Најчестите проблеми на Huawei P20 Pro и како да ги поправите

Huawei P20 Pro problemas y soluciones

762

Во овој момент и откако минавме повеќе од една година од слетувањето во Шпанија, можеме да кажеме без страв дека не грешиме дека Huawei P20 Pro е еден од најдобрите паметни телефони во историјата на Huawei. Дури и да е така, корисниците понекогаш наидуваат на неколку проблеми што го прават искуството не е целосно добро. Денес ќе разгледаме најчестиот проблем на P20 Pro и можното решение.

Иако Huawei е многу внимателен на лансирање соодветни закрпи, понекогаш може да имаме проблеми со Bluetooth, Wi-Fi или известувања, кои ние самите можеме да го решиме без да одиме во технички услуги. Да ги разгледаме најчестите проблеми со Huawei P20 Pro. Пред да продолжите и можете да губите време со нешто што може да биде повеќе од целосно, Потврдете дека ги имате најновите ажурирања Достапно за опрема. Можете да го проверите од Поставки и да внесете системско ажурирање.

Најчестите проблеми со Huawei P20 Pro и како да се поправат 1

Купете Huawei P20 Pro со попуст на Амазон

Проблем со Bluetooth

Bluetooth обично обезбедува доволно главоболки за корисниците на P20 Pro и другите мобилни телефони. Можеби ќе потрае некое време да го пронајдете вашиот уред, што е Не се поврзувајте правилно или премногу долго во тоа. Ако имаме проблеми со оваа поврзаност, можеме да го пробаме следново:

  • Рестартирајте го компјутерот: со тоа се расчистува компјутерската меморија што понекогаш решава проблеми
  • Уред за синхронизација: Ако не постои начин да се поврзете со слушалки, звучници или автомобил и тоа го сторивме следниот пат, можеме да се обидеме да го синхронизирате. За ова мора да оставиме строго на името на опремата да биде поврзана и да ја дадеме на „негрупа“. Потоа ќе се обидеме повторно да го синхронизирате уредот со уредот Bluetooth.
  • Исчистете ја кешот за Bluetooth: Акумулацијата на десетици синхронизирана опрема може да го оштети системот по некое време. За да го надминете ова, можеме да ги избришеме сите овие датотеки од меморија и да започнеме од нула. За да го направите ова, треба да одиме во менито за конфигурација и да ја изберете иконата за апликација. Потоа ја бараме иконата Bluetooh и ја изберете опцијата “празен кеш”

Амазон го продава Huawei P20 Pro за 389 евра. Вреди?

P20 Pro без база

Батеријата истекува премногу брзо

Нешто што е многу вообичаено ако користиме многу апликации и ги чуваме во позадина, и ако сме исто така обични потрошувачи на сите типови мултимедијални содржини. Активирајте го режимот за заштеда на енергија Можете да решите некои од овие проблеми, бидејќи тие ја оптимизираат употребата на апликации во позадина и ја ограничуваат потрошувачката на енергија. Тоа е исто така удобно намалете ја резолуцијата на екранот од FullHD на HD +, од поставките на екранот, драстично да се каже потрошувачката на енергија.

Товарот не е толку брз

Huawei P20 Pro има а Батерија од 4.000 mAh со брзо полнење. Ако почнеме да забележиме дека товарот не е толку брз како што треба (заврши за 90 минути), треба да провериме неколку точки:

  • Проверете го полначот и кабелот: Понекогаш полначот и кабелскиот танц што ги имаме дома, нè тера да започнеме да го полниме уредот со неоригинални службени додатоци или опрема. Ако така, полначи за повторна употреба и кабли што доаѓа со терминалот.
  • Влажно е?: ако терминалот неодамна имал несреќа со вода или бил доживува многу влажна околина, можно е брзината на вчитување да се намали. Погребете го во сад со ориз за еден ден и вратете го товарот следниот ден.
  • Некои непријателски апликации: ако тоа ви се случило откако сте го инсталирале некои нови игри или апликации, батеријата може да јаде позадина. Проверете ја најновата инсталација и избришете ги апликациите што не ви даваат добро чувство.

P20 Pro такса

Рестартирајте одеднаш

Ако терминалот обично се рестартира само од време на време без очигледна причина, вие не сте сами, затоа што некои корисници исто така го пријавуваат овој проблем. За да го надминеме ова, можеме да се обидеме:

  • Чиста кеш: Исклучете го терминалот и вклучете го со копчињата за напојување и јачина на звук притиснати заедно. Кога влегуваме во менито за обновување, можеме да го исчистиме кешот на системот од партицијата “Избришете ја кешот”. Притиснете го копчето за вклучување за да потврдите.
  • Фабрички поставки: Ако проблемот опстојува, се препорачува да направите копија со резервна копија и да го вратите уредот во фабрички поставки од Конфигурација> Систем> Ресетирање> Ресетирање на фабрички податоци> Ресетирање на телефон> Ресетирање на телефон. Ако по завршувањето продолжиме да доживееме проблеми со рестартирање, време е да го доведеме до техничка услуга.