Најавување со вашиот паметен телефон: Еве како да ја активирате „Гром Google Prompt“

https://techiemoe.com/wp-content/uploads/2020/07/Најавување-со-вашиот-паметен-телефон-Еве-како-да-ја-активирате.png

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

За неколку години ле лозинка бидејќи сме навикнати да ги знаеме сигурно ќе исчезнат и големиот свет на технологијата веќе ни помага. Скенирање на мрежницата и отпечатоци од прсти се иднината, но веќе неколку дена можете да го користите вашиот паметен телефон како лозинка за пристап до многу услуги.

Google prompt, е нова функција BigG која ви овозможува да се најавите на бројни компјутерски услуги користејќи го вашиот паметен телефон. Всушност, ако активиравте двостепени верификација на услугите на Google, на Gmail, YouTube или Google+ можете да пристапите користејќи го вашиот паметен телефон.

Всушност, Google Prompt ќе ви овозможи да се најавите на бројни веб-услуги што ќе се имплементираат подоцна, во моментот кога ќе бидат поддржани услугите на Google и за да пристапите до услуга на Google, ќе мора практично да кликнете на ДА, по барање што ќе се појави на телефонот и ќе завршиш наместо внесување на незгодното корисничко име и лозинка.

Таму функционалност е достапна и на Android и за iOS и во вториот случај каде да ја инсталиравме апликацијата „Пребарување на Google“.

Како да ја активирате Google Prompt

  • Отворете ја страницата https://myaccount.google.com
  • Кликнете на влезот Пристап и безбедностhttps://techiemoe.com/wp-content/uploads/2020/07/1593986083_670_Најавување-со-вашиот-паметен-телефон-Еве-како-да-ја-активирате.png
  • Во Пријавете се на Google Кликнете на Потврдете во два чекори
  • Сега повторно внесете ја вашата лозинка и означете го уредот да го користите за да го овластите најавувањето
  • Сега кликнете на ДА до барањето за овластувањеhttps://techiemoe.com/wp-content/uploads/2020/07/1593986084_330_Најавување-со-вашиот-паметен-телефон-Еве-како-да-ја-активирате.png
  • Изберете како да го испратите кодот на телефонот, преку текстуална порака или телефонски повикhttps://techiemoe.com/wp-content/uploads/2020/07/1593986085_360_Најавување-со-вашиот-паметен-телефон-Еве-како-да-ја-активирате.png
  • Следете ја процедурата за водење и на крај кликнете на паметниот телефон ДА до пораката со која се бара да се потврди пристапот
  • Конечно на компјутер, кликнете на Овозможи за активирање на брза Google.
🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!