Најдобри даватели на услуги за VPN (Водич и преглед на купувачи) …

Најдобри даватели на услуги за VPN (Водич и преглед на купувачи) ...

И, она што го прави попривлечно е фактот дека никој не може да го види или хакира сообраќајот на вашите податоци, дури ни вашиот интернет провајдер (Давател на услуги на Интернет) сè додека не ја затворите врската со VPN. VPN може да ви помогне да бидете безбедни и вашите информации да бидат безбедни; Може да ве заштити од масивни прекршувања на податоците.

И, ако сте внимателни да се најавите само на страниците на HTTPS, сите ваши информации ќе продолжат да се шифрираат дури и по излегувањето од VPN.

ВПН во суштина помагаат маскирајте ја вашата IP адресаи блоковите со информации што биле доделени на вашето барање ќе ја носат IP адресата на серверот VPN наместо вашата домашна локација. Ова ви обезбедува дополнителен слој на безбедност, особено при трансакција или пристап до доверливи информации.

Значи, вие би сакале да воспоставите VPN сметка, нели? Тоа е одлично, првото нешто што треба да направите е да изберете провајдер VPN. Откако сте ги платиле и ги стекнале вашите ингеренциите, ќе треба да го конфигурирате VPN рачно или да користите програма или апликација за истите.

Вашиот VPN провајдер ќе обезбеди детални чекор-по-упатства, кои можете да ги користите за да го конфигурирате. Можете исто така лесно да го направите со вашиот Android со одење до поставките на телефонот и кликнување Интернет и врски. Само следете ги упатствата наведени таму и треба да можете да ја поставите вашата VPN врска.

Повеќето VPN бараат да се регистрирате користејќи потврдена адреса за е-пошта и откако ќе ја извршите уплатата, треба да ги добиете вашите ингеренциите. Скоро сите VPN се компатибилни со сите уреди и оперативни системи. Исто така, сите VPN ви овозможуваат детални упатства за да ви помогнат при инсталацијата и конфигурацијата на VPN.

Најдобри даватели на услуги за VPN (Водич и преглед на купувачи) за 2019 година 3

Откако успешно ќе ја преземете и конфигурирате VPN на вашиот систем, треба да бидете во можност да се најавите во вашиот VPN користејќи ги ингеренциите дадени погоре. И, во рамките на панелот VPN, можете да кликнете на Connect и тој ќе се поврзе со најблискиот сервер VPN на вашата моментална локација. Или во повеќето случаи, оние со најмала латентност и најголема брзина.

Можете исто така да ги менувате поставките за VPN и да изберете Отворете протоколи за VPN бидејќи е многу побезбеден Откако ќе се поврзете со VPN-серверот, сите ваши податоци и информации се шифрираат од моментот кога вашата информација ќе го напушти вашиот компјутер сè додека не стигне до серверот VPN. Исто така ви обезбедува резолуција DNS што може да ви помогне да обезбедите дополнителен слој на безбедност.

За што можам да ги користам?

Без разлика дали сакате да пристапите до вашата банкарска сметка преку Интернет или сакате да пристапите до географски ограничени веб-страници, VPN може да ви помогне да го направите токму тоа. Наместо да се потпирате на чудната можност некој што ја дели Wi-Fi мрежата да ги украде вашите податоци, подобро е да се потпрете на безбеден VPN за да се поврзете преку Интернет и да останете поврзани.

Исто така, VPN ќе ја користи истата Wi-Fi за интернет конекција со вашата маскирана вистинска IP адреса, како и со вашата моментална локација. Можете да го користите VPN за поголема безбедност, како и за пристап до разни мрежи и веб-страници преку безбеден и шифриран канал.

Како да изберете точен VPN?

Кога станува збор за избор на вистинскиот VPN, можеби е полесно да се каже отколку што е направено, бидејќи има толку многу даватели на VPN таму. Исто така, повеќето од овие провајдери на VPN сфаќаат дека безбедноста е најголема грижа на повеќето нивни клиенти. Како резултат, повеќето од овие VPN провајдери често го рекламираат својот производ како еден од најбезбедните на пазарот.

Затоа можеби ќе сакате да ги проверите метрика наведени подолу, кои можете да ги користите за да ја оцените секоја VPN. Со тестирање на нив за една недела или слично, треба да бидете во можност да знаете кој VPN е најдобар за вас.

цена

Можеби ќе сакате да ја проверите цената на пакетот VPN и да одредите дали е точно за вас и дали доаѓа со дополнителни поволности или пакети.

Бесплатни наспроти платени

Како изненадувачки како што изгледа, некои од ВПН се бесплатни за употреба, но да, има улови. Некои VPN обезбедуваат бесплатни пакети, но исто така, тие работат и повеќе реклами во позадина.

И, кога станува збор за бесплатна наспроти платена, секогаш е подобро да се обратите за платената опција, бидејќи може да ви понуди поголема безбедност и да ги чувате вашите податоци безбедни.

Безбедност

Добра идеја е да го тестирате VPN на пробна основа за да видите дали ви нуди криптирање што ви треба.

Утврдете дали засегнатиот VPN ви дозволува да го конфигурирате потребниот безбедносен протокол, како на пр OpenVPN (UDP и TCP), L2TP / IPSec, PPTP и SSTP и автоматски.

Доверливост

Исто така, треба да одредите дали станува збор за соодветниот VPN и дали може да му се верува, затоа предлагаме да ја искористите понудата за бесплатна проба.

Потребно ви е VPN на кој може да му се верува, околу часовникот и кој може да ви ги обезбеди потребните услуги.

Локации на серверот

Повеќето VPN услуги честопати ги наведуваат земјите во кои се наоѓаат серверите. Некои од VPN често ги наведуваат IP адресите и изворната локација на нивните сервери.

Може да користите разни мрежни услуги како што се “Која е мојата IP адреса”, откако ќе се поврзете преку VPN за да утврдите дали е тоа реално.

Политики за приватност

Можеби ќе сакате да се консултирате со давателите на услуги VPN во врска со нивната тековна политика за приватност. Можеби ќе сакате да го направите ова за да се осигурате дека вашите податоци и информации остануваат приватни и доверливи во секое време.

Ограничување на податоците

Некои од VPNS нудат нивоа пакети и нудат ограничување на податоците за нивните најосновни пакети. Треба да утврдите дали VPN вовела нешто во овој поглед.

Предности на користењето на VPN

Избирањето на вистинскиот VPN може да потрае малку напорна работа од ваша страна, но треба да биде достоен за тоа, со оглед на додадените придобивки што ги натрупате како резултат.

