Нова компарација за тестирање на RX5700 XT против RTX 2080 Super

SomosXbox

Во овие денови кога актуелноста во областа на хардверот ја врати следната генерација конзоли, се шпекулираше дека оваа моќност ќе биде на исто ниво со оние што ги нудат компјутерите со RTX 2080. Додека останувавме во воздухот Ray Tracing Option, видовме во тоа време да го прилагоди часовникот RX5700 XT Се приближува кон своите перформанси. Сега, со новиот опсег Nvidia Super, ова е добро време да се направи нова споредба. Споредба на нови места за изведба пробајте RX5700 XT против RTX 2080 Super.

На овој начин се обидуваме да споредиме модели кои се околу 400 евра, со најновите модели во Nvidia, опсегот RTX 2080 Супер, Трошоците скоро двојно. Точно е дека за да го направат овој тест, што го спроведува канал за репер на YouTube, моделите на AMD го однеле до нови граници за поставување часовник, направете оверклокување до 2.1Ghz.

Со оглед на разликата во цените, можеме да видиме дека ако не е проблем да се ослободите од Ray Tracing, опцијата AMD Radeon RX5700 може да биде многу интересна. Точно е дека ако сакаат да најдат анализа на перформанси за тоа како ќе изгледа идната конзола, треба да изберат да инсталираат еквивалентен AMD Ryzen. Сега, задоволни сме со овој нов тест за споредба на перформансите RX5700 XT против RTX 2080 Super, каде беше забележано дека AMD ефективно може да работи рамномерно.

Сега, подлабоко анализирајќи го видеото што може да се извлече е дека во однос на вредноста за парите ако се чини јасно дека Радеон е опција за купување. Надвор од овој аспект, Nvidia RTX 2080 Супер Ова е супериорно во повеќето игри кои биле тестирани. Секој момент може да се види дека и двајцата одржување рамка поголема од 60fps во овие игри, иако во ултра квалитетни прилагодувања се забележува дека 4K не се користи.

Ова може да биде поврзано со намерата што ја покажа Мајкрософт во тој поглед Xbox Скарлет Не се фокусирајте премногу на графиката бидејќи нуди перформанси од околу 60fps со резолуција од 4K. Добро дефинираните пресвртници што одговараат на теориите околу SoC Gonzalo и SoC Flute се чини дека одговараат на она што го гледаме во ова компаративно видео. GPU еквивалентите и на прототипите за развој на Playstation 5 и Xbox Scarlett, соодветно, ќе ја вклучат оваа изведба со брзината на часовникот, филтрирана вчера. Ако одговара на 2GHz, се чини дека овој графички чипсет може да понуди перформанси околу 60fps, иако може да биде потребно да се разгледа како да се прилагодат другите аспекти, така што резолуцијата е поголема и перформансите не се намалени, каде RDNA и SSD можат да играат фундаментална улога, покрај процесорот нема да биде исто како и во овој случај.

Она што изгледа јасно е дека се прилагодува RX5700 со брзина поголема од фабричките перформанси јасно подобрена. Сепак, тие мора да го земат предвид ладењето со оглед на загриженоста што се јавува околу податоците од 110 ° C од AMD обезбедуваат дека тој е во нормален опсег. Ние ќе обрнеме внимание на сите информации што можат да произлезат за развојот на конзолата на новата генерација AMD, каде е Xbox Скарлет.