Најдобро време за објавување на Фејсбук

Waktu terbaik untuk memposting Facebook

Социјалните медиуми денес се сметаат за среќа само заради нејзиниот пристап. Можете лесно да се поврзете со вашите пријатели во Велика Британија, да испраќате неограничени медиуми до вашите пријатели кои живеат во следниот град или да го промовираат вашиот бизнис што ќе добие поширока публика. Има многу придобивки од тоа да се биде на социјалните медиуми и неколку опции исто така. Еден од нив е Фејсбук. Фејсбук ги започнува сите трендови во споделување на вашите фотографии, мисли и локација, додека самиот Instagram и WhatsApp ја водат истата идеологија. Денес, луѓето го третираат Фејсбук како свој блог или журнал. Причината е нејзиното присуство – има 2,41 милијарди месечни активни корисници низ целиот Фејсбук, што кажува нешто. Филмаџиите, актерите, писателите, сите ја користат оваа платформа за да комуницираат со своите обожаватели и исто така да ја промовираат нивната работа.

Луѓето се толку зафатени со нивниот животен стил што поставувањето на објавите на Фејсбук се чини дека одзема многу време. Исто така, некои сметаат дека е излишно само да го притиснете копчето за објавување во кое било време, каде било. Интернетот е полн со написи кои испраќаат објава во одредено време ќе го зголемат и ќе добијат повеќе прегледи / допаѓања. Да, излегува, тоа е точно и многу луѓе го следеа. Таа се заснова на нашето однесување, кога го отвораме Фејсбук кога одиме на одредена страница, кога дефинитивно ни се допаѓа пост, итн. Многу луѓе не се свесни за најтешката нуклеарна катастрофа во светот Чернобил додека не го направи тоа HBO мини серија оттогаш, потрагата по истата е зголемена. Исто е и со Фејсбук, ако објавите нешто за дождот на Мумбаи по обилните дождови на дождот на градот, ќе видите повеќе прегледи на вашите мислења отколку не-дождливи денови.

Луѓето се отвораат во одредени периоди за да ги проверат своите доводи и треба да ја пронајдете таа слатка точка за да ги направите вашите објави веднаш, така што таа побрзо ќе стигне до вашата публика. Оваа статија ќе ви ги каже различните периоди што можете да ги објавувате во текот на денот. Ајде скокај!

Најдобро време за објавување на Фејсбук

Никој не е најдобро време да се појави постот, но многу. Ова може да биде збунувачко, но овој напис ќе ви биде лесен.

Студии:

Голем број на студии веќе експериментираат и дебатираат за најдобро време за објавување на Фејсбук. Студија за тампон наведува дека најдобро време за објавување на Фејсбук е помеѓу 13 и 15 часот во текот на неделата и саботата. Покрај тоа, тие откриле дека четврток и петок забележале врв на поголема вклученост.

Друга студија откри дека најдобро време за објавување на Фејсбук е –

  • Hubspot – четврток и петок од 13 часот до 15 часот
  • TrackMaven – четврток на 8 ноќевања
  • CoSchedule – 1-4 ноќевања

Публика:

Луѓето го користат Фејсбук на своите персонални компјутери и паметни телефони; дома, во канцеларија, па дури и за време на транзит. Така, земајќи ги во предвид брзање час, ручек час, вообичаено минато време, добивате идеално време да објавувате Фејсбук.

Најдобро време за објавување во индустријата е 9:00 часот.m. кога луѓето влегуваат во режим на работа и тие треба да се загреат. Стапката на кликнување на кликнување на Фејсбук достигнува помеѓу 11:00 часот и 12:00 часот по полноќ, час за ручек. Луѓето на B2C и B2B, од 15:00 до 16:00 часот се идеално време. Додека разговараме за најдобрите времиња, четврток до недела се најдобри денови за објавување на Фејсбук.

За ниши:

Постојат 7,7. милијарди луѓе на Земјата и не секој работи во истата индустрија како и вие, па еве слика која ви кажува идеално време да објавувате на Фејсбук во зависност од работата што ја правите:

Најдобро време за објавување на ФејсбукИзвор на слика: coschedule.com

Вашата анализа:

Ако сте познат блогер или блогер, сте ја изградиле вашата публика. Не треба да следите одредено време ако им го дадовте вашиот распоред. За луѓето кои се нови на местото на настанот, кои го изградиле од нула, користете анализа на Фејсбук Тие ви помагаат да соберете преглед за демографијата и однесувањето на вашата публика. Дури ви покажува кога вашите обожаватели се на Интернет.

Најдобро време за објавување на Фејсбук

Тие исто така ви покажуваат како Фејсбук сака да го нарекува популарно Време. ‘

Најдобро време за објавување на Фејсбук 1

Можете дури и да ја тестирате реакцијата на вашата публика со објавување на иста содржина во различни периоди. Ова ќе ви помогне да го изолирате вистинското време за објавата. Ако сте премногу зафатени за рачно објавување на Фејсбук, Хутсуит ќе ти биде совршен пријател.

Покрај тоа…

Брајан Боланд, FacebookVP за технологија на рекламирање, има поинаков став. Тој вели:

„Во просек, има 1.500 приказни кои можат да се појават во нечии вести за вести секој пат кога ќе влезат на Фејсбук. За луѓето со многу пријатели и страници што сакаат, дури 15 000 потенцијални приказни можат да се појават кога и да влезат.

Како резултат на тоа, се зголемува конкуренцијата во News Feed – место на Фејсбук каде луѓето гледаат содржини од своето семејство и пријатели, како и од бизнисот, и се повеќе е тешко за секоја приказна да добие изложеност во „Новости“. “

Поентата е дека објавувањето на Фејсбук директно се натпреварува со најмалку 1.500 други објави за да се добие место во „Новости“. Исто така, разгледајте го ова: Доколку вашата компанија е во деловна активност и тие прочитале написи кои сугерираат дека испраќаат објавувања на Фејсбук во четврток во 16 часот. Истиот пост го читаат и други деловни компании, тие исто така ќе објавуваат во 16 часот. кои ќе соберат погледи за деловните ниши.

Заклучок:

Нашите животи се определени од околината на начини на кои им е потребна мала контрола. Но запомнете, цело време прикажано погоре нема да значи ништо ако не ја анализирате вашата публика. Ако ја промашите таа пресметка, ќе го изгубите знакот за проблем кога објавувате. Тоа е исто како и старата расправа за тоа кога е најдобро време за вежбање или читање книга – само направете го тоа! Исто така, ако веќе им кажавте на своите следбеници дека ќе го објавите вашиот напис / видео во одредено време, нема потреба да се пренасочувате.


ПОВРЗАНИ