Нова слика на иновативниот патент на LG: паметен телефон преклопен на 3 (со игла) и кој може да се навива (фото)

Gambar baru dari paten LG inovatif: smartphone yang dilipat menjadi 3 (dengan stylus) dan yang dapat digulung (foto) 1

Продолжуваме да зборуваме за преклопување паметни телефони, но додека има уште неколку директни телефони (покрај Ројол, Samsung „Godot“ на Samsung ќе пристигне наскоро) Galaxy Fold), патентите наместо тоа растат како печурки. Во овој LG заедно со Samsung, Xiaomi и Motorola, меѓу најактивните компании, во изминатите неколку месеци регистрираа различни типови уреди кои во основа се вртат околу два концепта: паметни телефони со екрани за преклопување или со екрани кои се појавуваат.

Најновиот патент што се појавува само покажува дека мобилен телефон преклопен на три во форма на паричник и опремен со куќиште за грицка. Двојното преклопување се појавува нанадвор (до „Z“ како што вели англискиот) и овозможува да се користи централно лице што останува видливо. Кога се отвори наместо тоа, уредот претпоставува дека димензиите на таблетот се мали. Повеќе од многу описи, за разлика од овој случај, сликата зборува јасно. Забележете дека предната камера малку испакнати за да ја заштитите површината на екранот од гребнатини кога се склопуваат на задниот дел.

ПРОЧИТАЈТЕ ДА: Андроид 10 Q пристигна на Пиксели

Многу интересно е да се восхитувам на рендерирање направено од Ајде Дигитални за вториот патент кој покажува чудно решение: вистинскиот изглед е содржан во еден вид на случај и кога е извлечен може да се шири или да го завие самиот случај. Ова е нешто футуристичко, што тешко дека ќе најде конкретна реализација. Знаеме дека патентите во основа служат и за заштита на идните интереси на компанијата преку обезбедување стратешки предности и, во овој случај, сè е поефективно, толку повеќе тие можат да ја предвидат иднината.

Извор: Ајде да одиме дигитално (1), (2)