Не ќе можете веднаш да ја пронајдете разликата во лицето на CGI

Anda Tidak Akan Dapat Menemukan Perbedaan di Wajah CGI Segera

Дали не сте задоволни од нереалниот изглед на Хенри Кавил, како лицето на ЦГИ Супермен во правдата? Не грижете се, со брзиот напредок во технологијата во областа на компјутерското гледање и техниките за снимање на движење, наскоро нема да можете да ја видите разликата помеѓу оригиналните слики и CGI сликите.

Според извештајот на DigitalTrends, компанија наречена Cubic Motion ја покажа својата најнова технологија во студиото за игри лоцирано во Лос Анџелес. Откако играше кратење подготвено од анимирани ликови, компанијата отиде подалеку со тоа што се покажа настапи во живо на уметници за фаќање на движење назад во Манчестер кои работеа добро како анимирани ликови кои комуницираат со луѓето во собата што одговараат на движењата на уметникот.

Обично, компаниите се потпираат на маркери за да ги идентификуваат и мапираат карактеристиките на уметниците за привлекување движења за да произведат анимирани ликови што личат на нивните движења. Cubic Motion, од друга страна, разви а технологија без маркери што го олеснува следењето на моделите во реално време во а мазни 60 рамки во секунда.

„Колку што знаеме, никој во светот не може да постигне фаќање на лице преку компјутерска визија на начинот на кој се однесуваме до нивото на лојалност во реално време, како што прави„ Кубик движење “. рече Енди Вуд, претседател на Кубик движење.

Оваа технологија исто така решава една од главните пречки во тековната методологија – чинот на следење на движењата на очите. Бидејќи маркерите не можат да бидат поставени на чувствителни делови на човечкото тело, како што се очите и јазикот, потребни се повеќе работа и ресурси за да се симулира искуството. Без технологија за маркери, Cubic Motion е во состојба да даде најреални резултати во реално време.

Ако го слушнете името на компанијата, вие не сте сами. Всушност, признавам дека ова е првпат да пронајдам кубни движења. Сепак, интересно е да се знае дека тие се не се користи технологија за маркери во водечките игри како Бог на војната, химната, пајакот-несоница и крвта и вистината. Во извештајот се вели дека компанијата соработувала со водечки студиски игри како што се „Епски игри“, „Тенсент“ и многу други.

За да го забрза технолошкиот јаз, компанијата неодамна лансираше производ наречен Персона, кој е во состојба да фати движење со целата инфраструктура поставена на шлемови. Ова ќе им помогне на другите компании да го усвојат и подобрат својот пристап кон снимање на движење. Можете да дознаете повеќе за Персона во видеото подолу.

Оваа технологија има потенцијални апликации кои се движат од само-скенирање и го користат како аватар во игра за да станат виртуелен аватар на некој далеку од дома. Не можеме да се запрашаме како оваа технологија ќе се користи во сценарија во реалниот живот за неколку години.