Најдобрите прочистувачи на воздухот Blueair во Индија

Top Blueair air purifiers in India

Со силна линија на прочистувачи на воздухот, шведскиот бренд Blueair бара начини за влез во индискиот пазар. Ајде да погледнеме во некои од најдобрите понуди што ги нудат компаниите.

Поврзано читање: Водич за купување на прочистувач на воздухот: како да го изберете вистинскиот прочистувач на воздухот

Прочистувач на воздух Blueair-Blue-Pure-121

Прочистувачите на воздухот со сина чиста 121 покриваат површина до 620 квадратни метри додека даваат CADR вредност од 700 CMH. Поради овие карактеристики, погоден е за големи простории и дневни соби. Со својата HEPASilent технологија, прочистувачот ги отстранува микро честичките, додека обезбедува тивка работа. Филтрацијата потоа е опремена со Активиран карбонски филтер што ги отстранува нечистите мириси и формалдехидот од воздухот во затворен простор. Овој уред е исто така опремен со индикатор за замена на филтерот.

Прочистувач на воздух Blueair-Blue-Pure-221

Оваа понуда на Blueair доаѓа со CADR вредност од 590 CMH додека може да покрие до 540 квадратни метри, што го прави идеален за простории со средна и голема големина. Овој прочистувач работи на HEPASilent Technology која може да елиминира до 99,7% од микро честички кои предизвикуваат алергии и инфекции. Покрај тоа, оваа технологија помага да се задржат оперативните количини на ниско ниво додека се заштедува електрична енергија. Овој уред е дополнително опремен со филтри за честички и јаглерод кои отстрануваат штетни честички и мириси. Шарен пред-филтер е исто така дел од пакетот затоа што помага да се отстранат големите алергени како што е правот. Пред-филтрите може да се мијат и се достапни во најразлични бои за да одговараат на вашите преференции. Прочистувачот исто така се меша со системот за автоматско предупредување за промена на филтерот и лесна контрола на едно копче за погодност.

Прочистувач на воздух Blueair-Classic-205

Овој прочистувач на воздухот Blueair Classic 205 поддржува Wi-Fi и има вредност CADR 205 CMH. Ова може да зафаќа површина од 279 квадратни метри, што значи дека е најдобро одговара за мали простории. Понудата работи на технологија ХЕПАСИЛЕНТ, која помага да се соберат до 99,7% од штетните микрочестички, додека се заштедува енергија и се создава минимална бучава за време на работата. Овој чистач може да се контролира преку апликацијата Blueair Friend, која исто така делува како далечински управувач. Уредот прикажува индикатор за замена на филтерот во прилог на три режими на брзина и три контролни LED икони.

Прочистувач на воздух Blueair-Classic-270e

Blueair 270e е компактна опција и доаѓа со CADR вредност од 264 CMH заедно со површина од 237 квадратни метри. Овој чистач е совршен за мали простори и прикажува дигитален дисплеј кој им овозможува на корисниците да го контролираат уредот. Екранот прикажува квалитет на воздухот и користи сензори за откривање на штетни загадувачи во просторијата. Овој уред може да се управува автоматски преку автоматски режим или рачно. Оваа понуда исто така работи на HEPASilent Technology која комбинира електростатско и механичко филтрирање. Оваа технологија помага во заштеда на енергија и обезбедува тивко работење на прочистувачот. Постојат четири нивоа за индикатори за брзина и замена на филтерот исто така.

Прочистувач на воздух Blueair-Classic-280i

Оваа средство за чистење е дел од сериите ‘Classic i’ од компанијата и е опремено со Wi-Fi поддршка. Со CADR вредност од 340 CMH и простор со површина до 279 квадратни метри, овој уред е совршен за мали и средни простории. Тој исто така спортува интегриран сензор за квалитет на воздухот кој прикажува PM 2.5 и VOC нивоа на материјал во просторијата. Копчето LED допир е достапно за контрола на чистачот, додека апликацијата Blueair Friend може да помогне во управувањето со чистачот од далечина. Ова може да помогне во контролирање на брзината, дозволувајќи му на детето да се заклучи и активира ноќен режим. Автоматскиот режим е исто така вклучен во пакетот, заедно со HEPASilent Technology и уникатен филтер за Smokestop кој комбинира филтри за честички со активирани филтри за јаглерод. Покрај тоа, телото на средството за чистење е направено од галванизиран челик и е ослободено од ‘рѓа.

