„Нашиот тим работи напорно за Е3“

"Tim kami bekerja keras untuk E3"

Додека PlayStation објави дека нема да биде присутна во најважната недела на видео игри во светот, Е3, Мајкрософт брзо и брзо покажаа неколку часа подоцна дека тие не само што ќе бидат присутни, туку и целиот тим на Xbox напорно работеше на настанот, што преведува во има нови детали од Xbox серија X на хардвер, функција и ниво на игра, бидејќи E3 е најдобриот приказ за прикажување на вашата нова конзола на стотици милиони луѓе кои ќе видат каква било содржина поврзана со настанот.

Xbox серија X

„Нашиот тим работи напорно за Е3 и се надеваме дека ќе го споделиме она што го имаме пред нас. Начинот на кој ја правиме уметноста продолжува да биде воден од комбинација на креативност и технички напредок. 2020 година е важна пресвртница во патувањето за тимот на Xbox. “

Како што е објаснето, ова се фокусира на играчите, па се надеваме дека Xbox продолжува да се позиционира пред Sony кога станува збор за прикажување на предностите што ќе ги нуди конзолата, а се надеваме дека овој пат „Мајкрософт“ не направи иста грешка како Xbox One, а потоа Сони интелигентно го искористи предноста на своите конкуренти за да направи спротивен потег и да победи на аплаузот на играчите.