Новата Android ‘Emoji кујна’ ќе го направи разговорот повеќе пријатно

Android Baru 'Emoji Kitchen' Akan Membuat Obrolan Lebih Menyenangkan

Еден проблем со емоџиите е што тие имаат тенденција да бидат прилично статични. Додека многу компании со текот на годините го проширија бројот на различни типови емоции, мислиме дека може да биде малку поразновиден. За среќа, Гугл има идеја, а тоа е да комбинира разни емоции заедно за да создаде нов машап.

Оваа нова серија emoji ќе биде достапна за корисниците на Android во форма на „Emoji Kitchen“. Како што можете да видите на сликата погоре, ова во основа обединува неколку емоции заедно за да создаде нов вид емотикони што ќе бидат поизразни и забавни за употреба. Сепак, лошата страна е што во ова време, вие не можете само да ги мешате и да одговарате на вашите.

Спротивно на тоа, сега корисниците ќе бидат многу зависни од дизајнерите на Google. Ова значи дека ако одредени емоции не биле комбинирани, тогаш нема да имате среќа. Како и да е, корисниците можат да проверат што е достапно со допирање на емоции и чекајќи да се појават предлози. Покрај тоа, оваа одлика е достапна само за Gboard на Android, што на крајот може да го најде патот до корисниците на iOS (или се надеваме така).

Новата Emoji Kitchen требаше да биде лансирана за корисниците на Android додека зборуваме, затоа проверете дали ја извршувате најновата верзија на Gboard.

Објавено на. Прочитајте повеќе за и. Извор: engadget