Најдобра апликација за тастатура за Android (Бесплатни апликации за тастатура за ладно)

Најдобра апликација за тастатура за Android (Бесплатни апликации за тастатура за ладно)
 • Уморни од стандардната пред-инсталирана тастатура на вашиот Android уред? Обидете се со некоја од следниве апликации за тастатура со Android

  Уморни од стандардната тастатура што доаѓа со вашиот Android телефон? Не си сам. Повеќето луѓе не сакаат дека оваа тастатура не е прилагодлива. Други претпочитаат да го подобрат своето искуство со пишување со додавање на специјални знаци како емоции и GIF.

  За среќа, денес има неколку апликации на тастатура од трети страни на Интернет. За разлика од конвенционалните или стандардните апликации на тастатура, главните апликации за тастатура со Android имаат сите видови на функции кои ги надминуваат предвидената цел да понудат префинето и полирано искуство со пишување.

  Сепак, не сите апликации за тастатура од трети страни ќе бидат корисни за вас. Ние го направивме вашиот избор полесен со составување список со најдобрите 6 апликации за тастатура на Android што сигурно ќе ве изненадат.

  Па, која е најдобрата апликација за тастатура за Android?

  еден. Табла – Тастатура на Google: разноврсна

  Најдобра апликација за тастатура за Android (Бесплатни апликации за тастатура за ладно) 1

  Ако ви треба бесплатна, добро дизајнирана апликација за тастатура, Googles Gboard ќе се докаже. Gboard прави прилично пристојна работа кога станува збор за пишување ориентирано на допир и пишување врз основа на удар.

  Лизгање на скриптата ви дозволува да движете од буква до буква без да го кревате прстот. Исто така, има вградена авто-коректна функција, како и можности за предвидување на зборови, кои ви овозможуваат побрзо да пишувате.

  Клучни карактеристики на тастатурата за портал :

 • Опцијата ракопис каде што текстот за пишување се претвора во нормален текст
 • Пловечки режим на тастатура
 • Интегриран режим на превод на Google
 • Режим на пишување со една рака
 • Опција за пребарување и залепување на Google што ви овозможува да ги залепите резултатите од пребарувањето директно во полето за текст
 • Способност за глас до текст
 • Корисниците на апликациите за тастатура на Gboard исто така имаат корист од редовните ажурирања. Можете да изберете едноставна црна или бела тема. Во моментов, Gboard има повеќе од 3 милиони корисници и оценка од 4,4 везди.

  Преземете ја апликацијата тастатура Gboard тука: Поставете го на Google Play

  2. Брза рака – Најдобра тастатура за лизгање од Microsoft

  Најдобра апликација за тастатура за Android (Бесплатни апликации за тастатура за ладно) 2

  Ова е една од најдобрите апликации за тастатура со Android што беше стекнати од страна на Мајкрософт во 2016 година со импресивна сума. Апликацијата користи вештачка интелигенција која ви овозможува да го научите и предвидувате следниот збор што сакате да го напишете.

  Неговите карактеристики за пишување гестови и авто-корекција овозможуваат побрзо внесување. Додека пред да мораше да платите за да ги отклучите сите теми и одлики што се достапни во Swiftkey, апликацијата сега е бесплатна.

  Клучни карактеристики на тастатурата Swiftkey :

 • Способност за синхронизација на тастатурата со вашиот календар и навигација во календарот
 • Можете да го интегрирате со вашиот веб-систем за пребарување и да ги видите целите веб-страници во прозорецот што се преклопува
 • Поддржува над 100 јазици.
 • Преземете ја тастатурата Swiftkey тука :Поставете го на Google Play

  Пробајте ја својата бета верзија овде: Поставете го на Google Play

  3. Чаура – Апликација за прилагодување на тастатура за текст во боја

  Најдобра апликација за тастатура за Android (Бесплатни апликации за тастатура за ладно) 3

  За разлика од другите апликации на тастатура, каде што едноставно изберете тема, Chrooma оди еден чекор подалеку и ја менува бојата врз основа на апликацијата што ја користите.

  На пример, тастатурата се претвора зелена кога е на Spotify, сина кога е на Твитер и сл. Функциите за пишување гестови во Chrooma ви овозможуваат брзо да избришете еден или повеќе зборови, да го изберете вашиот текст, да пристапите до Google Now и да го активирате режимот со една рака.

