Нечиј небо на човекот ПОДНЕСЕ: Како да се скроти (и вози!) Суштества | Водач за миленичиња

No Man's Sky BEYOND: How To Tame (& Ride!) Creatures

Дали секогаш сте сонувале да возите случајно, создадени суштества на не човекот небо? Сега можете да го поставите секое суштество за да се монтира со нов систем на припитомување. Не само што можете да прошетате скроти суштество, можете исто така да го вратите во вашата база и да го соберете за состојки за готвење. Не грижи се – не зборуваме за колење на твоите ново пријатели! Размислете понатаму по редови на јајца, млеко или „групи на жетви“. Звучи добро, нели?

Новиот систем на припитомување е врзан за системот за готвење. Мора да направите малку мамка за да го смирите ова суштество. Сè е многу лесно, но ќе објаснам сè во брзиот водич подолу.

Ништо небо небо BEYOND додава многу нови карактеристики на оваа огромна игра за истражување на вселената. Сега можете да запознаете пријатели во новиот центар NEXUS и да продолжите со мисиите низ целата галаксија од квантниот простор за аномалија. Не само што има повеќе активности да се прават заедно, исто така ќе можете да одгледувате животни, да играте во VR и да добиете дури и опции за развој на вашиот уникатен лик.


Друго нема повеќе водичи за небото BEYOND во Г Изложба:


Припитомени бигови (& Оди нагоре!) | Водач за миленичиња

Зачувување на суштества е целосно нова функција која е достапна само во ажурирањето на No Man’s Sky BEYOND. Зачувување на суштества ви овозможува да ‘соберете’ мирни суштества за да готвите состојки како што се јајца, млеко и групи на туѓи. Секое чудно суштество може да има нови состојки за готвење и нема потреба да го убивате!

За да започнете припитомување, мора да експериментирате Напреден процесор за исхрана. Може да купите Напреден прехранбен процесор од Продавач на простор за аномалија за 10 вратени податоци.

Сега можете да започнете со производство Напредно добиточна храна. Секое суштество што го скенирате има различно Напредно дополнување што им се допаѓа – обидете се Анализа на посетители потоа погледнете го горниот дел од профилот на суштеството. Тоа е точно над „возраста“!

Подолу Алатката, Може да видите комплетен список Мамка суштество. Одете на лов на флора – планетата сега има повеќе флора – и измет на животни за да ви го направите мамката што ви треба. Одете на лов на Mordite (растенија, мртви суштества) и Faecium (фекалии), а потоа побарајте нови варијанти на флора специјално за правење мамка.

За целосно да го скроти вашиот нов пријател со животни, сè што треба да направите е хранат вистинската мамка напред. Можете да ги користите обичните мамки за да го намалите поблиску, но само продолжената мамка ќе го направи мирен и пријателски за вас.

Откако суштеството ќе се скроти, можете да пробате или да го соберете за повеќе уникатни состојки за готвење! Не грижи се, ова нема да им наштети на пријателите – тоа е само млеко, јајца или повеќе егзотични туѓи работи.


Погледнете повеќе од водичот No Man Sky на Г Изложба: