Ник Ех 30 дава совети & # 039; квалитет на живот & # 039; што е добро за Fortnite

Nick Eh 30 memberikan saran 'kualitas hidup' yang bagus untuk Fortnite

Epic Games сака да се фокусира на поголема слика, но најновиот совет на Ник Ех 30 за Фортнит ќе забележи големо подобрување на квалитетот на животот со помалку потребна работа.

Сезона X го одржува епот зафатен Новите промени на картата се константни и тековните конфликти со поголемиот дел од заедницата погоре БРУТ. Во овој хаос, често е лесно да се пропуштат мали детали што помагаат играта да се чувствува „комплетна“ и пријателски за корисниците.

Ник Ех 30 е мирен глас во заедницата што сака да предложи неколку промени што ќе помогнат да се води играта во вистинската насока. Неговата последна идеја го привлече нашето внимание и сакаме да ја споделиме со вас.

Ник Ех 30 предлага нова опција за графика за компјутери

На плеерите за компјутери им се дадени најразлични поставки за да се подобри, за да се подобри верноста на графиката или да се добијат дополнителни рамки. Многу играчи сакаат да ја зголемат количината на FPS за да се синхронизираат со нивниот монитор 144hz или 240hz, но има многу вознемирувачки пречки за перформанси во играта.

Ник Ех 30 покажува проблеми и лесни решенија.

Додека играта тече значително подобро отколку во Сезона 8 дена, Fortnite сè уште може да биде многу баран во хаотични борби. Поради оваа причина, играчите на персонални компјутери имаат тенденција да ја сменат поставката „Ефект“ на најниско можно ниво.

Ефекти на честички како што се блиц, чад, магла, облаци, итн. Дали се некои од најинтересните карактеристики за графички картички и процесорот. Исклучувањето на поставките може да даде големо зголемување на перформансите, но за жал, исто така, се исклучува и „лесната граната“ која ви овозможува да видите досадни гранати што слетуваат близу вас.

Ник Ех 30 препорачува Епиќ едноставно да создаде нова опција за графика што ќе ви овозможи рачно да ја вклучите или исклучите гранатската светлина. На овој начин играчите сè уште можат да добијат поттик за FPS за конкурентна игра без да жртвуваат премногу.

Ник Ех 30 дава добар совет за „квалитетен живот“ за Фортент 1Рачните графички поставки овозможуваат подобра рамка

Се разбира, епот исто така може да се фокусира на оптимизирање на ефектите на честички за подобро сместување на персоналниот компјутер на корисникот. Сепак, ова ќе потрае подолго заради тешкотијата на тестирање на стотици потенцијални поставки и скапи својства на честички на машините за игри.

Со тоа што Еп се бори да одржи добар имиџ со заедницата, ова ќе биде добра маслинова гранка барем за играчи на компјутер.

Играчот на конзолата ја имплементираше оваа поставка на начин кога конзолата работи на единечен графички аранжман што е изграден околу 60fps. Можеби еп, исто така, може да разгледа во подобрување на графичките прилагодувања на опциите на конзолата? Xbox One X поддржува рамковни до 120fps.