Најдобри апликации за мерење на далечина од 15 за Android и iOS

Aplikasi 15 Distance Measure Terbaik Untuk Android Dan iOS

Денес сите имаме паметни телефони со многу карактеристики. Овие паметни телефони се во можност да заменат многу корисни работи во животот. Можете да го користите вашиот паметен телефон за различни намени, како што е користењето за да добиете GPS локација, 3Д-камера, фенерче или повеќе. Само треба одредено време и движења на прстите за да ја завршите секоја задача. На овој начин ако сакате да го измерите растојанието помеѓу две локации, тогаш мора да имате мерка за лента. Постојат многу апликации за мерење на далечина кои ви помагаат лесно да го измерите растојанието помеѓу две точки.

Во оваа статија ние ќе ви кажеме како да го користите вашиот паметен телефон како апликација за мерење на далечина. Постои голема колекција на апликации за мерење на далечина за корисници на Android и iOS. Оваа апликација ви помага лесно да го измерите растојанието помеѓу две точки на картата. Сите апликации работат на различни начини, затоа мора да ги прочитате деталите за апликацијата од оваа листа. Со користење на оваа апликација за gage, можете лесно да ги измерите растојанието, висината и повеќе бесплатно. Сега не треба да зачувувате надворешна лента за мерење. Оваа апликација за мерење на далечина користи AR, GPS, сензори за движење и ласерски мерачи за да се добие растојанието помеѓу две места. Погледнете ја најдобрата апликација за мерење на растојание 15 за корисници на Android и iOS.

 • Мапилатор

  Најдобри 15 апликации за мерење на далечина 15 за Android и iOS 1

  Mapulator е една од најдобрите апликации за мерење на далечина развиена од LogiSian за корисници на Android и iOS. Ова е популарна калкулатор за апликација за мапа на област и оддавање, што дава опции за пресметување на површина или градови итн. Ова е многу корисна апликација за градежни работи со високи перформанси и точни опции за мерење. Можете да користите опции за пин, круг или слика за мерење на растојанија на вашиот уред. Обезбедува 100% точни мерења со опции за мозочен удар и пополнување на бои. Заедно со ова, можете исто така да пребарувате за локација користејќи адреса или поштенски код или град и веднаш да започнете да цртате.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Мерна карта

  Мерка мапа

  Мерната мапа е уште една популарна апликација за мерење на растојание за корисници на Android и iOS. Достапно е и бесплатно и во апликација за купување на опции со различни опции за употреба. Можете лесно да ги изберете вашите потреби и да ја користите оваа апликација за мерење на растојанија. Доаѓа со единствена карактеристика која ви овозможува да мерите различни растојанија, граници и области со остра ласерска прецизност. Можете исто така да ја користите како апликација за калкулатор за пресметување на површини, згради, парцели, подови, шумски области или димензии.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • EasyMeasure

  EasyMeasure

  EasyMeasure е уште една апликација за далечинско мерење за корисниците на Android и iOS. Ја анализира вашата околина за да создадете виртуелни претстави на реалниот свет. Едноставно ја вметнувате апликацијата за 3Д камера на предметот што сакате да го измерите и започнете да мерите во реална додадена реалност. Ова ви помага да ги измерите должината, ширината, висината и растојанието на камерата од предметот. Една од најдобрите карактеристики на оваа апликација е тоа што ви дава можност да фотографирате со мерењата и да ги споделувате со пријателите. Заедно со ова, можете исто така да зачувате мерења во албум за интерактивни прегледи.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Инструмент за мерење

  Инструмент за мерење

  Алатки за мерење е апликација за владетел АР, развиена од Craftars за корисници на Android и iOS. Бесплатна и лесна за употреба апликација за мерење на просторот за брзо мерење на работите. Ова е совршена мерна апликација за архитекти, инженери, столари, градежни работници. Можете да ја користите како одлична апликација за мерење на далечина за мерење на проекти околу вашиот дом и канцеларија. Тоа доаѓа со зголемени можности за реалност, за да можете да ги измерите какви било димензии за кои можете да размислите. Користејќи ја оваа апликација, можете да го измерите и растојанието помеѓу две уникатни точки откриени во вселената.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Размисли

  Најдобри 15 апликации за мерење на далечина за Android и iOS 2

  Moasure е паметна апликација за мерење на далечина развиена од 3D Technologies за корисници на Android и iOS. Ова е бесплатна, удобна и лесна за употреба апликација која ви овозможува да ја измерите големината на вашиот мобилен телефон. Ова е мерна лента 300m / 1000ft, владетел, протрактор и гониометар. Мора да го преместите вашиот мобилен телефон од една до друга точка. Ги прикажува разликата помеѓу растојанието или висината помеѓу две точки или аголот помеѓу нив. Доаѓа со пет различни режими на мерење за мерење на разликите во предметите, просторот, висината и аголот.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Големина на областа за GPS поле

  Големина на областа на GPS полето „ширина =” 150 ”висина =” 150

  Големината на полето GPS е одлична апликација за мерење на растојание, обем или област. Ова е апликација заснована на локација за корисници на Android и iOS, така што мора да ја овозможите вашата GPS локација. Можете исто така да користите лажна GPS апликација на вашиот паметен телефон за да ја смените моменталната локација. Ова е бесплатна апликација која ви овозможува да ги оцените потребните полиња. Можете лесно да ги измерите растојанијата, периметарот или областа и да ги споделите директно со колегите. Ова може да се користи преку Интернет или офлајн, затоа користете ја оваа апликација кога и да ви треба, обележете ги вашите интересни точки.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Проширете го

