави во однос на големината на планетата. Мареј рече дека играчите можат да одат на планетата „денови и денови, недели и недели“. Некои планети имаат отровна околина, така што е потребно обновување на костуми и бродови за да влезат во нивната атмосфера и да истражуваат. Играчите исто така имаат џеп-пакет за да го олеснат патувањето пеш.

Не се дадени индиции за тоа што ги чека играчите во центарот на галаксијата. Мареј рече дека има причини зошто гејмерите ќе продолжат да играат доколку ја постигнат таа цел и рече дека „секогаш има повеќе да се истражуваат“. Сепак, тој исто така рече дека разбрал дека многу луѓе сметаат дека ја завршиле играта во тоа време. Огромниот универзум за посета и разновидноста на суштества што треба да се истражуваат е неверојатен, но само времето ќе утврди дали играта им дава на играчите желба да продолжат да истражуваат со месеци – или ако авантурата почнува да се чувствува повторувачки, доволно брзо.

Не човечко небо ќе бидат достапни за PlayStation 4 и PC. Датумот на објавување не е објавен.

Извор: ИГН

Пепел Кечам Брок и Магли во Одг

Зошто навивачите на Покемон се загрижени од песна од аниме