Најновиот надчовек на PTR, ажурирање на навивачите на Sigma и ја враќа Moira Change

Overwatch Terbaru PTR, Perbarui Penggemar Sigma dan Reverts Moira Change 1

Најновиот надчовек на PTR, ажурирање на навивачите на Sigma и ги враќа Moira Change 2

Најновиот надграден регион на јавни тестови со прекумерна моќ гледа неколку мали поправки на грешки, тампон за Сигма и пресврт на битката до Моира.

Една од промените во најновиот PTR ажурирање е тампон за Kinetic Grasp Sigma. Оваа уникатна способност му овозможува на Сигма да апсорбира пристигнато оштетување од проектили и куршуми за дополнително заштити. Како и да е, количината на заштитена заштита при апсорбирана штета се чувствува малку поттикнувачка. Така, Близард го намали современото Kinetic Grasp од 15 на 13 секунди и тие го сменија штитот за конверзија од 0,33 на 0,40. Ова му овозможува на Сигма да има поактивно време на своите можности и ќе и овозможи полесно да добие штит.

Друга голема промена во најновото PTR ажурирање е пресврт на бифето до Моира што му овозможува да ја користи способноста на Фаде додека е запрепастен. Овој вентилатор првично беше применет за да ја подобри својата одбранбена способност и да го направи рамноправно со другите големи поддржувачи.

Сепак, оваа промена се смета за премногу силна, затоа што Моира сега може да биде погодена со ултимат и силни способности за контрола на толпата, како што се Earthshatter и Chain Hook, и сепак да избега. Ова ги елиминира сите ризици што ги предизвикува оваа можност и дополнително ја намалува способноста на херојот кој е веќе едноставен. Поради ова, Близард го врати бифето, ефикасно правејќи ја Моира иста како порано.

Фотографија од Blizzard

Поврзани теми:
Пречекорување