На Xbox тие немаат планови за конзола за „едноставно стриминг“

Di Xbox mereka tidak memiliki rencana untuk konsol 'hanya streaming' 1

Барем така објасни директорот на Xbox Xbox, Фил Спенсер. И, иако компанијата лансираше конзола без дискови, таа се фокусира на преземање и претплата наместо на стриминг, иако работи и на xCloud.

До сега, претходните гласини видоа на хоризонтот подобрена верзија на Скарлет кој се фокусира на стриминг, со намалувањето на локалната моќ да ја остави целата своја моќ во облак, се чини дека тоа нема да се случи, барем не на краток рок бидејќи компанијата во моментов не размислува да влезе на овој пазар. со специјални уреди.

Во интервју за Gamespot, објасни тоа е Фил Спенсер, директор на Xbox тие не работат на конзола само за стриминг сега, затоа што тоа веднаш ги гледа преносите на видео игри повеќе како мулти-платформа услуга отколку како додаток за хардвер. Всушност, ова покажува дека мобилните телефони можат добра почетна точка за стриминг во облакот, но конзолата треба фокусирајте се повеќе на локалните игри.

Ова е во согласност со доаѓањето на бета тестот xCloud оваа година, со мобилните телефони како фундаментална точка за поддршка за стримирање на „Мајкрософт“ без да се загрозува деловната конзола за бизнисот, што се очекува да биде удар на табелата со пристигнувањето. од Скарлет во 2020 година: 8K графика, складирање на SSD и следење на зраци Како транспарент за новата генерација.