Ова се некои од нив, наведени подолу за вашата препорака:

 • Маскирајте ја тековната IP адреса: Со помош на ефективен VPN, треба да бидете во можност да ја маскирате вашата IP адреса од сите, вклучувајќи го и вашиот интернет провајдер.
 • Безбедност: Со ефективен VPN, можете да ги видите, прегледувате клучните податоци и информации преку безбеден и шифриран сервер. Ова може да ви помогне да ви ја обезбедат потребната безбедност.
 • Пристап до ограничени податоци: Со VPN, треба да имате пристап до ограничени податоци и веб-страници, во вашата моментална локација.
 • Избегнувајте цензура: Со користење на VPN, треба да можете безбедно да пребарувате на Интернет и во исто време да не мора да се грижите за цензорите.
 • Преземи датотеки: Со добар VPN, треба да можете да ги преземате датотеките што ви се потребни со голема брзина.

Најдобриот VPN за вашите точни потреби

Бидејќи можете да користите VPN за различни барања, затоа треба да ги класифицирате различните VPN според вашите тековни барања. На пример, можете да го изберете најдобриот VPN за да стримувате филмови преку Интернет, видеа, итн.

Треба да се напомене дека повеќето бесплатни VPN нудат ограничување на ограничување на податоците, што може да ве спречи да ги пренесувате повеќето содржини на Интернет. Меѓутоа, со премија за претплата и доверлив VPN провајдер, треба да можете да пренесувате содржини на Интернет без проблеми.

Можете дури да проверите VPN што нудат слична услуга за вашиот Android и да обезбедите каква било комуникација на вашиот телефон со добар VPN.

Факт е дека сите VPN ви овозможуваат да проследувате содржина како Netflix, која можете да ја пренесувате на вашиот лаптоп или кој било друг уред. Всушност, овие VPN-и треба да работат на кој било уред, вклучително и Mac, и на кој било оперативен систем, вклучително и Windows и Chrome. Значи, при прегледување на различните VPN, направете список на вашите барања и видете дали има натпревар.

Кои уреди работат со VPN?

Всушност, сите уреди работат со VPN. Всушност, повеќето VPN често рекламираат иста работа. Секако, можете да го поврзете VPN со вашиот лаптоп, вашиот Android и други дигитални уреди, вклучително и Fire Sticks, телевизори, рутери и многу повеќе.

Всушност, можете да поврзете повеќе дигитални уреди во VPN во исто време, и во тој процес да им обезбедите на вашето семејство и пријатели со сигурна мрежна поврзаност.

Како да добиете најдобра брзина и перформанси од VPN?

Да бидеме јасни за нешто, VPN-ата не се анонимна услуга, но она што тие го прават е да ви обезбедат безбеден и шифриран тунел, што го прават ефикасно. И шифрирањето на податоците може да влијае на перформансите и брзината на вашиот лаптоп или работна површина ако VPN не е толку добар.

Во извесна смисла, се претплаќате на VPN услугите за безбедност, без да се справувате со бавни брзини и проблеми со серверите. И, без разлика дали VPN рекламира дека може да ви обезбеди големи брзини, факт е дека вашата мрежна врска ќе се забави малку и ќе има мала латентност.

Единственото прашање на кое треба да се одговори е колку брзината на вашиот крај ќе влијае, ако се претплатите на еден VPN наместо на другиот, но добра вест е дека некои VPN започнаа да нудат сервери со висок опсег, што пак треба да ви помогнеме да обезбедите подобра брзина и перформанси кога користите ваков VPN.

На пример, можете да го користите Тест за брзина на Окла или некој друг високо препорачан тест за брзина на Интернет за да се тестира и провери VPN на крајот. Откако ќе имате идеја за тоа колку е брз VPN и дали тоа ќе влијае на брзината и перформансите на крајот, можете да го направите изборот. Само запомнете да ги земете предвид различните метрика и да ја оцените секоја VPN откако ќе ги разгледате сите барања.

Сега кога разговаравме за сите детали за VPN, за тоа како тие работат и како тие можат да помогнат во заштитата на вашите податоци и да обезбедат безбедност; Ајде да продолжиме да разговараме за некои од најдобрите VPN достапни на пазарот.

Еве, ние ви донесуваме листа на сите највисоки VPN мрежи кои се најдобри од останатите. Eachе ги разгледаме детално секој од нив, за да може да донесете одлука да го изберете најдобриот VPN за себе со тоа што ќе бидете целосно информирани за овие одлични VPN.

Потоа, да започнеме.

CyberGhost VPN (Избор на уредникот) – Преглед

CyberGhost VPN

Тековниот турбулентен пејзаж на Интернет ги направи услугите за VPN се повеќе неопходни. Компаниите сакаат да знаат сè за нивните навики и преференци на Интернет. Хакерите сакаат да ги стават своите алчни раце на деталите за вашата картичка или информациите за социјално осигурување. Владите сакаат да ги задржат своите граѓани под контрола со прекинување на пристапот до веб-страниците што ги сметаат за небезбедни. Услугите за пренесување применуваат повластен третман за корисниците во одредени земји.

Сето ова одигра голема улога во порастот на десетици и десетици даватели на услуги на VPN. И сите тврдат дека се # 1, најдобри, најбрзи, најсигурни итн. Можеби е тешко да се поверува, но сето ова создава забуна за редовниот корисник. Конфузија што доведува до парализа на дејството. Се надевам, овој краток напис ќе ви помогне да добиете одредена јасност и да ја елиминирате таа забуна.

Почнувајќи

CyberGhost е компанија со седиште во Германија, VPN, која сега е со седиште во Букурешт, Романија. Причината е едноставна: Романија е едно од повеќето пријателски места за приватност во Европа. Всушност, Уставниот суд Романија беше првата институција што се спротивстави на Директивата за задржување на податоците на ЕУ во 2009 година. И, тоа се случи повторно во 2014 година кога го прогласи за злогласниот закон за „Големиот брат“ за неуставен.

Сето ова оди заедно со строгата политика за не-регистрација на CyberGhost. Кредито на компанијата е дека анонимноста може да се гарантира само со зачувување на ZERO записите во историјата на прелистување на своите корисници, дестинацијата за сообраќај, содржината на податоците или преференциите за пребарување. Проверете Извештај за транспарентност на CyberGhost за повеќе информации.

Апликацијата може да се користи на речиси секој уред и на сите платформи.