  Клучни карактеристики на Chrooma:

 • Управувачот со таблата со исечоци често користи текст за да се чува или закачува. Исто така, чува копирани текстови.
 • Вграден ноќен режим
 • Лесен е и брз
 • Поддржува повеќе од 60 јазици.
 • Можете да изберете од широк спектар на емоции
 • Преземете ја Chrooma тука: Поставете го на Google Play

  Четири. Флексибилен – Поддршка за апликација за лесна тастатура на GIF

  Најдобра апликација за тастатура за Android (Бесплатни апликации за тастатура за ладно) 4

  Апликацијата тастатура Fleksy ја победи конкуренцијата преку вградена поддршка за GIF и шарени, живописни теми. Додека не поддржува пишување на гестови, тастатурата ви овозможува да лизнете низ тастатурата за да ги отстраните несаканите знаци и зборови.

  Fleksy е прилагодлив, бидејќи меѓу другите можете да изберете од над 50 различни теми во боја, 800 емоции, GIF и три тастатури. Апликацијата поддржува повеќе од 40 јазици.

  Флексиски клучни карактеристики:

 • Строга политика за приватност
 • Функции за автоматска корекција на следната генерација
 • Способност за навигација со различни апликации од тастатурата
 • Способност да се прават кратенки на тастатурата
 • Преземете го Fleksy тука: Поставете го на Google Play

  5. Допир – Најмногу прилагодлива апликација за тастатура

  Најдобра апликација за тастатура за Android (Бесплатни апликации за тастатура за ладно) 5

  Touchpal е прекрасна апликација за тастатура која има околу 10 години и има над 500 милиони корисници ширум светот. Станува збор за апликација богата со карактеристики која вклучува функции како што се поддршка за GIF, пишување на гестови, говор до текст, предвидлив текст, автокоректна, повеќејазична поддршка, итн.

  Touchpal е можеби најприлагодливата апликација на тастатура. Завршивте 5000 теми што можат индивидуално да се прилагодат.

  Клучни карактеристики на Touchpal:

 • Апликацијата има своја поддршка за ВИ.
 • Има интегрирана продавница која ракува со додатоци и реклами
 • Тони опции за прилагодување
 • Додека Touchpal е идеална апликација за тастатура, бесплатната верзија е преполна со реклами на цел екран што можете да ги отстраните со плаќање на годишната такса од 5 долари.

  Преземете ја апликацијата Touchpal тука: Поставете го на Google Play

  6. Оди тастатура – Најдобра апликација за тастатура со emoji за Android

  Најдобра апликација за тастатура за Android (Бесплатни апликации за тастатура за ладно) 6

  Ова е одлична апликација за тастатура со атрактивен минималистички изглед. Апликацијата за тастатура поддржува повеќе од 60 јазици и има повеќе од 1.000 теми.

  Можете исто така да изберете помеѓу тастатурите AZERTY, QWERTZ и QWERTY. Ова е една од ретките апликации на тастатурата што ви овозможува да додавате звуци и специјални знаци на вашите пораки.

  Клучни карактеристики на тастатурата GO

 • Ви дозволува да допрете повеќе точки
 • Има прилично точни речници.
 • Ви овозможува да увезувате контакти
 • Поддржува пишување гестови
 • Има функција за лизгање за отклучување
 • Преземете ја апликацијата за тастатура GO овде: Поставете го на Google Play

  Безбедносни проблеми за апликациите на тастатурата

  Во ера кога кражбата на идентитетот и безбедноста во компјутер е голема загриженост, разбирливо е ако сте сомнителни за безбедноста на апликациите со тастатура за Android.

  Најверојатно ќе ја користите тастатурата за да се најавите на страниците за социјално вмрежување, како и апликациите за мобилно банкарство. Несигурна апликација за тастатура е слична на сценарио во кое лицето постојано ги следи ваквите детали за најава и нивната активност на мобилен телефон. Апликациите за мобилни телефони бараат и пристап до други области на вашиот телефон, како што се контакти, галерија, микрофон, итн.

  Некои од најдобрите совети што ќе ви помогнат да инсталирате безбедни апликации за тастатура од трети страни вклучуваат:

 • Инсталирајте апликации на тастатура од реномирани програмери како Microsoft и Android
 • Изберете апликации на тастатура кои имаат избор за коментар од уредниците, бидејќи овие тестирани се од безбедносните власти на Google Play
 • Прегледајте ги дозволите за апликација за време на инсталацијата. Апликација што бара од вас да дозволите пристап до вашата листа со контакти, галерија и други области на вашиот телефон може да не е безбедна.
 • Проверете ги коментарите. Иако не е невообичаено дури и за најреномираната апликација да има негативни критики, ќе сакате да се воздржите од апликација чии негативни критики ги надминуваат позитивните.
 • Па, која апликација за тастатура ја користите? Со задоволство ќе го слушнеме вашето искуство.