Новата конзола Intellivision ќе биде објавена следниот октомври

Konsol baru Intellivision akan dirilis Oktober mendatang

Започна со 17 ексклузивни игри

Она што е старо е повторно ново, како што вели поговорката. Денес на Gamescom, извршниот директор на Intellivision, Томи Таларико, го лансираше Intellivision Amico. Старите училишни уреди, фокусирани на семејството, достапни, Intellivision не сака да ги завземе првите три со ослободување на оваа конзола. Малопродажба под 200 долари на 10 октомври 2020 година, ова е повеќе за луѓе кои сакаат да се вратат во поедноставни времиња во историјата на играта.

Спецификациите се чини дека само укажуваат на тоа. Gamepad е центриран на основниот влез, опремен со контроли на движење и многу едноставен екран на допир. Библиотеката за игри се состои од наслови на сите нивоа на вештини, во кои се фрлени неколку игри за уредување. Играта ќе се движи помеѓу 2,99 и 9,99 долари без DLC, набавки во апликација, кутии за грабежи или реклами. Секој наслов ќе се фокусира на семејната забава, при што највисокиот старосен процент е E10 +. Можете дури и да поврзете до осум мобилни уреди со Амико, дозволувајќи што поголем број луѓе да удрат напорно на оваа работа.

Во изненадувачки потег, сите игри објавени за Амико ќе бидат ексклузивни. Всушност, уредот ќе биде лансиран со 17 ексклузивни игри (како Се наведува Таларико Твитер) од различни жанрови. И покрај тоа што не се покажа ништо специфично, тоа беше храбар чекор за Intellivision. Не сум сигурен дека е најпаметната одлука, но мора да му се восхитувате на неговата храброст.

Не можам да кажам дека имам посебен интерес за овој уред, но знам дека многу постари гејмери ​​имаат убави сеќавања за војната Атари / Intellivision. Гледањето на името веројатно ќе биде доволно за да се наметне единицата кон гејмерите кои веројатно ќе бидат ретро кај нас.

(Ед Белешка – направив грешка со датумот на објавување. Амико ќе биде објавен во 2020 година.)

Трејлер за Intellivision® Amico ™ Gamescom 2019 (Intellivision преку YouTube)

Ти си надвор. Најавување | Листа