Немате белешки за iPhone? Обидете се со овие решенија

Немате белешки за iPhone? Обидете се со овие решенија

Недостасува белешки за iPhone

Многу чудни работи по ажурирањето на iOS, како белешки што исчезнуваат од апликацијата Белешки на вашиот iPhone! Вашите белешки дури може да исчезнат додека пишувавте во Белешки! Овој проблем всушност може да се појави од многу причини. Целта е да ги вратите вашите белешки што недостасуваат без да потрошите многу пари или да изгубите некој од вашите податоци. Овој туторијал ќе ви помогне да ја смените вашата апликација за Белешки и да ги преземете вашите белешки користејќи неколку различни пристапи.

Вратете ги недостасува белешки за iPhone со резервна копија на iTunes

Се надевам, создадовте некаков вид резервни копии на вашите податоци за iPhone за да можете да ги обновувате на моменти како овие. Кога вашите белешки исчезнат, можете да ја вратите вашата iTunes резервна копија и да пребарувате за белешките. Ако сакате да го испробате методот за резервна копија iTunes за да ги направите белешките, следете ги следниве чекори:

1. Започнете со iTunes и изберете ја иконата за вашиот iPhone.

2. Изберете ја резервната датотека iTunes што веројатно ги содржи вашите белешки што недостасуваат.

3. Кликнете на Врати резервна копија. (Вашите сегашни медиумски датотеки што не се во резервната датотека може да бидат препишани по реставрацијата):

Треба да можете да ги пронајдете белешките што недостасуваат во резервната датотека. Можеби не ги гледате сите ваши белешки, но само дел од нив. Ако не ги пронајдовте воопшто, обидете се со следното решение.

Вратете ги недостасуваните белешки за iPhone со резервна копија на iCloud

Можеби сте создале резервни копии на iCloud на податоците за вашиот iPhone наместо iTunes за да можете да ги вратите податоците. Тоа не е проблем затоа што исто така можете да ја вратите резервната копија на iCloud и да пребарувате на вашите белешки. Ако сакате да го пробате методот за резервна копија iCloud за да ги вратите вашите белешки, следете ги овие чекори:

1. Оди Поставки> iCloud> Складирање> Складирање на управување

2. Изберете уред што се појавува во списокот Поддршка за. (Треба да можете да ги видите датумот и големината на последната резервна копија.)

3. Оди Поставки> Општо> Ресетирање

4. Изберете Избриши ги сите поставки за содржината

5. Од Апликации и податоци изберете екран Врати од резервната копија на iCloud

6. Пријавете се на iCloud

7. Изберете ја вашата најнова резервна датотека за iCloud. (Вашите сегашни медиумски датотеки што не се во резервната датотека може да бидат препишани по реставрацијата.)

Треба да можете да ги пронајдете белешките што недостасуваат во резервната датотека. Можеби не ги гледате сите ваши белешки, но само дел од нив. Ако не ги пронајдовте воопшто, обидете се со следното решение.

1. Може да се обидете да ги вратите и вашите белешки што недостасуваат во iCloud.com.

2. Пријавете се на iCloud.com.

3. Изберете го Неодамна отстранети папка и побарајте ги белешките што недостасуваат. (Белешките во оваа папка се бришат на секои 30 дена)

4. Кликнете на Закрепнете за да ги земете вашите белешки што недостасуваат од Белешки врзивно средство.

Треба да бидете во можност да ги пронајдете белешките што недостасуваат во Белешки врзивно средство. Ако не ги пронајдовте, пробајте го следното решение.

Вратете ги недостасуваните белешки за iPhone користејќи ги поставките за е-пошта

Ако немате резервни датотеки, можеби ќе сакате да пробате поинакво решение за да ги пронајдете белешките што недостасуваат. Можете да ги вратите белешките што недостасуваат користејќи ги поставките за е-пошта. Ако сакате да го пробате овој метод, следете ги следниве чекори:

1. Оди Поставки> Лозинки и сметки

2. Изберете ја секоја сметка за е-пошта и проверете дали е тоа Белешки се претвора ВО. (Ако неодамна избришавте сметка за е-пошта, обновете ги и потоа активирајте ги белешките)

3. Одете на Белешки нанесете ја и изберете ја жолтата стрела. Погледнете за да видите дали вашите белешки се вратиле.

Треба да можете да ги пронајдете белешките што недостасуваат во апликацијата. Ако не ги пронајдовте, пробајте го следното решение.

Вратете ги недостасуваните белешки за iPhone користејќи софтвер

Можете исто така да користите софтвер од трети страни за да ги добиете вашите белешки што недостасуваат. Овие софтверски алатки можат да ви помогнат да ги вратите белешките што недостасуваат без да користите резервна копија, без обновување на процесот и без менување или бришење на кој било од вашите податоци. Тие исто така можат да овозможат прегледување белешки во iTunes или iCloud резервна копија.

Треба да се преземе и инсталира повеќето софтвер за обновување податоци на iPhone од трети страни. Алатките обично се лесни за употреба и можат да ги подобрат процесите за обновување на iTune или iCloud. Некои популарни софтвер за iOS за обновување податоци на пазарот вклучуваат:

1. Stвездени обновување на податоците

2. iMobie PhoneRescue

3. Dr.fone Обнова податоци за iPhone

4. Обнова податоци за Primo iPhone

5. EaseUS MobiSaver

6. Обнова на iPhone iSkysoft податоци

Некои од овие софтверски алатки се бесплатни или обезбедуваат бесплатна проба за нови корисници. Сепак, некои од овие алатки можат да скенираат бавно и да имаат ограничен опсег на поддржани типови на податоци.

Белешка: Овие решенија не се за трајно избришани датотеки. Ако трајно сте ги избришале белешките, нема да можете да ги направите.

Контактирајте го Genius Bar или Apple поддршка

Ако не сте во можност да ги вратите вашите белешки што недостасуваат со кој било од методите дадени во овој туторијал, можете да ги проверите форумите на Apple.