Креирање на сметка

Патувањето за да станете духови упатени од членовите на заедницата CyberGhost започнува со избор на еден од 3-те достапни планови за цени. Она што не поминува незабележано е дека CyberGhost нуди некои од најконкурентните цени што се достапни на пазарот.

(Апликација за попуст за попуст) Добијте CyberGhost VPN сега!

Плаќање и цени

Откако ќе ја изберете опцијата што е најдобра за вас, ќе бидете насочени кон страницата за цени. Имате неколку опции за плаќање од кои можете да изберете, вклучувајќи ја и можноста за плаќање со Bitcoin.

CyberGhost VPN преглед

Исто така, вреди да се спомене дека CyberGhost нуди постепена цена. Можете да изберете да ви биде фактуриран еднаш на 3 години, еднаш на секои 12 или 24 месеци, па дури и месечно.

Инсталација

CyberGhost VPN им одговара на корисниците што работат:

Поставувањето на CyberGhost е лесно како што може. Постои брз дво-чекор 3 за да им помогнеме на оние од нас кои имаат проблем да ја инсталираат апликацијата.

Исто така, ако сè уште имате проблеми, секогаш можете да се обратите до тимот на професионални техничари кои се таму за да ви помогнат 24/7. Сепак, се сомневаме дека имате какви било проблеми.

Конфигурација и поставки

Виндоус

Откако ќе ја инсталирате апликацијата, подготвени сте да одите. Двоен клик на иконата за апликација ќе ја отвори апликацијата во десниот агол на екранот.

Клик на копчето за напојување во средина е сè што е потребно за да се случи магијата.

Лесно е колку што добива.

Други VPN-мрежи можат да ве принудат да поминете низ фрустрирачки испитувања и грешки пред да го откриете серверот што ви нуди најбрза врска.

За среќа, тоа не е случај со CyberGhost. Апликацијата има вградена опција што автоматски ќе се поврзе со најбрзиот сервер врз основа на вашата локација.

Theолтите стрели во долниот лев агол се отворени CyberGosts детален преглед.

CyberGhost VPN преглед

Да речеме дека сакате да уживате во библиотеката со содржини Netflixs во САД. САД Не може да биде поедноставно. Одете во делот за стримирање на посветени сервери и поврзете се со оној во САД. САД Направете го оптимизиран за Netflix.

CyberGost зделки Повеќе од 3.500 VPN сервери во повеќе од 60 земји низ целиот свет. Сите се специјално оптимизирани за стриминг (Netflix, BBC, Sky, Hulu, YouTube, Fox, CBS, итн.), Приватност или неограничени торенти, неограничени и анонимни.

И сите тие не се повеќе од неколку кликања далеку.

Андроид

Апликацијата изгледа и работи исто и на Android и на сите други платформи. За да ја инсталирате апликацијата на вашиот телефон со Android, само одете до продавницата на Google Play.

Откако ќе се инсталира, едноставна чешма ќе ја отвори апликацијата. Постојат интуитивни јазичиња од каде можете да ги изберете серверите што ги сакате.

Поврзувањето со нова WiFi мрежа автоматски ќе генерира известување што ќе ви овозможи да изберете дали сакате CyberGhost да ги заштити вашите податоци во рамките на таа мрежа.

Севкупно, апликацијата има корист од супер чист, елегантен кориснички интерфејс што ја прави секоја акција како природна и лесна како и грабање чаша вода.

Лесен за користење

Со лансирањето на својата нова генерација на апликации, 7-миот CyberGhost најде паметен начин да им го олесни на нормалниот корисник целосно да ја искористи својата моќна, сложена и повеќеслојна инфраструктура.

Како резултат, CyberGhost 7 комбинира мазен и лесен за користење интерфејс со оџак од првокласна технологија, кој нуди едноставен и интуитивен пристап до апликација, додека ја одржува својата можност да обезбеди приватност и анонимност преку Интернет, без еднаква.

Кликнете или допрете е сè што е потребно за да се започне CyberGhost VPN. Плус, никогаш нема да бидете повеќе од неколку кликања од која било од многуте одлики на апликацијата.

Безбедност и приватност

Една од најистакнатите придобивки што ги нуди CyberGhost VPN е вашата грижа за приватноста на нејзините корисници. Компанијата е толку транспарентна колку што станува збор за својата политика за логирање. Апсолутно секој што е заинтересиран за ова може да види за себе како CyberGhost успева да остане верен на својата политика во рамките на својата годишна Извештај за транспарентност.

Покрај фактот дека CyberGhost не чува логови на вашата активност на прелистување, исто така ќе можете да уживате во највисоките достапни стандарди за криптирање. За да го исклучите, ќе имате и автоматски прекинувач за исклучување кој секогаш ќе бидете сигурни дека ниту еден од вашите податоци не протекува од безбеден тунел VPN.

Има повеќе. CyberGhost исто така има и заштита од протекување DNS, заштита од WiFi и свои анонимни сервери.

Брзина

Еден од најспорните аспекти на користење на VPN е заедничко забавување на брзината. Ако google VPN, веројатно ќе откриете дека многу луѓе се жалат на некои големи падови на брзината.

Па, како функционира рангот CyberGhost 7 во овој оддел? Тест за брзина е сигурен начин да откриеме сами.

Ова е како изгледа со овозможениот VPN:

CyberGhost VPN преглед

Во споредба со исклучувањето на VPN, единствената значајна разлика е во брзината на преземање, каде што имавме пад од нешто повеќе од 32%. Сега можеби мислите дека е многу, но за обичниот корисник, тоа е разлика што никогаш нема да ја забележите.

Брзината на вчитување и пингот беа незначително погодени.

Исто така, поврзувањето со серверот CyberGhost VPN трае само околу 4-5 секунди. Тоа е брзо! Сепак, ова може да зависи од локацијата на серверот на кој се обидувате да го достигнете.

Клучни карактеристики

CyberGhost VPN преглед

Другите клучни карактеристики на CyberGhost VPN вклучуваат:

 • Повеќе од 3.500 сервери во повеќе од 60 земји
 • Строга политика без записи
 • 24/7 Услуга за клиенти
 • Повеќе протоколи за поддршка
 • Брзина како ракета Опции за прилагодување на нееднаква апликација
 • Интуитивна интеграција на сите поддржани платформи.

(Апликација за попуст за попуст) Добијте CyberGhost VPN сега!

Конечни мисли

Бидејќи услугите на VPN стануваат се попопуларни, битката за надмоќ станува сè пожестока. Со својата најнова генерација на апликации, CyberGhost ја засили својата игра на голем начин со тоа што таквата комплексна услуга е достапна за секого. Фактот дека тие можат да си дозволат да ја понудат својата услуга по цена која е повеќе од 2 пати поевтина од некои нивни конкуренти, е скоро премногу добра за да се помине.

