Новата слика ќе потврди дека POCO X2 ќе биде верзијата Global Redmi K30

Gambar baru akan mengkonfirmasi bahwa POCO X2 akan menjadi versi Global Redmi K30

Бидејќи беше најавено како независен бренд, навистина е далеку од Xiaomi, тој бренд МАЛКУ има монополизирано голем број на корици. Ова не е за недостаток, со оглед на претходниот голем успех F1 POCOPHONE Сите се надеваме дека историјата се повторува со следната генерација.

Без да продолжите понатаму, еден од нив може да биде паметни телефони што практично можат да се потврдат преку најновиот рекламен закачател на компанијата, тој ќе стане ЛИТЕЛ X2. Дури и да е така, спротивно на она што може да се очекува, овој уред нема да го прикаже моќниот Snapdragon 865, туку повеќе тоа би можело да биде верзијата Global Redmi K30.

Ова е прикажано со нова слика која наводно е филтрирана од XDA-Developers каде можеме да видиме дел од карактеристиките на овој нов POCO X2. Меѓу нив, како што можеме да видиме подолу, избраниот процесор е Snapdragon 765G, во исто време се најдовме во Редми К30.

Слики филтрирани од POCO X2 кои треба да бидат засновани на Redmi K30.

Покрај тоа, овие слики покажуваат LITTLE X2 со 8 GB RAM меморија и 256 GB складирање. Исто така, овој уред со број на модел M1912G7BE Willе дојде со MIUI 11 базиран на Android 10, засега во Глобалната верзија што е компатибилна со индиската територија.

Филтрираните слики гарантираат дека POCO X2 ќе стане Redmi K30 Global.  Новости за зависници од Xiaomi

POCO X2 со MIUI 11 базиран на Android 10.

На овој начин и ако сликата е точна, овој пат Redmi K30 нема да го достигне пазарот како новиот Xiaomi Mi 10T наместо тоа, тоа ќе биде направено под независна марка POCO. Покрај тоа, според најновиот протек, ќе се соочиме со уреди што може да се лансираат само во Индија во текот на првиот квартал од оваа година.

Извор | Развивач на XDA