Новата Дота 2 Хак им овозможува на играчите да направат пад на играта без да изгубат MMR

Новата Дота 2 Хак им овозможува на играчите да направат пад на играта без да изгубат MMR

Се чини дека некои корисници на Дота 2 навистина не играат фер. Насловот на Valve MOBA се чини дека видел дека некои играчи се хакираат во играта користејќи командни скрипти, што довело до некои многу непријатни резултати. Играчите користеа хакерство за да направат работи како што се урна серверот на играта и да создадат многу гласни звуци во играта.

Како што објави Дот Еспорс, хакерството се појави во Дота 2 со некои прилично чудни последици во последно време. Не е јасно што е ова или како функционира, но играчите почнаа да го користат „Редит“ за да зборуваат за тоа што го виделе. На пример, еден вработен за статистика на страната „Стратц Дота 2“ – во кој се користи корисничкото име „Страц_кен“, објави за „хакирање на глас“, за кои велат дека „станува се почест“.

Овие хакови, како што е објаснето од корисникот, во основа се некои играчи кои купуваат артилериски артилери на Shadow авантури во играта, а потоа „создаваат скрипти за да ги вклучат звуците на глобално ниво“ – произведувајќи многу гласни звуци во играта. Во тој пост, Stratz_ken рече дека минатата недела откриле дека корисниците произвеле околу 700.000 предмети „настан“ во една игра, кога просечниот број бил само околу 50. Во понеделникот наутро, тие рекоа дека повеќе од 50 играчи го направиле ова.

Меѓутоа, тие вклучија врска до видео што покажува пример за оваа акција те молам забележи многу е гласно, така што сакате да го исклучите вашиот волумен пред да го проверите.

Понатаму, се чини дека играчите исто така го искористија хакерското хакирање на други начини кои се прилично фрустрирачки. Постои извештај за „Спам на експлоатација на„ Медуза Шилд “што ги прави„ сите играчи на серверот парализирани “, предизвикувајќи ги исклучување од играта. На видеото поврзано со објавата, можете да видите што се чини дека е хакерска акција (повторно, ве молиме, прво намалете ја јачината на звукот Прво!) Исто така, друг корисник објави за „Бесмртни играчи кои го злоупотребуваат Invoker на сервер за несреќи“.

Како што истакнува Dot Esports, доколку во исто време се прекинат одредени волумени на играчи, резултатите може да бидат намалени бидејќи може да се сметаат за поврзани со проблеми со серверот. Ова значи дека оние кои ќе загубат натпревар во ранг, теоретски можат да го заштитат својот MMR од хит преку искористување на експлоатацијата, што секако е проблем за натпреварувачки игри.

Со оглед на тоа што има Valve претходно објавено трајно забранувајќи ги мамечките бранови поврзани со скрипти, наскоро би можеле да се зафатат за да се справат со овој нов бучен шум исто така.

ИНФО