Неговата ниска цена од 2,75 УСД / месечно за 3-та година во комбинација со нејзината 45-дневна гаранција за враќање на парите (никој друг не нуди толку голема гаранција) му дава на CyberGhost огромна вредност за парите. Можете да ја тестирате апликацијата сами, искористувајќи го попуст од 81% достапен само за ограничен период.

(Апликација за попуст за попуст) Добијте CyberGhost VPN сега!

ExpressVPN (Избор на уредникот) – Преглед

ExpressVPN Преглед
Најдобри даватели на услуги за VPN (Водич и преглед на купувачи) за 2019 година 4

Повеќе не го негира тоа, бидејќи VPN-овите брзо го трансформираат дигиталниот пејзаж. За почетниците, VPN-те ќе ви ја обезбедат потребната безбедност кога сте поврзани. Всушност, веќе не треба да компромис за неквалитетни, несигурни мрежи како Wi-Fi. И ако тоа не е доволно, овие пригодни алатки можат да ви помогнат да ги заобиколите fireидовите, па дури и да ги маскирате тековната IP адреса и географска локација. На кратко, можете да го користите за да видите содржина што инаку би можела да биде гео-ограничена на вашата моментална локација.

Почнувајќи

ExpressVPN Тој е еден од најдобрите и на овој начин можете да започнете да го користите овој VPN.

ExpressVPN сите уреди

Креирање на сметка

ExpressVPN Преглед

ДОБИЕТЕ ЕКСПРЕСВПН СЕГА!

ExpressVPN бара да имате одржлива адреса за е-пошта за да се регистрирате за сметка. Се разбира, загарантирано е дека сите информации што ги споделувате ќе се чуваат во тајност и нема да бидат споделени со трети страни. И, исто така, дека тие би користеле само какви било информации што ги давате за да помогнат во подобрување на услугата на клиентите, и тоа е тоа.

Плаќање и цени

Expressvpn Преглед

ExpressVPN нуди постепена цена. Тој во моментов нуди неколку планови, вклучувајќи и еден за 12,95 долари месечно. Постојат и други нивоа што можете да изберете, како што се 59,95 $ за шест месеци, што е еднакво на 9,99 $ секој месец или 99,99 $ на годишно ниво (8,32 $ месечно).

Инсталација

ExpressVPN Преглед

ExpressVPN е компатибилен со повеќето уреди и оперативни системи. Можете да ги поставите прилично лесно и да преземате датотеки на вашиот Android, Windows, MAC, iOS, па дури и Blackberry со помош на VPN.

Овој VPN исто така доаѓа со пригодни упатства што можете да ги користите за да ги поставите и да ги зацврстите со вашата моментална Wi-Fi мрежа, вклучувајќи ги и вашите конзоли за игри како Play Station и многу повеќе.

Конфигурација и поставки

Виндоус

ExpressVPN Преглед

Откако ќе ја преземете, сега можете да ја отворите апликацијата Виндоус. Треба да дојде со прекинувач за вклучување / исклучување, вклучете го. Сега апликацијата, која е интуитивна, ќе избере паметна локација; тоа е, вие ќе го изберете серверот кој е најблизу до вашиот или ќе изберете оној што е брз.

VPN исто така треба да прикаже повеќе сервери, вклучувајќи ги и препорачаните. И, исто така, доаѓа со прилагодена лента за пребарување. Сега кликнете на копчето хамбургер на горниот дел и од паѓачкото мени што се отвора, можете да изберете да го поврзете VPN, да го проверите списокот на локациите VPN и делот за помош, дијагностиката заедно со делот за помош и опција да излезе .

ExpressVPN Преглед

Страницата со опции треба да ја отвори страницата за конфигурација, која ќе го има следново:

 1. Општо однесување: прилагодете го однесувањето при стартување и овозможете мрежно блокирање
 2. Протокол: Изберете кој протокол сакате да го користите
 3. Бил: Треба да ги прикажете информациите за вашата сметка
 4. Прелистувачи: за продолжување на прелистувачот
 5. Напредни опции за да се спречи истекување на информации од iPV6

Андроид

Андроид апликацијата за ExpressVPN работи исто како и прозорците.Апликацијата го прави тоа со некои разлики. Може да се преземе од продавницата на Google Play и да се инсталира во неколку едноставни чекори. Апликациите за Windows и Android се во основа исти, така што тука нема крива на учење. Getе го добиете истото големо копче и одбраната Smart Локација кога ќе ја отворите апликацијата.

Допирањето на копчето Изберете локација го отвора списокот на серверите и прислушувањето на менито за плескавица ви овозможува пристап до Поставки и други информации за апликацијата. Слична е и друга операција на апликацијата. Менито за поставки има многу опции за да ја истражите и искористите VPN во потполност.

Лесен за користење

ExpressVPN, било да е тоа за Windows или Android е прилично лесен за употреба. Менито е лесна за употреба и интуитивно, што го прави многу поедноставно. Сè што е потребно за да се поврзете со VPN, е еден допир, и тоа е тоа.

ExpressVPN Преглед

Безбедност и приватност

ExpressVPN Преглед

ExpressVPN има многу карактеристики за безбедност и приватност. Ја запишува целата активност кога е вклучен VPN и ви овозможува да знаете дали има некоја сомнителна активност во позадина.

Овој VPN исто така доаѓа со свои DNS сервери, блокирање DNS, прекинувач за заклучување и заклучување, информации за DNS / iPv6 и повеќе. Исто така, доаѓа со некои од најдобрите можни шифрирања.

Брзина

Кога станува збор за VPN, важно е да изберете оној што не само што е брз, туку и прилично добар.

На пример, ExpressVPN доаѓа без застој или време за тампонирање. Само ни требаа околу 8 секунди за да се поврземе со сервер и тоа е прилично брзо.

Клучни карактеристики

ExpressVPN Преглед

Некои од клучни карактеристики на ExpressVPN испадна дека се:

 • Нулта активност и дневник на активности
 • ExpressVPN исто така доаѓа со 148 локации на сервери.
 • Можете да го користите овој VPN за да ја маскирате моменталната локација и содржината за пристап што ви е ограничена поради географските ограничувања.
 • Исто така, доаѓа со 24/7 услуги на клиентите.

ДОБИЕТЕ ЕКСПРЕСВПН СЕГА!

