Најдобриот поларен часовник што може да го имате при рака

Maria Montero
Vantage V Титан

Ова е најдобриот поларен часовник што може да го добиете денес. Наменет за сериозни тркачи, опремен е со GPS, екранот во боја секогаш се пали и сензор за срцева фреквенција. Тој е водоотпорен (WR50) и поддржува повеќе од 130 спортски профили. Кутијата за часовници е изработена од титаниум за врвен изглед и е издржлива.

Батеријата Polar Vantage V Titan може да трае до 40 часа.

Една од работите што го прави посебна е тоа што ви овозможува да ја контролирате неговата работна моќ без потреба од мерач на растојание или посебен мерач на моќност. Овој часовник е опремен и со Polar Recovery Pro алатка, која ви помага да видите како вашето тело реагира на тренинг и дали сте подготвени за повеќе. Батеријата се вели дека е добра за континуиран тренинг до 40 часа, со активирање на отчукувањата на срцето и GPS.

Vantage V Titan Polar може да следи калории и спиење и нуди водени вежби за дишење за време кога треба да се опуштите. Се разбира, тој исто така се поврзува со вашиот мобилен телефон и покажува неколку известувања.


2. Полјак Vantage V

Vantage V

Во однос на спецификациите и карактеристиките, овој поларен часовник е точно ист како и претходниот Vantage V Titan. Тоа значи дека има вграден, водоотпорен GPS (WR50) и е опремен со поларно обновување за наплата на Pro. Исто така, тој има сензор за срцева фреквенција и ви овозможува да ја контролирате неговата оперативна моќ, меѓу другите.

Единствената важна разлика помеѓу двата часовници е материјалот што се користи за овој случај. Додека Vantage V Titan е направен од титаниум, нормалното Vantage V е изработено од не’рѓосувачки челик, што го прави малку потежок (66 g наспроти 59 g). Сепак, целокупниот дизајн на двете часовници е практично ист.

Vantage V е многу поевтина од моделите Titan, така што ако не ве интересира кој материјал е направен од куќиштето, ова е најдобриот избор за вас.


3. Поле Vantage М.

Поларен предност М.

Ова е најмоќниот часовник во серијалот Polar Vantage, но сепак е многу добар. Споредено со другите два модела, таа ја губи можноста да ја потврди својата оперативност. Овој уред исто така не е опремен со алатка Polar Recovery Pro и има помала батерија која ви дава 30 часа континуирана употреба наместо 40. Ова е главната разлика, иако има и некои мали.

За просечен тркач, овој Поларен часовник нуди сè што ви треба и повеќе. Добивате вграден GPS, монитор на отчукувањата на срцето, отпорен на вода (WR30) и екран за боја секогаш вклучен. Ова е далеку поприфатливо од другите два модела во серијата, и чини околу половина од онаа на Vantage V Titan.


4. Поле палење

Игнорирај ја Поларната

Ако серијата Vantage е прескапа за вас или не ви се потребни сите елегантни карактеристики што ги нуди, Ignite може да биде поларен часовник што го барате. Ова постигнува голем баланс помеѓу карактеристиките и цената.

Поларното палење има едноставен и елегантен дизајн. Ова е најтенкиот и најлесниот часовник направен од компанијата до денес, достигнувајќи само 35 g. Добив вграден GPS, сензор за срцев ритам, отпорност на вода (WR30) и можност за следење на податоци во повеќе од 100 активности. Батеријата не е добра како и поскапите поларни модели, но сепак вреди да се работи за максимум 17 часа.

Овој часовник нуди водени вежби за дишење и има само едно копче, така што користењето на истиот е многу лесно. Исто така, ги следи вашите соништа и може да се поврзе со вашиот мобилен телефон, така што никогаш не пропуштате известување.


5. Поларен M430

Polar M430

Polar M430 е прифатлива и ги нуди сите основни карактеристики потребни за тркачите. Часовникот има вграден GPS, монитор на отчукувањата на срцето и може да се поврзе со вашиот мобилен телефон. Водоотпорен е (WR30), така што можете да го однесете во базен.

M430 работи со програмата Polar Running и нуди траење на батеријата до осум часа.

M430 е компатибилен со програмата Polar Running, која ќе ви помогне да ги водите вашите дневни тренинзи и да ви помогне да ги постигнете вашите цели за изведба. Можете да испратите дневна програма за обука на вашиот M430, да пристапите до основните јаки страни и видеата за обука, па дури и да го следите напредокот во кариерата преку функцијата „Индекс на трки“.

Батеријата треба да работи до осум часа употреба, што не е лошо, но сигурно не толку добро како и останатите поларни часовници споменати досега. Забележете исто така дека часовникот нема екран во боја.


6. Поларен М200

M200 е црна

Последниот поларен часовник на оваа листа е исто така најевтин, што значи дека нуди помалку во однос на спецификациите и карактеристиките. И покрај тоа што цената е прифатлива, сепак има вграден GPS и сензор за срцева фреквенција. Исто така е водоотпорен, така што можете да го однесете за пливање.

Тука нема екрани во боја, а квалитетот на производството не е толку добар како поскапите поларни часовници, но не и лош. На крајот на краиштата, сепак имате многу пари.

М200 доаѓа со поларен индекс на трката, што ќе ви покаже како се подобриле вашите перформанси во кариерата со текот на времето. Во апликацијата „Поларен проток“, ќе добиете оценка за индекс во кариера, кој се пресметува автоматски по секоја трчање, врз основа на податоците за срцето и брзината.


Таму сте: ова е најдобриот Поларен часовник што може да го добиете сега. Оваа публикација ќе ја ажурираме со нови модели, откако ќе стигнат на пазарот.

Повеќе публикации за производи што се носат