Најновиот предводник на LG, G8x ThinQ сега добива LG Pay

Model andalan terbaru LG, G8x ThinQ sekarang mendapatkan LG Pay 1

Најновиот предводник на LG, G8x ThinQ сега го добива LG Pay 1


Најновиот предводник на LG, G8x ThinQ сега го добива LG Pay 1

Моделот LG G8x ThinQ, кој прв пат беше лансиран во септември 2019 година на IFA 2019, најголемата годишна технологија изложба во Европа, а последователно лансирана во Индија во декември 2019 година, сега се здоби со пристап до апликацијата LG Pay.

Апликацијата LG Pay, услуга за мобилно плаќање, беше лансирана во Јужна Кореја пред три години во 2017 година и стигна до САД минатата година. Сега е воведен во сите предводници на моделите LG G-серии и V-серии. Моделот LG G8x ThinQ кој доби мешани прегледи за неговите карактеристики со двојни екрани сега може да додаде LG Pay на листата на проби.

Како и другите услуги за мобилно плаќање, апликацијата LG Pay им олеснува на корисниците не само да ги чуваат сите информации за физичката дебитна или кредитна картичка на една безбедна локација, туку и да чуваат картички за подароци и карти за лојалност во оваа апликација. Исто така, постојат ексклузивни карактеристики за замена на картички за подароци помеѓу различни брендови.

Успехот во плаќањето на LG сепак зависи од рамнотежата затоа што се соочува со силна конкуренција од самиот Google Pay Google кој е скоро универзално присутен на сите телефони со Android. Исто така, апликациите за мобилни плати како што се Samsung Pay и Apple плаќаат за нивните соодветни телефони на компанијата се тешки конкуренти. Theирито сеуште е надвор од апликацијата за мобилно плаќање LG.