Конечни мисли

Па, ExpressVPN сигурно се чини дека е дизајниран за почетници; Тој е едноставен и лесен за употреба. Севкупните перформанси беа повеќе од задоволителни. Сега можете да го користите овој VPN за да гледате видеа од различни места во светот.

Добрите:

 • Лесен за користење
 • Најбрзата услуга за VPN и една од најсигурните
 • осигурување
 • Поддржува протокол за ОТВОРЕН VPN

Конс:

 • Врските може да паднат одеднаш
 • Поскапи од некои од конкурентите.

Копчиња линија

ExpressVPN е еден од најдобрите на пазарот од сите вистински причини. Тоа секако крлежи на точните кутии и наскоро ќе можете да пристапите до одредена гео-ограничена содржина со голема брзина, благодарение на ExpressVPN.

Преглед на HMA VPN

Една од причините што ви треба премија VPN услуга е за безбедност. Повеќето јавни Wi-Fi мрежи можат лесно да се хакираат, па затоа ќе ви треба добар VPN што може да ви обезбеди безбеден тунел за целата ваша онлајн комуникација.

Овој шифриран тунел ќе ги заштити вашите податоци и ќе ги задржи вашите информации безбедни, па затоа решивме да ја проверимеHideMyAssVPN за ваша погодност.

Почнувајќи

HMA VPN Преглед

ДАБОТЕ HMA VPN СЕГА!

Прво, мора да се регистрирате за сметка. Забележете дека мора да користите валидна адреса за е-пошта со вашата сметка за пристап до која било важна е-пошта испратена од HideMyAss VPN.

Креирање на сметка

Откако ќе ги внесете сите релевантни информации, изберете го вашиот план за плаќање и потврдете ја вашата адреса за е-пошта; Треба да бидете во можност да го завршите процесот на регистрација во ниеден момент.

Плаќање и цени

HideMyAss VPN не доаѓа со бесплатна верзија или пробна понуда. Наместо тоа, тој нуди различни планови и можете да изберете релевантен според вашите барања. Овој VPN чини околу 11,99 $ месечно, што го прави малку повисоко од некои други премиум VPN.

HMA VPN Преглед

Но, тоа доаѓа со интересни долгорочни пакети, како 47,94 долари за шест месеци и 83,88 долари за една година. Можете да го изберете планот по ваш избор и да платите за тоа со вашата кредитна картичка, дебитна картичка, PayPal, електронска чек или готовина.

Инсталација

Овој VPN доаѓа претходно инсталиран на избрани рутери за Wi-Fi и доаѓа со упатства за употреба, чекор-по-чекор. Овој VPN е компатибилен со повеќето уреди и доаѓа со лесни за инсталирање на апликации за Windows, Android, Mac и други уреди.

HMA VPN Преглед

За остатокот од прегледот, ќе ги разгледаме подетално Windows и апликацијата Android.

Конфигурација и поставки

HMA VPN Преглед

Оваа одлика е скоро иста како и повеќето други VPN. За целите на овој преглед, засега ќе се фокусираме на Виндоус и Андроид апликацијата.

Виндоус

HMA VPN Преглед

За прозорците, тоа е доста карактеристично и доаѓа со остар, но интуитивен дизајн. Откако ќе се најавите, ви нуди три сценарија преку кои можете веднаш да одите на Интернет. Можете да изберете режим на непосреден момент или пристап до локација, каде што можете да изберете од една од 220 локации, каде што се наоѓаат 780+ сервери.

Разликата помеѓу првите две е во тоа што моментот, автоматскиот режим ве поврзува и одбира сервер заснован на вашата моментална локација и латентност на серверот. Третиот режим е режим на слобода, каде што HideMyAss VPN ве поврзува со најблиската земја со слободен говор.

Доаѓа со лесен интерфејс, доволно е едноставна за употреба и што е најважно, исто така, доаѓа со големо, едноставно копче кое ви овозможува лесно да се поврзете. Доаѓа со неколку поставки, од кои ќе ви овозможи да ја конфигурирате апликацијата до нејзините безбедносни карактеристики.

Андроид

За Android, VPN доаѓа со повеќе или помалку исти карактеристики како верзијата на Windows, освен тоа што дизајнот е малку различен. Но, за разлика од апликацијата Виндоус, апликацијата Андроид го користи протоколот OPEN VPN, кој е многу побезбеден на долг рок.

HMA VPN Преглед

Лесен за користење

HideMyAss VPN е прилично лесен за конфигурирање, а да не спомнувам едноставно. Доаѓа со многу карактеристики и е комбиниран со робусна безбедност. Исто така, сервери лоцирани низ целиот свет.

Безбедност и приватност

Преглед на HMA VPN

Она што го издвојува HideMyAss VPN е фактот дека тоа доаѓа со различна политика за приватност. Објаснете дека ќе ја сними вашата IP адреса, серверот на кој ќе се поврзете, времетраењето на вашата сесија со потребниот временски рок.

Но, услов е да ги задржите овие информации само за период од три дена. Овие информации се собираат за безбедност и за зајакнување на мрежата.

Брзина и перформанси

Доаѓа со импресивна брзина и за поставување и преземање датотеки. Можете да користите било кој тест на Интернет за детално да го потврдите.

Клучни карактеристики

HMA VPN Преглед

Некои од клучните карактеристики на овој одличен VPN вклучуваат:

 • Пријателски интерфејс
 • Локации на серверот ширум светот
 • Интуитивно програмирање
 • Подобрени безбедносни протоколи

Добијте ХМА ВПН СЕГА!

Конечни мисли

HideMyAss VPN ciertamente parece uno de los mejores. Viene con menos funciones que algunas de las otras VPN, pero lo compensa con su velocidad, seguridad y privacidad.

Es simple y fácil de usar y viene con guías detalladas para configurarlo todo.

Pros:

 • Cientos de servidores repartidos en prácticamente todos los países de la Tierra.
 • Prueba integrada de velocidad del servidor
 • Función de interruptor de matar
 • Buenos resultados de la prueba de velocidad
 • Gran nombre

Contras:

 • Costoso
 • Ofrece solo dos licencias por suscripción
 • Interfaz torpe

Крајна линија

HideMyAss VPN will provide you with the security you need, by tunneling your communication through 900+ servers located globally. It is quite fast and one of the reasons as to why it is popular today.

Los mejores proveedores de servicios VPN (Guía y revisión de compradores) para 2019 7

When it comes to VPNs, they more or less all claim the same thing, that they can enhance your security and protection. In a sense, thats true which is why picking out one VPN from the many out there can be hard. Thats why we have made it simple for you by reviewing each VPN so that you end up choosing nothing but the best for your website.