Прочистувач на воздух Blueair-Classic-480i

Друг модел во серијалот Класик вода за вода од Blueair, овој прочистувач доаѓа со CADR вредност од 510 CMH и површина со капацитет до 434 квадратни метри. Оваа понуда е компатибилна со средни и големи простории и е опремена со Wi-Fi конекција. Тој исто така спортува интегриран сензор за квалитет на воздухот, а потрошувачите можат да ги поврзат своите филтри со нивните паметни уреди преку апликацијата Blueair Friend. Овој уред работи на HEPASilent технологија што филтрира до 99,7 проценти микрочестички, заштедува електрична енергија и помага во тивко работење. Smokestop филтрите ги елиминираат штетните честички и мирисите, благодарение на комбинацијата на филтри за честички и активиран јаглерод. Овој чистач има ноќен режим, автоматски режим, заклучување на деца и четири различни нивоа на брзина.

лек-класичен-680i-прочистувач на воздухот

Класичниот прочистувач Classic 680i од Blueair е премија понуда со CADR вредност од 850 CMH и површина со капацитет од 775 квадратни метри. Благодарение на ваквите спецификации, прочистувачите можат лесно да се користат во големи дневни простории. Со Wi-Fi конекција, LED копчиња за допир, интегрирани сензори за контрола на квалитетот на воздухот и апликацијата Blueair Friend, корисниците можат да го следат квалитетот на воздухот и да добиваат совети за подобрување на истите. Користејќи ја апликацијата Blueair, корисниците исто така можат да ги контролираат уредите од далечина со користење на нивните уреди за паметни телефони. Овој уред работи на HEPASilent Technology која е комбинирана со филтри за Smokestop за да се елиминираат нечисти мириси. Вклучени се и ноќниот режим, автоматскиот режим, различните нивоа на брзина, детските брави и галванизираното челично тело.

Прочистувач на воздухот Blueair-Joy-S-воздух

Прочистувачите на Blueair Joy S доаѓаат со вредност 220 CMH CADR заедно со површина од 172 квадратни метри. Овој производ е оптимален за мали простории или канцеларии дома, и е најмалиот и најтенкиот чистач произведен од компанијата. Заштедува енергија, работи тивко и обезбедува удобна контрола со едно копче. Овој чистач работи на HEPASilent Technology што убива 99,7% од микрочестички. Оваа технологија е комбинирана со активиран филтер за јаглерод што ги отстранува мирисите, гасовите и VOC. Оваа понуда е дополнително мешана со внес на воздух од 360 степени, предупредување за автоматско замена на филтерот, пред-филтер што отстранува големи честички и три различни режими на брзина.

Прочистувач на воздух Blueair-Sense-Plus

Прочистувачите на воздухот Blueair Sense + доаѓаат со вредност CADR 238 CMH и површина е до 186 квадратни метри. Оваа понуда е погодна за компактни простори и вклучена Wi-Fi. Исто така, го прикажува мониторот за квалитет на воздухот Blueair Aware додека потрошувачите можат да го поврзат со апликацијата Blueair Friend за да управуваат со нивните операции. Исто така, се меша со функции за заклучување на деца, маска за покривање за максимален проток на воздух и пет контролни опции за брзина. Овој производ е во можност да ја промени и брзината на вентилаторот преку сензор за движење, додека ноќниот режим и паметниот тајмер додаваат на удобност. Работи на HEPASilent Technology заедно со филтри за честички и активиран јаглерод за целокупно прочистување.

Тенок прочистувач на воздухот Blueair-Classic-203

Тенок тенок Blueair Classic 203 е компактна опција со CADR вредност од 263 CMH и капацитет од 236 квадратни метри. Прочистувачите работат на технологија ХЕПАСИЛЕНТ, која е енергетски ефикасна, тивка и отстранува до 99,7% од микрочестички. Овој уред е лесен за движење и доаѓа со потсетник за време за да ги потсети корисниците кога филтерот треба да се смени. Има три нивоа за звук и динамичен проток на воздух што помага во рамномерно распределување на чистиот воздух низ просторијата. Има регулатор на врвот што го прави удобно управувањето со уредот, додека каросеријата е издржлив челик.