Новата PSP може да биде враќање на Sony на рачната конзола

PSP baru bisa menjadi kembalinya Sony ke konsol genggam

Истекувањата во органи од Министерството за економија покажуваат касети за новиот PSP PSP

А Sony се подготвува за PlayStation 5, но ова не треба да биде единствено издание. Постојат знаци за нов PSP. Евиденциите за индустриски дизајн се пронајдени во базата на податоци на Националниот институт за индустриска сопственост, добиена од бразилското Министерство за економија. Точки за цртање развој на кертриџ, што покажува употреба на преносен уред.

После неуспехот на ПС Вита, повторно ќе се обложи ли Сони на ПСП?

PSP е популарна на Западот, но достигнува само половина од продажбата на конкурентите, Nintendo DS

Дизајнот на кертриџот е јасно именуван како „КОНФИГУРАЦИЈА СЕ ПРИМЕНА НА / ДЕЛОВНИ УСЛУГИ“ Јасно е дека PS5 нема да користи касети како формат на физички медиуми. Замислете го тоа Sony подготвува нов PSP (Преносен Плејстејшн).

Тоа ризични и противречни облози, во пресрет на последниот потег на Сони. Иако дизајнот покажува касети, компанијата престана да произведува касети за PS Vita (најновиот лаптоп) во 2018 година. Дизајнот е исто така различен од UMD, мини-дискот PSP.

Успех Nintendo Switch може да предизвика интерес на Sony за враќање на преновиот пазар. Неуспехот на PS Vita беше оправдана од Sony поради доаѓањето на паметни телефони, но тоа не го запре успехот на 3DS и Switch.

Новата PSP може да биде враќање на Sony на рачната конзола Извор: Ајде да одиме дигитално

Дизајнот регистриран во ИНПИ, сепак, не е многу јасен доведоа до неколку теории. Sony може да започне Нова PSP, обидете се да го направите различен од ПС Вита. Компаниите исто така можат да направат хибриди, како што се прекинувачи кои користат касети. Сепак, постојат и други можности: рестартирање на PSP, соочувајќи се со бранот на враќање на старата конзола во модерната верзија.

Лекции што Sony мора да ги научи да лансира нов лаптоп

Новата PSP може да биде враќање на Sony на рачната конзола ПС Вита беше лансиран во 2019 година, но Сони не го објавува со години. Лаптопите се прекинуваат во 2019 година.

Sony беше храбар кога го лансираше PSP во 2004 година, натпреварувајќи се со Нинтендо, веќе е ветеран на пазарот на тетратки. Графичката моќност на PSP го зголеми стандардот за рачни игри, слични на PS2. И покрај својата популарност на Западот, сепак ПСП продаде половина од единицата во споредба со Nintendo DS. Сони ја обвинува моќта на PSP графика, што е надеж за успех. Програмерите се бавни за започнување игри, дури и оние во куќата. Преносни гледачи сакаат помалку графика и повеќе иновации.

тоа ПС Вита започна во 2011 година со многу инвестиции од Sony. Јачината на хардверот е зголемена: 1 GB RAM (повеќе од PS3), 4x поголема резолуција од PSP, 5-инчен OLED екран. Истакнати се и иновации во игра: екран на допир, заден допир, жироскоп, акцелерометар, 3G, два аналози.

За да не се повтори грешката во PSP, Sony подготви голем број на игри на стартувањето на PS Vita, поголеми од 3DS. Сепак, историјата се повторува: јавноста не сака графика, тие сакаат иновации. Дури и Sony не ја користи функцијата PS Vita како што треба. Nintendo чува многу од својот претходник хардвер за 3DS, но користи 3D. Тој знае како да се справи со она што го има.

Уште повеќе, ПС Вита е поскапа и бара скапи додатоци, како што е комерцијална мемориска картичка. Со години, ПС Вита е луксузен додаток за PS4, израз што го користи самиот Sony со crossplay.

Ако Сони сака да лансира нов лаптоп, треба да биде инспириран од Nintendo. Преносни гледачи не сакаат да трошат многу пари на уред, сакаат повеќе иновации отколку графика. Касетата може да прикаже тетратка што е подостапна, затоа што овој вид медиуми сè уште е добредојден, особено од оваа ниша.

Ако сакате да дознаете повеќе за оваа можна тетратка од Sony, следете го Showmetech.

Извор: 4gnews