Нова снајперска пушка доаѓа на & # 039; Fortnite Battle Royale & # 039;

Senapan sniper baru datang ke 'Fortnite Battle Royale '

Epic Games ја објави десетата сезона на „Fortnite Battle Royale“ на 1 август, со што донесе многу измени во популарната видео игра. Додека Season X не додаде нови елементи за инвентар, тој го смени изгледот на мапата и развивачот на игри исто така направи неколку куполишта. За среќа, ќе има повеќе промени во оптеретувањето на оружјето како „Фортнит„Креаторот ќе објави ново оружје наскоро.

Штом излезе patch v10.00, рударот за податоци на „Fortnite Battle Royale“ ги проверува податоците за играта за да откриете што влегле во епските игри. Како што се случило претходно, развивачот на игри стави многу нови датотеки со игри што ќе бидат активни во одреден момент од Сезона X. Благодарение на оваа датотека, играчите можат да видат нови артикли кои доаѓаат во играта, како и предмети што ќе бидат достапни за купување во продавницата за предмети. Една ставка што излезе во јавноста беше Автоматската снајперска пушка.

Автоматската снајперска пушка ќе биде тука

Автоматските снајперски пушки се пронајдени во податоците за лепенки v10.00, а најверојатно ќе бидат објавени во раните недели од сезоната X. Рударите за податоци исто така пронајдоа статистика за ова оружје, покажувајќи ни колку е силно оружјето. кога станува збор за игри. Ако се земе предвид дека станува збор за автоматско оружје, штетата ќе биде помала, и интересно ќе се види како играчите се прилагодуваат на тоа.

Новото оружје ќе дојде во четири различни варијанти: Ретко (зелено), ретко (сино), еп (виолетово) и легендарно (злато). Сите овие реткости имаат иста стапка на пожар (четири куршуми во секунда) и големина на списанието (16), но еве ги нивните разлики:

  • Невообичаена варијанта: 30 оштетувања, повторно вчитајте време од 3,99 секунди
  • Ретка варијанта: 31 оштетување, повторно вчитајте време од 3,8 секунди
  • Епска варијанта: 33 оштетувања, повторно вчитајте време 3,61 секунди
  • Легендарна варијанта: 35 оштетувања, повторно вчитајте време 3,42 секунди

Секоја варијанта ќе користи средни куршуми и неговиот множител на главната глава најверојатно ќе биде 2,5, исто како и во секоја друга снајперска пушка во играта.

Ова значи дека најдобрата варијанта на оружјето ќе може да издржи 87,5 штети по глава на глава, додека Невообичаената варијанта ќе справи со 75 штети.

Сводот

Epic Games ја објави снајперската пушка „Storm Scout“ со содржина Ажурирање v9.41 на 23 јули. Ова е последното оружје што ќе се додаде во Сезона 9, и најверојатно ќе остане во игра најмалку уште неколку недели. Сепак, со додавање на оваа снајперска пушка, многу играчи претпоставуваат дека има премногу снајперисти во играта, затоа „Програмерите“ на „Фортнит“ веројатно ќе стават еден од нив кога ќе излезе нов снајперист.

Полу-автоматската снајперска пушка неодамна беше злоупотребена, така што може наскоро да биде скршена. Новото оружје ќе биде многу слично на тоа, па има смисла дека епските игри ќе ги елиминираат.

Не пропуштајте ја нашата страница на Фејсбук!

© СИТЕ ПРАВИЛНИ РЕЗЕРВИРАНИ