Нова измама “Вашиот компјутер е блокиран ERROR # DW6VB36”

Вашиот компјутер е заклучен.  Повик за поддршка

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Отворете нормална веб-страница и се појавува страница за грешка која вели: „Вашиот компјутер е блокиран ERROR # DW6VB36 …“ Ова е новата измама пријавена од Поштенската полиција

Нова измама работи на мрежата и сурфате на некои веб-страници се појавува порака во која се вели: „Вашиот компјутер е блокиран ERROR # DW6VB36“. ВНИМАВАЈ

Активирајте ги повторно хакери ширум светот со нова измама пријавена директно од Поштенската полиција, која најавува нова обид за фишинг тоа едноставно доаѓа отворање на злонамерна веб-страница.

Сајбер криминалците пробиле неколку сервери и Веб-страници низ целиот свет, кои инјектирале со малициозен код прикажува страница за грешка, очигледно од Мајкрософт, очигледно лажни спомнување и а кражба на податоци и со едноставно повикување на телефонски број, можете да го отстраните вирусот.

Очигледно е така сите лажни е не мора да повикувате кој било број или да кликнете на кое било место, но мора да веднаш затворете ја веб-страницата заразено ед започнете скенирање со вашиот антивирус.

Намерата на хакерите е навистина да украдат информации како што се пристап до Фејсбук, детали за кредитни картички, пристап до сметка на е-пошта, фотографии зачувани на овој компјутер зачувани на компјутер, но пред сè земете пари од вашиот телефон, повикувањето неостварлив број смрди пари.

еве го порака што ќе ја видите и дека мора да избегнете отворање.

Безбедносно предупредување: Вашиот компјутер е заклучен. Грешка # DW6VB36. Ве молиме јавете ни се веднаш на +39 0694804XXX. Не го игнорирајте ова критичко предупредување.
Ако ја затворите оваа страница, пристапот до вашиот компјутер ќе биде оневозможен за да спречите понатамошно оштетување на нашата мрежа. Вашиот компјутер нè предупреди дека е заразен со вируси и шпионски софтвер. Следниве информации беа украдени: „Пријавување на Фејсбук“, Детали за кредитни картички, Пријавување на е-пошта, слики што се чуваат на овој компјутер.
Вие мора веднаш да не контактирате за да можат нашите инженери да ви го објаснат телефонскиот процес на отстранување. Ве молиме јавете ни се во наредните 5 минути за да спречите деактивирање на вашиот компјутер. Повик за поддршка: + 390694804XXX.

Бескорисно е да се повтори тој г.и никој не ги има вашите податоци, не повикувајте го наведениот број или кликнете на која било врска присутни во напади од ваков вид. Мора да затворите сè и да започнете антивирусно скенирање за да спиете здраво.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!