Најдобра апликација за време на екранот за поставување граница …

Најдобра апликација за време на екранот за поставување граница ...

Голема загриженост беше за сите, особено за родителите, дека денешните деца поминуваат премногу време на уреди и паметни телефони. За среќа, за решавање на оваа загриженост, развиен е следбеник на екранот. Креиран е екран или tracker за апликации за да се обезбедат ограничувања на вашиот телефон и доаѓа со временски рок колку долго може да се користи вашиот уред или телефон. Откако ќе го достигнете временскиот рок, вашето дете веќе нема да може да пристапува до одликите на нивниот телефон или уред.

Ако сте Епл Ако користите уреди како iPhone или iPad, дефинитивно ќе бидете запознаени со одликата Screen Time (Време на екран). Иако оваа одлика функционира со најдобра намера да го ограничи времето што вашите деца би можеле да го поминат на нивните уреди, некои велат дека не им одговара добро за нив. Не грижете се, бидејќи има и други апликации што би можеле да ги користите како алтернативи ако функцијата „Екран за време на екранот“ ви дава технички проблеми или ако функцијата „Време на екран“ не е достапна на вашиот телефон или уред.

Најдобри апликации за време на екранот

1. Функција за ограничување на времето и примената на новиот екран на Apple

За корисниците на iOS уредите, добри вести бидејќи оваа функција е интегрирана во вашиот уред и времето на екранот може да ја активира оваа функција со одење до менито Поставки. Изберете го временскиот период што некој би можел да го користи вашиот уред. Згора на се, оваа функција доаѓа со код за пристап кој ги спречува вашите деца да ги менуваат поставките за времето на екранот. Освен тоа, ги обезбедува и нуди следниве функции за кои сметаме дека се многу корисни:

    Имате застој. Ова ви овозможува да го одредите временскиот рок на вашиот телефон.Тоа ви овозможува да ја ограничите употребата на апликации на вашиот уред. Ви овозможува да блокирате несоодветна содржина. Можете да доделите кои апликации се достапни во секое време.

Забелешка: Ако сте го заборавиле вашиот лозинка, ова ќе ве спречи да ги промените поставките за времето на екранот, но не грижете се бидејќи можете да користите резервна копија tensoshare 4uKey-iTunes https://www.tenorshare.com/products/iphone-backup- отклучувач. html за да ја отстраните и смените лозинката за време на екранот.

2. Нашиот завет

OurPact е добро позната алатка што ја користат многу родители. Познато е како се-во-едно решение за родителска контрола што ќе ви помогне да го ограничите времето на екранот. Исто така, има и функција што ќе ви помогне да ја лоцирате личноста што го користи вашиот телефон. Освен тоа, оваа апликација ги вклучува и следниве карактеристики:

    Ви овозможува да заклучите и отклучите содржина Поддржува до 20 уреди Ви овозможува рачно да ги заклучувате и пристапувате до апликациите или содржината Ви овозможува да закажете време на екранот Доаѓа со повеќе опции за заклучување.

3. Нето дадилка

Како што кажува и неговото име, оваа алатка може да се смета за бејбиситерка на вашите деца во дигиталниот свет. Блокирајте несоодветна содржина и задржете ја добрата содржина отклучена. Освен тоа, оваа апликација ги нуди следниве карактеристики:

    Ви овозможува да управувате со времето пред екранот. Блокирање на несоодветна содржина како што е порнографија Ви дава целосна родителска контрола Ви овозможува далечински пристап до вашите уреди Филтрирајте несоодветна содржина

Четири. Време на екранот

Оваа апликација е единствена во однос на неговиот систем за наградување. Покрај тоа што може да поставите временски ограничувања на екранот, исто така ви овозможува да им доделувате награди на вашите деца преку дополнителна употреба на вашиот уред ако можат да завршат активности.

Функции што ги нуди оваа апликација:

    Ви овозможува да закажете времиња Наградете ги вашите деца кога ќе ги завршат активностите Ви овозможува да ги проверите најчесто користените апликации

5. AppDetox

Оваа апликација ја контролира зависноста од апликациите. Им дозволува на своите корисници да воспостават правила и контроли на нивниот уред. Покрај тоа, оваа алатка ги нуди следниве карактеристики:

    Погледнете кои правила се повредени Ви овозможува да ги видите податоците и информациите за употребата на апликацијата Ви овозможува да ги прилагодите однесувањето на правилата Контролирајте ја употребата на апликацијата со различни правила

Заклучок:

Преку нашата листа погоре, се надеваме дека можеме да ви помогнеме да ги контролирате вашите деца со употреба на уреди или паметни телефони со поставување ограничување на времето на нивниот екран преку апликациите за време на екранот. Известете ги вашите размислувања коментирајќи подолу.