Both security and privacy are important where online communication is concerned. And thats why it makes sense to go in for not just any VPN but for some of the best. And, one among the best we have here today is the IPVanish VPN. Lets know about this amazing VPN in detail.

Getting started

IPVanish VPN review

GET IPVanish VPN NOW!

Once you have made the decision to go with the IPVanish VPN, given all its amazing features and security, you can follow the steps listed below to have it ready and going.

Creating an account

Los mejores proveedores de servicios VPN (Guía y revisión de compradores) para 2019 8

The first thing that you need to do is to register with the VPN for which you would require a real email account. And once you have entered all your information, you would need to pay for the service. This is not a free service but the rates are more than reasonable.

IPVanish does not come with any trial period but it does provide interesting packages, including the no question asked for 7 days package. You can always createa dummy e-mail address for the same, for more privacy.

Payment and pricing

IPVanish VPN review

As mentioned earlier, the VPN does not offer any trials and instead, it comes with several tiered plans that you can opt for.  IPVanishVPN is currently available for $10 per month, but you can opt for other tiered packages such as 3 months and more and avail the discounted rates.

You can pay$26.99 for three months where the basic cost of the VPN/month actually falls down to $8.99. Similarly, you can also opt for the $77.99 annually, which should help reduce the overall VPN cost to just $6.49/month.

Installation

IPVanish VPN review

IPVainshVPN comes with easy installation directions, as well as easy to install Apps for your Windows, Android, Mac, and iOS. You can easily install the VPN on your existing Wi-Fi router or purchase one that comes with this VPN already installed on the same.

The VPN also comes with detailed guides which you can use to set up the VPN and step by step directions to configure it.

Set up and settings

For the rest of this review, we will be examining this App, as it applies to Windows and Androids.

Виндоус

IPVanish VPN review

Logging in

IPVanish VPN review

Once you have downloaded the App, you should come across the quick connect page, which will display the current IP address, location relevant information including drop down lists with all server info and numbers. You can now use this information to manually connect with the VPN and the desired server of your choice.

Server

The next tab takes you to the server page; the VPN connects to the server closest to your current location or uses a server thats optimized to be fast. It can auto select the server for you or you can also opt to choose one yourself.

IPVanish VPN review

General settings: This option allows you to set the general behavior of the VPN when you have just started your day or about to log out for the day.

Connection: This enables you to set the connection protocol. For example, IPVanish VPN comes with PPTP, L2TP, and OpenVPN TCP/UDP, where the Open VPN is the best option.

IP settings: Here you can set it up so that your VPN automatically changes your IP settings every 45 minutes.

Account details and information: This section lists out all your account information from your registered name to your current email address.

Androide

IPVanish VPN review

Connection and settings

If you had assumed that VPNs are just for computers, you may want to rethink that again. IPVanish VPN can be used with Android phones and it is compatible with all smart phones running Android 4.0 or higher. It does not come with the many options that you get with Windows though.

IPVanish VPN review

Once you log in, you should see a simple page that lists your connection, your IP address,and all the relevant information.  Incidentally, it also comes with hamburger style menu options. The settings menu is simplified and so is the connection button. The settings menu also features App behavior, customer support,and several other key information.

Facilidad de uso

The VPN is quite easy to set up and easier still to tweak and customize according to your preference. It also happens to be quite fast.

Security and privacy

The VPN comes with a lot of privacy and security settings. It comes with DNS leak blocking, obfuscation,and IP changes every 45 minutes and more.

IPVanish VPN review

Velocidad

It should be pointed out that VPNs can cause your website to slow down, so before subscribing to a VPN service, run a speed test to check and see how fast it is, for real.

Key features

IPVanish VPN review

Some of the key features of the IPVanish VPN are:

 • Allows up to 5 conexiones
 • Zero logging policy
 • Torrenting allowed
 • Security is of high importance
 • Access to several online services, such as HBO, Netflix, WhatsApp, IMO, Facebook, Gmail and more.

GET IPVanish VPN NOW!

Final thoughts

IPVanish VPN certainly comes with a host of features which should prove useful to you when it comes to your net connectivity. It is always a good idea to route your sensitive information through secure channels such as a premium VPN provider like this one.

And, the best part is that you can also mask your IP address in the process, thereby making your connection more secure.

Pros:

 • Allows for multiple connections
 • Zero logging facility
 • Access to various online services including those that had been restricted due to geographic location

Cons:

 • It comes with a slightly higher price tag

Bottom line

IPVanish VPN is as good as it claims to be, but remember that it does not come with a free trial option. So, you would have to subscribe to one of their packages, and if the VPN is not a great fit, then return the same with the amount being credited back to your account within a week.

NordVPN review

One of the best VPNs that you can go for happens to be NordVPN and thats on account of the fact that this VPN claims that they have 5000+ servers located, all over the world. One of the reasons that you may want to opt for a VPN service that comes with more servers, is that you can be sure that all the users would not be packed into just a select few servers. For a detailed review, do read on.

Getting started

Choosing the right VPN can be a tad overwhelming, which is why you need to review various aspects of the same, before subscribing to it. Heres what you need to know regarding NordVPN.

Creating an account

NordVPN review

The first thing you need to do is to register using your real email address, which would be utilized for account set up, activation and for important emails. Your email address will not be shared with third parties. But if you are still worried, you can always use a dummy email address for account activation.

Payment and pricing

NordVPN review

NordVPN comes with a monthly price tag of $11.95, making it slightly more expensive than the other VPNs in the market. But on the positive side, it offers you several long duration plans which come with a hefty discount (annual plan of $69, which works out to $5.75 each month) and $79 for two years, with monthly billing of $3.29 every month.

But thats not all, NordVPN is currently offering a three-year package @$99 as a special offer, which works out to $2.75 each month. It certainly cant get better than this.

GET NordVPN NOW!

Installation

NordVPN review

The great thing about this VPN is that it is compatible with almost all devices and comes with easy to install features. It provides you a detailed step by step direction, installation guides for setting up the VPN on your Wi-Fi routes, Linux systems and more. As for iOS and Androids, you can download the App directly from iTunes and Google Play Store.

Set up and settings

NordVPN review

Now, lets take a closer look at this VPN as it applies to Windows and Androids to know more about its setup process and other settings.

NordVPN review

Виндоус

NordVPN review

Log in and connect

Once you have logged into the App, you should see an image of the world with the various servers listed as pins on that page. This essentially tells you about the servers and where they are geographically located. For connecting, just press the power button on the top left and you should be set. Once you click on connect, the VPN will automatically connect you with the server closest to your location, and the fastest.