  Зголеми

  SizeUp е апликација за мерење паметен опсег за корисници на Android и iOS за мерење на должината, ширината и висината на површината. Ова е дигитална апликација за мерна лента која ви овозможува да ги мерите растојанијата со преместување на нивните телефони од точка до точка. Доаѓа со лесен за употреба интерфејс за да можете да измерите нешто, само поставете го вашиот паметен телефон на површината што сакате да ја измерите. Можете лесно да измерите било кој предмет во метрички единици или империјални сантиметри или инчи. Заедно со ова, исто така ви овозможува да соберете, чувате и споделувате историски мерења за идно упатување.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Апликација за владетел

  Апликација за владетел

  Ruler App е уште една апликација за далечинско мерење за корисниците на Android и iOS. Ова е AR лента и апликација за мерење на екранот развиена од Grymala која ви овозможува лесно мерење на растојанија помеѓу две точки. Има различни опции за мерни алатки за различни намени. Можете лесно да изберете еден од нив според вашата употреба и да го измерите растојанието на вашиот паметен телефон. Оваа апликација е дизајнирана за прецизно мерење на големината на кој било предмет со сликање или мерење на екранот.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Мерење на воздухот

  Најдобри 15 апликации за мерење од далечина за Android и iOS 3

  AirMeasure е совршена апликација за мерење на далечина развиена од Laan Labs за корисници на Android и iOS. Доаѓа и со бесплатна и со апликација за купување опции со различни опции за употреба. Можете лесно да изберете една од нив според вашите интереси и употреба. Ова е крајната алатка за мерење на реалност со повеќе од 15 уникатни режими за да се направат најточни мерења. Оваа апликација ви овозможува да мерите нешто од мали објекти, до димензии на просторот, до оддалечени згради и структури. Ова е добра мерна лента со три различни режими, како што се воздухот, површината и точките.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Мерна карта

  Мерење на апликација на мапа

  Мапа на мерка е одлична апликација за калкулатор на растојание за да дознаете растојание помеѓу две или повеќе точки насекаде на земјата. Достапно е и со бесплатни апликации и со набавки за опции со различни опции што се користат за корисниците на Android и iOS. Вие ќе бидете во можност да ги добиете резултатите од далечината ќе бидат излезни во метри, километри, наутички милји, стапала и милји, дворови. Една од најдобрите карактеристики на апликацијата е тоа што дава можност да увезувате координати на списоци за да нацртате мерења на картата.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Растојание

  Најдобри 15 апликации за мерење на далечина за Android и iOS 4

  Растојанието е друга популарна апликација за мерење на растојание развиена од myice92 за корисници на Android и iOS. Ова ви овозможува лесно да цртате за да ја пронајдете областа и оддалеченоста. Бесплатно и лесно е за апликации што ви овозможуваат да цртате за да измерите растојанија по картата. Оваа апликација доаѓа со два различни начина како што се движење и мерење. Можете лесно да се префрлате помеѓу нив според вашата употреба и интереси. Исто така, има и опција за единечна промена на единицата за приказ, откажувајќи ги функциите за да направите промени. Заедно со ова, исто така има и опција за пребарување да ја пронајдете посакуваната локација или да ја напишете вредноста на координатната локација.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Матометар

  Мапиметар

  Mapometer е бесплатна апликација за мерење на далечина за корисници на Android и iOS. Ова е најдобрата апликација за тркачи, велосипедисти и пешаци да го измерат растојанието за трчање, џогирање, возење, прошетка и Крстоносните. Ги користи Google Maps и GPS за мерење на растојанијата на вашиот паметен телефон. Мора да овозможите GPS на вашиот уред подобро да ја користите оваа апликација. Може да се користи како лична апликација за асистент за следење на нови рути или активности за обука како што тоа го правите. Една од најдобрите карактеристики на оваа апликација е да обезбеди опција за рачно додавање активности за кои следењето не е соодветно.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Педермер за пејсер

  Педермер за пејсер

  Педометар Пакер е одлична апликација за мерење на растојанија на вашиот Android или iOS уред. Ова е апликација за одење на пријатели и тренери кои даваат здравствени совети. Можете исто така да го користите за да ги пратите сите ваши активности во еден убав интуитивен интерфејс. Следете ги чекорите во текот на денот, без разлика дали вашиот мобилен телефон е во ваша рака, во вашиот џеб, во јакна, на ракав или во паричник. Исто така, можете да снимате чекори, летови, калории, далечина и активно време. Заедно со ова, можете исто така да ги пратите вашата тежина и БМИ од време на време, и да ги поврзете промените со вашите активности и други витални.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Компанија за летање

  Авиокомпанија

  Air-Line е друга апликација за мерење на далечина за корисници на Android и iOS. Оваа бесплатна и лесна за употреба апликација развиена од digitalalsirup GmbH која ви овозможува да го измерите растојанието помеѓу два пина на картата. Можете лесно да го прилагодите ритамот на новиот пин и да го држите положбата со прстот. Поддржува видови на единици за далечина: метри, километри, стапала, милји и наутички милји. Една од најдобрите карактеристики на оваа апликација е да обезбеди опција да го споделите патот што сте го направиле со другите корисници на апликации.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes

 • Карта на владетел во далечина

  Карта на владетел на растојание

  Владетел на растојание на картата е друга апликација за мерење на растојание за корисници на Android и iOS. Ова е неверојатна апликација која го мери растојанието од GPS, така што треба да активирате GPS на вашиот уред. Може да ја користите и како апликација за брои за да ги броите чекорите што ги преместувате. Ова е најдобрата апликација за мерење на растојание која ви помага да ги мерите растојанијата на картата без да излезете. Може да го измери растојанието помеѓу избраните точки брзо. Една од најдобрите карактеристики на оваа апликација е тоа што дава можност да извезува како KML-датотека и да ја споделува со другите.

  Преземете од PlayStore Преземете од iTunes