Најавена е колекцијата Mega Man Zero / ZX Legacy за PC, PS4, Xbox One и Switch

Koleksi Mega Man Zero / ZX Legacy Bocor

После вчерашниот протек, Капком беше официјално објавен Колекција Mega Man Zero / ZX Legacy.

Новото ретро издание ќе дојде на Windows PC (преку Steam), PlayStation 4, Xbox One и Nintendo Switch преку дигитални и малопродажни продавници на 21 јануари 2020 година. Покажано погоре, можете да го видите трејлерот за објавување за играта.

Следното е преглед на колекцијата:

Уживајте во шест записи исполнети со активности натаму Мега Ман серија со Колекција Mega Man Zero / ZX Legacy. Оваа колекција има две серии на игри, заедно со голем број на нови одлики за старите фанови и нови играчи. Сите четири Мега Ман Нула конкуренција, Мега Ман ZX, и Мега Ман ZX Advent донесувајќи мешавина на високо-октанско дејство и прецизно платформирање за прв пат на Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch и Steam на 21 јануари 2020 година.

Помогнете му на менторот и партнерот Х, Нулта, да ја спаси Нео Аркадија со векови по настанот Мега Ман Х серија со мастеринг на некои од најпредизвикувачките и возбудливите борбени битки досега во четвртата Мега Ман Нула конкуренција. Тоа Нула играта е изградена на популарната платформа за брза акција Мега Ман Х серија и воведете нови опции за прилагодување, вклучувајќи вежби за проширување на оружјето, уникатни способности на EX, и „Cyber ​​Elf“ што ја менува играта, нудејќи различни додатоци. Мега Ман ZX и ZX Advent продолжете ја приказната, што се случи неколку стотици години по настанот Мега Ман Нула серија. Мега Ман ZXи ZX Advent изградете елементи на игра од менито Нула и X серија, додека им дозволува на играчите да експериментираат со своите способности низ отворената мапа на светот на играта.

Главна карактеристика:

  • Нула и ZX серија за модерни конзоли
    • Придружи се на Отпорот како протагонист на титуларниот фан омилен во четири Нулаконкуренција.
    • Брани невина личност од Маверикс и пронајдете ја својата судбина како машки или женски протагонист ZX и ZX Advent.
  • Целосен режим на конкурентна инвазија – Z Chaser Mode им овозможува на играчите да се натпреваруваат за да ги комплетираат предизвиците на обете Нула и ZX конкуренција. Повеќе детали за овој режим ќе бидат откриени на подоцнежен датум.
  • Нов пријателски режим за релаксирање на сценарио и систем за зачувување помош – Новите играчи можат директно да скокаат во футуристичкиот универзум Мега Ман Нула и ZXсерија со новиот Релаксирачки сценарио режим. Подигнете се од грешка со употреба на новиот изборен систем „Зачувај-асистент“ за да се вратите на најновите контролни пунктови на картата без да изгубите животи.
  • Подобрени визуелни избори и распоред – Искусете ја играта кога за прв пат беше издадена со опција за филтер за монитор што ја прикажува оригиналната уметност на сприт или активирајте мазен филтер за да изгледа чисто со шармантен класичен сприт. Слободно можете да изберете од разни опции за распоред за ZX Серија со двојни екрани се прикажува и контролира во секое време.
  • Галерија и музички плеер во игра – Погледни во историјата Нулаи ZX серија со големо складиште на секоја оригинална уметничка колекција на производство, вклучувајќи музички плеер исполнет со песни од оригиналната игра. Оние кои претходно ја нарачуваат колекцијата, исто така, ќе имаат пристап до десет специјални аранжмани Мега Ман Нула / ZX Реплицирај ремикс.