You can also choose your own server just click on the countries tab and choose your preference. The drop-down list features from the fastest to the slowest and you can pick the one you need.

Specialty servers

NordVPN also enables you to connect with specialty servers, such as Anti DDoS, Dedicated IP, Onion over VPN, Double VPN, and P2P.

Конфигурации

The final tab opens the settings page, with various options listed below.

Cyber sec: This feature is a new addition and it enables you to avoid ads and offers you protection from phishing and malware attacks along with other online risks that you are bound to encounter online.

Auto connects: Once you have chosen your preferred server, you can set up the VPN to automatically connect with that server, each time you connect.

Kill switch: It also comes with a kill switch which disables the network connection once you lose connection with your VPN

APP kill switch: This enables you to disable specific apps on your server, once you lose the connection with the VPN

Other settings: You can tweak with this and make it so that the app starts up just as your windows hace

Advanced settings: The NordVPN also allows you to change the connection protocol and offers you various choices or selections to choose from, including setting up custom DNS and hiding your real location.

Androide

NordVPN Review

The android App is slightly similar to Windows but with more than a few changes between the two. For starters, instead of the usual power button, you are bound to come across Quick connect. And the list tab more or less displays the same information you saw under the countries tab in Windows.

The layout is more or less similar except that Android does not come with a kill switch or custom DNS.

Facilidad de uso

NordVPN review

Ambos Windows App and the one for Android are quite easy to use. You will be able to check out its various features, including its neatly categorized list of servers with no hassle. This will enable you to decide on servers and set it up easily.

Security and privacy

NordVPN review

NordVPN comes with all the advanced security features you need from IP and DNS leak protection, obfuscation, zero activity logging, and the best encryption protocols.

You can choose the specialty servers you need from Anti – DDOS to P2P. You can also opt for double VPN for an additional layer of security.

Velocidad

NordVPN review

As far as speed is concerned, NordVPN is really fast and thats something everyone needs. In fact, it took an average of only 10 seconds to connect to a server and thats pretty fast and impressive.

Key features

NordVPN review

Some of the key features of this amazing VPN are listed below:

 • Allows for 6 concurrent connections
 • Comes with 3000+ servers
 • Zero activity
 • Lightning fast speed

GET NordVPN NOW!

Final thoughts

NordVPN is undoubtedly one of the best VPN services in the market. Granted that the entry price tag may seem a little steep, which is why it makes sense to subscribe to the annual package or the two-year one as that should help bring down the overall cost by more than 50%.

It is fast, comes with 3000+ servers located globally and provides you with a host of features that are proved to be useful.

Pros:

 • It comes with a free trial, which you can use to determine if this is the VPN you need
 • It also comes with an easy to understand connection wizard.
 • The speed in lightning fast

Cons:

 • Applications are not that intuitive
 • It comes with a learning curve

Bottom line

This VPN is as good as it gets and more importantly, it comes with all the support that you would ever need. The support is a dedicated support line; one that you can use any time you run into any issue.

PureVPN review

PureVPN is a well-known VPN service and one that comes with all the requisite bells and whistles that you can expect in a premier VPN product. Granted that the process of selecting one VPN provider from the lot can be a tad overwhelming; this is why you should always check out any VPN product in detail before you purchase one of their plans.

There are those VPN services that claim to mask your IP but dont and then, there are those that leak IP address and DNS requests. This is why we have reviewed what we think arethe top VPNs out there. And, the one right below, which we are reviewing now is one of the best VPNs so far.

Getting started

PureVPN review

GET PureVPN!

You need to register for an account first along with your name, and your real email address. These or any details for that matter will not be shared with third parties and will remain confidential.

Logging in

This VPN sends you a username and password that you can use to login to the website, as well as the App. And currently, there is no option to change or modify either, so you need to make sure that you have all the details within easy access.

Payment and pricing

PureVPN review

This is one of the most important factors that you need to consider when evaluating VPNs. PureVPN offers packages at a slightly higher end of the spectrum and comes with a price tag of $10.95.

Given this, you are better off opting for long term plans such as the annual plan at $59 ($4.91 per month) or the 2-year plan thats priced at $69 ($2.87/month). It does not come with a free trial package, at the moment but PureVPN does offer you a 7-day money return period.

It also has in place a three-year long-term plan at $189 which works out to roughly the same rate as the two-year package. And, please remember that you are eligible to get a refund only if you had used less than 3GB of data or were on it for lesser than 100 sessions.

Installation

PureVPN review

PureVPN comes with easy to download and install Apps for Windows, Androids, Mac, iOS and more. It also happens to be compatible with Android TVs, Amazon Fire Stick, and Kodi boxes as well.You can download and use your VPN with the same, without a hassle.

The VPN also provides you with detailed guidebooks for installation on your various devices, with step by step directions.

Set up and settings

For the rest of the review, we will focus on Windows and Androids App, as it is applicable, and look at how it works and the features it comes with.

Виндоус

PureVPN review

Logging in and connecting

While most of the VPNs usually display their server locations and some even include a world map with a large connect button, PureVPN does things differently. For starters, it comes with a mode that you need to choose in order to get started. These are – Stream, Internet Freedom, Security/Privacy, File Sharing, and Dedicated IP (which requires an add-on service). You can choose the one you want and you can always change it to something else later on.

Corriente

PureVPN review

Every mode listed here is used for one particular purpose or the other; by choosing stream, you are primarily looking to stream content online

Internet freedom

This is similar to the stream section and you can choose this for surfing the web

Security/ privacy

This mode brings up the countries list and the cities that you can connect to. You can then Toque on ozone for additional security features such as anti-virus, intruder detection and protection, as well as URL, app, and content filtering.

File sharing

You can use this mode to access the various servers best suited for p2p sharing.

Additionally, this VPN also provides you with a kill switch as well as multiple ports for you to use. Furthermore, you can always click on the gear indicator and set your preferences.

Androide

PureVPN review

The PureVPN Android App can be downloaded from Google Play Store. It is much easier to use than the windows App version and comes with the same features, more or less. Once you have selected the mode, you can click on the large connect button and thats it.

Facilidad de uso

The App for both Windows and Android sure takes the guesswork out of the server equation. PureVPN ensures that you are able to connect automatically with the server closest to your location and one thats fast. And what makes the Android App faster and better than windows are that the layout is more intuitive and detail oriented and it also comes with intelligent navigation.

