Најдобар телефон со камера 2020 година

best camera phones 2019

Освен предизвиците што Huawei продолжува да се соочува против владата на САД и нејзината листа на субјекти, не можете да негирате дека прави некои неверојатни мобилни телефони.

Импресивниот P20 Pro прв докажа дека Huawei е сериозен во правењето на конкурентни телефони со фотоапарати – нешто што подоцна беше зајакнато со Mate 20 Pro во истата година.

P30 Pro потоа пристигнува и потоа продолжува да го турка пликот со својот аранжман со четири фотоапарати.

Најбитната карактеристика треба да биде 5x оптичкото зумирање, но има и импресивен број на мегапиксели за играње, преземање ултравиди, па дури и понудено специјално чувство за длабочина.

Една од предностите на овој систем е тоа што P30 Pro може да ја користи својата главна камера за портрет фотографии и затоа нуди исто видно поле. Повеќето од неговите ривали мораше да се намалат, што иако не беше тежок проблем, може да биде малку досадно.

Сепак, системот за зумирање е навистина „неверојатен“. Ако мислите дека 2x телефото-леќа е доволно, брзо ќе го промените тоа мислење откако ќе користите 5x P30 Pro телефото леќи.

Huawei P30 Pro

P30 Pro користи хибриден систем за зумирање кој се потпира на мегапикселниот ефект на главниот 40MP сензор, заедно со основниот квалитет на сликата на сензорот 8MP прикачен на перископски поставки за да го постигне она што Huawei го опиша како „без загубен 10x зум“.

Ова е различен начин на правење работи за „Супер зум рес“ на Google и методологијата за која сметаме дека е поефикасна во целина. И покрај тврдењата, јасно е да се погледне фотографијата од 1: 1 дека наречувањето „без загуба“ е нешто погрешно.

Покрај внимателното испитување, невозможно е да не бидете импресионирани од деталите што може да ги долови P30 Pro. При фотографирањето со примероците, има изненадувачки детали и јасност на фотографијата со зум од 10x. Дури и на 5х, P30 Pro сè уште го дува поголемиот дел од конкуренцијата надвор од вода.

Стандардно, мајстор АИ – обработка на слика „вештачка интелигенција“ – е исклучена, а во најголем дел веројатно ќе посакате. Сè уште постои тенденција да се засити сè кога се активира, но не како што се случи со P20 Pro.

Надвор од партијата, главната камера ‘Super Sensing’ 40MP е исто така импресивна. Huawei ги отфрла традиционалните поставки на RGB пиксели за два жолти, а не зелени (RYYB) под-пиксели. Тоа е затоа што жолтата е почувствителна на светлината, дозволувајќи им на сензорите да зафатат до 40 проценти повеќе светлина.

Покрај преземање на остри и детални слики во текот на денот, можно е да снимате зачудувачки фотографии во мракот, дури и ако имате несигурни раце. Ноќниот режим работи на начин сличен на P20 Pro, комбинирајќи опции за фотографии за различни временски периоди, во зависност од тоа дали телефонот е монтиран или држи.

Главната камера е најкористена затоа што обезбедува најдобри фотографии. Во примерот за мобилни телефони обезбедени од Huawei за нашите тестирања, фотографии од ултрависната камера презентираат бои кои се многу различни од главните и телефото фотоапаратите; потемна и позаситена.

Овој проблем е најмногу вознемирувачки кога снимате видео и се префрлувате од главната камера на ултравид, затоа што боите изгледа дека се менуваат.

Интерфејсот Apple како апликација за камера е исто така прилично лесен за употреба, но е преполн со премногу поставувања и карактеристики.

P30 Pro е првиот мобилен телефон на Huawei кој нуди стабилизација во 4K, но сè уште нема опција да го снимате на 60fps. Квалитетот на видеото е многу добар, има многу детали и добар стерео звук. За жал, стабилизацијата не е одлична за 4K, затоа можеби ќе сакате да продолжите да користите 1080p или да инвестирате во мобилни снимки, доколку сметате дека P30 Pro е средство за започнување на вашата кариера на YouTube.

Предната страна на 32MP е без сомнение дека носи добро селфи, но не можеме да видиме повеќе детали во споредба со понудата на 24MP P20 Pro. Погледнете внимателно и деталите изгледаат „валкани“, со многу јасно намалување на бучавата при работа. Се чини дека дури и со лизгачот поставен на нула, обработката на убавина продолжува до одреден степен.

Иако P30 Pro не е совршен, секоја камера на ултравид и зумирање има свои недостатоци, но целокупната флексибилност понудена тука ви овозможува да фотографирате што не е можно на други уреди. Дали ја спомнавме одличната можност за слаба осветленост?