Новата бесплатна понуда им овозможува на МСП и безбедносните интегратори да додадат одговор на инциденти во нивните портфолија на услуги

Top IR Provider

Пазарот на услуги за одговор на инциденти (IR) го забрзува растот заради зголемените сајбер напади што резултираа со прекршувања. Сè повеќе организации, во сите димензии и вертикали, одлучуваат да ги нарачува услуги на услуги од трети лица, наместо да управуваат со безбедносни инциденти дома.

Синет сега ја лансира првата понуда од ваков вид, овозможувајќи им на Управувачи на безбедносни даватели на услуги (МСП) или Безбедносни интегратори (SI) да додадат Инцидентен одговор во своето портфолио за услуги, без да изградат тим од одговорни за инциденти, без употреба на технологија и технологија Синет ИР.

Управуваните даватели на услуги се заинтересирани да додадат одговор на инциденти во нивното портфолио на услуги без да инвестираат луѓе или технологија што може да се примени овде.

Како што сајбер заканите растат во софистицираност и волумен, се зголемуваат бројот на случаи кога напаѓачите успеваат да ја компромитираат околината што ја таргетираат. Ова, пак, предизвикува брза растечка побарувачка за ИР технологија и услуги.

Бидејќи во повеќето случаи, одговорот на сомнителни напади бара вештини во области како што се форензика, обратна инженерство и други истражувачки вештини кои не се дел од ИТ стандардот за работна сила во експертиза, многу организации претпочитаат да ја ставаат својата доверба во професионалци од трети страни кои се специјализирани во обезбедуваат IR услуги.

Сепак, додека побарувачката за IR услуги е голема, само мал дел од MSP и SI обезбедуваат IR услуги. Сите други кои обезбедуваат стандардни ИТ и безбедносни служби, како што се распоредување, интеграција и управување, не нудат услуги за IR заради тешкотијата во регрутирање на квалификувани тимови кои се одговорни.

Сега Cynet започнува нова понуда, дозволувајќи им на постојните даватели на услуги за ИТ и безбедносни услуги да додадат IR во корпата за услуги што ја нудат, без да имаат свој експерт за безбедност.

Со оваа понуда, давателите на услуги можат да им продаваат услуги на IR на своите клиенти, а кога ќе се случи инцидент, тоа го вклучува безбедносниот тим Cynet CyOps, кој во рок од неколку минути ја инсталира платформата Cynet 360 во околината на клиентот и спроведува брзи и ефикасни истраги и одговори, на околината повторно чисти

Згора на експлицитните придобивки од додавањето на IR услуги на својата понуда со нула инвестиција, откако ќе заврши процесот на реакција на инциденти, МСП и SI имаат можност да го искористат моментумот, бидејќи Cynet 360 е користен и работи во околината на клиентот за да го покаже предлог за целосна вредност на платформата и да ја продаде платформата за заштита од повреда на Cynet 360 на годишна основа на претплата.

Управуваните даватели на услуги кои сакаат да дознаат повеќе за тоа како да вклучат Одговори за инциденти во нивните услуги без надоместок, можат да се пријават овде.

За CyOps:

CyOps е тим на безбедносни аналитичари и самоизбрани истражувачи на закани кои одговараат на настаните секој ден преку Центарот за операции за безбедност на Синет.

Широкото искуство во компјутерската безбедност на CyOps гарантира брзо и ефикасно работење во сите типови и големини на околини.

За Синет 360:

CyOps ја користи Cynet 360 Автономната заштита од кршење како нивна стандардна платформа за IR кога е вклучена во нападот на околината.

Синет 360 веднаш ги собира и ги поврзува сите крајни точки, мрежни и кориснички податоци од околината, дозволувајќи им на ЦИОПС да ги лоцира сомнителните субјекти и врски, да истражува за да ги открие основните причини, обемот и влијанието и да ги отстрани опасните присуства и активности.

Стручноста на овие испитаници и напредната технологија Cynet 360 IR се зголемуваат меѓусебно, за да им обезбедиме на IR со несоодветен квалитет и ефикасност.