Security and privacy

PureVPN review

PureVPN is located in Hong Kong, but that aside, this VPN certainly seems to come with all the requisite security features. It provides antivirus, malware protection, intruder detection and protection, Internet Kill Switch (that turns off internet connectivity of the VPN drops), VPN Hotspot (to provide a safe and secure connection to multiple devices), and more.

Velocidad

As far as speed is concerned, it is quite fast and that is also why it happens to be one of the top-ranking VPNs.

PureVPN review

Key features

PureVPN review

PureVPN comes with a lot of features, out which the following are a few:

 • Allows for 5 concurrent connections
 • It comes with 750+ server locations around the world
 • Torrenting works fine with this VPN
 • Also comes with a lot of security features including a kill switch
 • Enables you to mask your IP address and more

GET PureVPN!

Final thoughts

PureVPN by all accounts is a great VPN service and it certainly seems to have ticked off the right choices. It provides you with the security and protection you need; the only downside is that the company is located in China. But other than that, this VPN seems to be as good as it gets.

Pros:

 • Multiple payment options
 • Very easy to use apps, ideal for a first time VPN user
 • Advanced security features like Internet Kill Switch, VPN Hotspot, and more available
 • Long term subscriptions make it cheaper than most
 • One of the most comprehensive lists of server locations

Cons:

 • Only zero browsing policy. Connection information is logged.
 • Speed is about average. Not the fastest around, but not the slowest either.
 • No trial period offered. 7-day money back guarantee has odd conditions (less than 3 GB data usage or less than 100 sessions)

Bottom line

Given the fact that it comes with great speed, and some of the best privacy and security features, you can definitely go in for this VPN. It is indeed a great purchase and moreover, you may want to opt for a long-term package after you check PureVPN out.

SaferVPN review

This is one of the latest entrants to the VPN market; as the name indicates, it strives to make your online experience a safer one. What makes this VPN stand out is the fact that it claims to be the simplest one of the lot, and, naturally, fast as well.

That is one of the reasons that we have posted our review on the VPN to check and see if the claims of this VPN happen to be spot on or not. So, lets get to it.

Getting started

SaferVPN reviewChristmas offer!!

GET SaferVPN!

The first thing that you need to do is to choose your payment plan. Once have chosen the right one, you can then move on to registering for the same with a valid email address.

Creating an account

SaferVPN review

You need to share valid account details including your email address as well as accurate payment information, to set up your account. Any information you provide will not be shared with third parties but you can always use a dummy email ID for the same.

Payment and pricing

SaferVPN review

SaferVPN comes with an opening price tag of $8.88 per month. This is significantly lesser than what some of the others charge and you can always opt for long term plans, as they come with discounted rates.

SaferVPN review

For example, SaferVPNs annual package is priced at $65.88 ($5.49/month) and the two-year plan which starts at $78.86 ($3.29/month).

Installation

SaferVPN review

This VPN is easy to install and set up; it comes with Apps for Windows, Mac, Androids, gaming consoles, media streamers and more. It is better to purchase a Wi-Fi router with SaferVPN installed on it but you can also install it manually on your current one.

The detailed step by step guide should prove all the help you need to get it set up and working.

Set up and settings

For the purpose of this VPNs App, we would be taking a closer look at Windows and Android Apps of the same.

Виндоус

SaferVPN review

Logging in

Once you log into the VPN App for windows, it soon becomes apparent that this VPN really aims to be simple but fast. You come across the world map with all the geographic positions of its servers marked on it. The App automatically chooses the server for you and all you need to do is to hit the green button to connect.

SaferVPN review

Additionally, you can click on the location pointer right next to the connect button. It should show the 34 countries that its 700 servers are located in. But you cannot choose the individual server to connect to but instead, have to select the country to connect to.

Server

As mentioned earlier, SaferVPN does not allow you to connect with the individual servers but instead it does the heavy lifting and connects you with the servers closest to your location and ones that are optimally fast.

Settings: The settings for this VPN can be accessed by clicking on the icon on the top right. It allows you to choose the protocol for the connection along with an Auto Wi-Fi feature as well as a Kill Switch, to disable the connection once the connection is lost with the Wi-Fi.

Androide

SaferVPN review

The App for Android has a similar interface and layout as the one for Windows with just a few differences the location icon has been moved to the top left and there is no separate settings menu.

Facilidad de uso

It has to be said that this is one VPN that lives up to its claim. It is indeed simple to use and comes with minimal features that you can easily navigate.

Security and privacy

SaferVPN review

This VPN company is actually based in Israel where there are strict laws regulating both security and privacy. It does come with no logging policy where minimal user data is collected.

Some user information is retained as a way to prevent fraud but to a large extent, SaferVPN provides secure tunneling for you to get online and conduct sensitive transactions safely. This VPN also does not log IP addresses nor does it record any browsing history.

Velocidad

You can use various online speed tests to check the speed of this VPN, which incidentally takes over 2 a 5 seconds to connect to a server. Thats real fast.

Key features

SaferVPN review

SaferVPN comes packed with the following features:

 • Allows up to five concurrent connections.
 • 24-hour free trial and 30-day money back guarantee.
 • Zero activity logging, but connection and location information (not IP addresses) are logged.
 • Over 700 server locations in 34 countries.
 • You can unblock or circumvent geo location restrictions for various streaming websites.
 • Security features include Kill Switch and Wi-Fi Security.
 • 24/7 customer service available. and Plugin Conflicts

GET SaferVPN!

Final thoughts

The only downside that we can think of is that the VPN does not permit you to connect with individual servers. But that being said, it is one of the fastest, and easiest to use.

You can set up your connection within minutes after reviewing the detailed guides.And, while the pricing is slightly higher than some of the other VPNs, this one has shown that it is worth it.

Pros:

 • Fast speeds at peak performance
 • Simple and very easy to use Apps
 • Matar Switch and Wi-Fi Security are good additions
 • US and UK streaming servers work as expected
 • Up to 5 concurrent connections
 • 24-hour free trial and 30-day money back guarantee

Cons:

 • Consistency issues
 • Connection logging
 • Only one location for P2P
 • Doesnt work in China

Bottom line

Even though this is the latest entrant to the VPN sector, it really happens to be quite good. You can completely rely on its security and support features.

Verdict

So, these were some of the best VPNs currently available in the market. All of the above-mentioned VPNs are no doubt excellent, provide amazing security, brilliant support and come with varied prices. You can check out the various features they come with and select the one that suits your needs and budget best.

We have selected only the best of bests from all the VPNs available. So, you can easily opt for any of them and be assured about your security.