Некој ја обновил цивилизацијата на Сид Меер во Мајкрософт Ексел

Seseorang membuat kembali Peradaban Sid Meier di Microsoft Excel

Оригиналната цивилизација на Сид Меер, стара 28 години, за прв пат беше објавена во 1991 година на MS-DOS, и изгледа многу чудно и основно според денешните стандарди. Всушност, Цивилизацијата 1 е толку технолошки комплексна што може да биде повторно креирана од еден развивач во слободно време – но многу малку ќе размислат да преземат дополнителен чекор за преработка на игри во Microsoft Excel. Да, програма за табела.

Овој прилично луд напор – но неспорно импресивен – е дело на развивачи кои работат со мрежни монитори. Тие гордо ги открија своите креации порано денес на Reddit – римејк на цивилизацијата на Сид Меер од 1991 година во Ексел, која се носи под наслов IVYASI s0lly’s (CELL).

Итарскиот римејк се прави како дел од OODE (One Lone Coder) CODEJAM за 2019 година, кој трае до крајот на денот во недела, 8.09. Темата на оваа специјална игра со џем е „уништување“, и така единствениот начин да се добие оваа специјална верзија на Цивилизацијата е да се уништат другите фракции. Тука нема дипломатија со срање.

Можете да видите импресивни напори во видеото подолу. Тие во моментот го препознаваат „многу лесни карактеристики“ – но за рекреација една од највлијателните игри досега направени, се прави за една недела во Супериорна ова е многу импресивно.

Тогаш, сè што можете да направите е да изградите единици и да ја нападнете спротивставената фракција, но s0lly размислува да додаде повеќе функции „ако луѓето сакаат да видат повеќе!“ Единици вклучуваат доселеници, војници, стрелци, монтирани витези и лизгалки. Очигледно има само еден временски период сега, но запомнете – Excel!

Инвеститорот ќе го објави овој модел (CELL) ИВИЗАЦИЈА утре, 7 септември, ако сакате да го пробате – и исто така „повеќе информации за играта“. Гласањето за CodeLCam OLC се затвора на 22 септември, ако сакате да ја понудите вашата поддршка.

ИНФО